Blu-ray recensie Hansel & Gretel: Witch Hunters (Tommy Wirkola)

Hansel and Gretel Witch HuntersIn Hansel & Gretel: Witch Hunters maken we kennis met Hansel (Jeremy Renner) en Gretel (Gemma Arterton) die als kinderen door hun vader in een donker bos worden achtergelaten. Zoals in het originele sprookje van de Gebroeders Grimm vinden de kinderen een snoephuisje bewoond door een heks. Deze neemt de kinderen gevangen en wil ze opeten. Maar Hansel en Gretel zijn niet van gisteren en weten de heks te overmeesteren. Vanaf dat moment hebben ze hun roeping gevonden. Ze worden witch hunters en verslaan de komende 15 jaar de ene na de andere heks. Maar dan dient er zich een probleem aan in de vorm van opperheks Muriel (Famke Janssen), die hun oude dorp terroriseert en kinderen ontvoert. Het is aan Hansel en Gretel om haar te stoppen, maar dat blijkt geen gemakkelijke opgave.

Hanneke melde al in haar recensie van Hansel & Gretel: Witch Hunters dat deze filmversie van schrijver en regisseur Tommy Wirkola verder gaat waar het sprookje van de Gebroeders Grimm eindigt. Hans en Grietje hebben als volwassenen een flinke upgrade gekregen en lopen rond in stoere leren outfits met wapens die rechtstreeks uit de twintigste eeuw lijken te komen. Gretel is charmant, maar vecht als een man, terwijl Hansel om de zoveel tijd een shot insuline moet nemen omdat hij aan zijn eerste ervaring met een heks suikerziekte heeft overgehouden. De film is een duister sprookje vol gore, humor en prachtige special effects, maar heeft helaas een zeer magere verhaallijn.

Bonusmateriaal
De blu-ray staat vol met bonusmateriaal waardoor dit schijfje zeker een must-have is voor liefhebbers van deze film.

Reinventing Hansel and Gretel (15 min)
In deze behind-the-scenes special komen de makers en acteurs aan het woord en leggen ze precies uit hoe de film tot stand is gekomen. Producer Kevin Messick legt uit dat hij in contact kwam met Tommy Wirkola doormiddel van de nazi-zombiefilm Dead Snow. Tommy legt uit hoe hij op het idee kwam van Hansel and Gretel, al tijdens zijn studie, en hoe hij uiteindelijk zijn film heeft gemaakt. Ook legt hij zijn voorkeur uit voor de gekozen acteurs. Om de acteurs over te halen om mee te spelen liet hij een concept art afbeelding zien van de film, Jeremy en Gemma waren gelijk om en wilden mee spelen. Zij leggen dan ook uit wat de kracht is van deze film en hoe ze hun eigen karakters interpreteren.

The Witching Hour (9 min)
Wat voor soort heksen bestaan er allemaal? Hoe zien ze er uit? Hoe geef je deze het beste weer in een film en wat is het zwakke punt van een heks? Deze korte behind-the-scenes documentaire geeft antwoord op al deze vragen. We nemen een kijkje achter de schermen bij het art department en zien hoe de heksten stuk voor stuk worden gecreëerd. Ook legt Famke Janssen uit wat prostethics make-up met haar acteerprestaties deed.

De heksen van Hansel en Gretel Witch Hunters

Meet Edward the Troll (5 min)
Wirkola legt in deze korte documentaire uit waarom trollen zo belangrijk voor hem zijn en waarom er een trol in deze film moest komen. We zien stap voor stap hoe Edward the Troll gemaakt wordt: Wie is Edward precies en hoe verhoudt zich dat met zijn trollenbestaan? Wirkola vertelt vol trots dat Edward een animatronic is (wel met acteur Derek Mears in het pak) dat wordt bestuurd door zeven mensen.

Edward the Troll

In Amerika deed Hansel & Gretel: Witch Hunters het niet bijzonder goed, maar international verviervoudigde de opbrengst en met inmiddels een wereldwijde opbrengst van meer dan 200 miljoen dollar is de film van Tommy Wirkola succesvol genoeg om een vervolg op te maken. De samenwerkende studio’s Paramount, MGM en MTV Films kondigden aan groen licht te hebben gegeven aan de ontwikkeling van een deel 2. Will Ferrel, Adam McKay, Kevin Messick en Beau Flynn zullen weer optreden als producenten.

Heb je de film nog niet gezien, maar hou je wel van grappige maar toch ook duistere sprookjes (en niet te vergeten van kick-ass moves), dan zeker kijken! Vooral het bonusmateriaal maakt deze disc een zeer leuke toevoeging tot je filmcollectie. Een heel boeiende of serieuze verhaallijn is er helaas niet..

Hansel & Gretel: Witch Hunters is verkrijgbaar op DVD, Blu-ray, Blu-ray 3D en VOD.

Hansel & Gretel: Witch Hunters 3d (trailer nl)
Sterren: 3.5 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Blu-ray recensie Hansel & Gretel: Witch Hunters (Tommy Wirkola)”

Plaats een reactie