Horrorfilm Cadaver krijgt Nederlandse regisseur!

Diederik Van Rooijen

Zojuist is door productiemaatschappij Screen Gems bekend gemaakt dat de Nederlander Diederik Van Rooijen heeft getekend voor de regie van de horrorfilm Cadaver.

Diederik Van Rooijen heeft bij ons al een lange en indrukwekkende carrière. Voornamelijk als regisseur van tv-series zoals Parels & Zwijnen, Penoza en Keyzer & de Boer advocaten. Ook begaf hij zich op het grote scherm o.a. in 2012 met de thriller Taped met daarin Barry Atsma en Susan Visser in de hoofdrol. Ook was hij de regisseur van de drama Daglicht uit 2013 met Angela Schijf in de hoofdrol.
Al een tijdje geleden werd duidelijk dat Van Rooijen ook zijn naam had verbonden aan een hervertelling van Alfred Hitchcock’s The Birds.

Cadaver vertelt het verhaal van een vrouwelijke politieagent die net terug is uit een afkickkliniek. Zij gaat werken in de nachtdienst bij het lijkenhuis van een ziekenhuis. Daar vinden echter een aantal bizarre en vooral gewelddadige voorvallen plaats die gedaan zijn door een kwaadaardige entiteit die het bezit heeft genomen van een van de lijken.

Brian Sieve, verantwoordelijk voor Boogeyman 2 en Boogeyman 3, heeft het script geschreven.

Cadaver zal worden uitgebracht door Screen Gems. De productiemaatschappij die ook de Resident Evil-films, Carrie en de Underworld-films heeft uitgebracht.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie