Recensie: Club Dood, True Blood boek 3

True Blood boek 3: Club Dood - Charlaine HarrisIn het leven van Sookie Stackhouse is er maar één vampier voor wie ze werkelijk iets voelt: Bill Compton. Maar de laatste tijd is hij vaak afwezig – letterlijk afwezig. De sexy en sinistere vampier Eric denkt echter te weten waar hij uithangt, en voor Sookie het goed en wel beseft, is ze in Jackson, Mississippi. Daar krijgt ze te maken met de vampier-elite, de bezoekers van Club Dood. Als Sookie haar Bill betrapt in een situatie die grote vraagtekens bij haar oproept, weet ze niet of ze hem in de armen moet vallen of een scherpe punt aan een staak moet slijpen…

Het derde boek in de Sookie Stackhouse-serie, ook wel de True Blood-serie genoemd, is weer net zo spannend als het eerste deel. Waar het tweede deel nog wel eens wat langdradig werd en waar de personages totaal geen diepgang kregen, is dat in het derde deel zeker anders.

Ten eerste is de verhaallijn veel spannender dan in het voorgaande deel getiteld Dood in Dallas. Dit verhaal gaat in een rap tempo door, soms misschien zelfs net iets te gehaast, waardoor je toch weer wat diepgang kan missen. Maar daar tegenover staat dat je nu veel meer gedachten en gevoelens van de personages kan lezen. Zeker Sookie krijgt een hoop diepgang, ook haar telepatische gave lijkt steeds beter onder controle, waardoor ze meer kan nadenken over gevoelens en het leven en de dingen die daar mee te maken hebben.

Dit verhaal speelt zich voor het grootste gedeelte af buiten Bon Temps, hierdoor zit er een extra dimensie in. Ook komen er een hoop nieuwe personages in dit deel voor, zoals andere vampieren en veel meer weerwolven. Hierdoor zit er automatisch dus qua personages ook meer diepgang in het boek.

Het boek leest lekker weg, er zit weer genoeg seks in en het is spannend genoeg dat je het boek in een paar uurtjes uit leest en niet weg kan leggen.

‘Club Dood’ is uitgegeven door uitgeverij Luitingh. Dit is het derde boek in de True Blood-serie. Lees ook de recensie van het eerste boek Date met de dood en het tweede boek Dood in Dallas.
****

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie