Review: Colosseum Heroes (iPad, iPhone, iPod touch)

Colosseum Heroes is een hack ‘n’ slash game waar je zo veel mogelijk monsters moet afslachten. Waarom? Geen idee. En wat hebben al die monsters met het colosseum te maken? Wederom, geen idee.

Je kunt kiezen uit twee verschillende klasses waarmee je kunt spelen, warrior en vampire. En daarmee wordt je in een level gezet waarna je kunt gaan hakken op de verscheidene monsters. Hakken, hakken en nog eens hakken. O, en af en toe eens schieten of wat magie gebruiken.
Je kunt links en rechts bewegen en je hebt vier knoppen voor je wapens en magie. Het spel reageert erg slecht op jouw commando’s en daar komt nog bij dat de knoppen ook te dicht bij elkaar staan. Erg irritant allemaal als er meerdere monsters van twee kanten op je af komen.

De achtergronden en menu’s zijn allemaal vrij simpele graphics, in tegenstelling tot  de monsters. Deze zijn allemaal mooi getekend in een leuke stijl, alleen jammer de animatie weer heel erg simpel is. (bewegende armen en benen!)
Als je de monsters verslaat verdien je muntjes die vervolgens gebruikt om je wapens, armour, leven of magie te upgraden. Erg belangrijk deze muntjes! En daarom krijg je er niet zo veel. Want het is (zoals in zo veel iOS games) de bedoeling dat jij die muntjes gaat kopen voor echt geld door middel van een in-app aankoop. (waarbij je zelfs de mogelijkheid hebt om 300.000 muntjes te kopen voor €39,99!)

Normaal heb ik helemaal geen problemen met dit systeem. Iedereen kan natuurlijk zelf beslissen of hij op zo’n manier geld wil uitgeven maar hou dan je game gratis of zorg voor een betere balans in de moeilijkheidsgraad zodat je het niet per se nodig bent om verder te komen.
De keuze of je extra geld wilt spenderen aan deze game is trouwens niet zo moeilijk want hoogstwaarschijnlijk ben je er na vijf levels toch al klaar mee. het is allemaal erg basic, erg herhalend en speelt gewoon voor geen meter.

Colosseum Heroes kost € 0,79, maar mooi links laten liggen deze game.

Sterren: 1.5 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Review: Colosseum Heroes (iPad, iPhone, iPod touch)”

Plaats een reactie