De James Wan top 5

Wie kent hem niet!? James Wan. Al hou je niet van horror ken je zeker wel (minstens) een film van hem bij naam.

James Wan, geboren in Maleisië en op jonge leeftijd verhuisd naar Australie. Hij droomde er altijd al van om horrorfilms te maken. Sinds 2000 is hij actief en in 2004 leerde hij Leigh Whannell kennen met wie hij Saw creëerde en zijn eerste filmsucces kreeg. Zo is het balletje gaan rollen en de rest is geschiedenis. Niet in alle films was hij regisseur, maar soms was hij producent of schreef hij mee aan het script. Hier een James Wan top 5.

5. Lights out

Wanneer de vader van Rebecca wordt vermoord door een vreemde entiteit, die al een verschijnt in het donker, draait haar moeder ook nog eens door en moet ze de zorg van haar broertje op d’r nemen. De donkere entiteit is verbonden aan haar moeder en word steeds meer agressiever. Rebecca probeert de waarheid te ontrafelen achter de entiteit maar, hoe meer ze er dichterbij is hoe meer ze haar leven niet zeker is, als de lichten uit gaan.

James Wan heeft Lights Out geproduceerd.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

4. Saw 

Het eerste deel van een achtdelige  thriller-horrorreeks. Het eerste deel is lowbudget en er was nooit verwacht dat het een grote franchise zou worden. In 2004 samen geregisseerd met Leigh Whannell. De rest van de delen hebben ze overgelaten aan Greg Hoffman. Wan en Whannell zijn de bedenkers van Billy the Puppet.  De film gaat over Jigsaw,  Een man die hij vindt dat ze dat verdienen, ontvoert en gevangen zet in vallen zet die vaak een dodelijke afloop hebben. Deze zijn gebaseerd op zondes die zij in het verleden hebben gemaakt.

James Wan heeft Saw geregisseerd.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

3. The Conjuring 

Wat ik zo mooi vind van The Conjuring is dat er meerdere verhaallijnen in zitten, en dat ze er steeds meer uithalen. The Conjuring heeft nu al twee delen en een derde in de planning, en daaruit hebben ze ook de films Annabelle en The Nun uit kunnen halen. James Wan heeft ook nog The Crooked Man op tafel liggen. Zoveel ideeën dus en we weten heus wel dat James Wan daar wat moois van gaat maken.

Het verhaal is gebaseerd op getuigenissen van paranormaal onderzoekers Ed en Lorraine Warren. In het eerste deel helpen ze een gezin waarvan de moeder is bezeten en, zie je ook de pop Annabelle voorbij komen. In het tweede deel had Lorraine besloten om te stoppen met het werk. Een priester benaderd ze omdat er vreemde dingen gebeuren in een huis waar een alleenstaande moeder leeft met haar vier kinderen. De middelste dochter raakt bezeten en in dit deel zie je ook voor het eerst The Nun voorbij komen en The Crooked Man.

James Wan heeft The Conjuring 2 geproduceerd.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

2. Insidious 

Als Josh en Renai verhuist met hun kinderen naar een hele mooie grote villa kan hun geluk niet op. Er zijn wel wat problemen in het huis. Op een dag valt het middelste kind Dalton van de trap en word de volgende dag niet wakker, ze weten niet waarom. Als hij na 3 maanden nog steeds in een coma ligt en dan thuis komt (met de verzorging) beginnen alle vreemde dingen weer maar, schoonmoeder bemoeit zich er even mee en haalt haar oude vriendin Elise erbij. Elise is paronomaal begaaft en helpt het gezin.

Er zijn vier films van deze reeks en de een nog spannender dan de ander.

James Wan heeft Insidious geregisseerd.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

1. The Nun

Dit is de laatste uit de horrorreeks van The Conjuring. Dit is het vijfde deel en ook een spin-off, net zoals Annabelle. Wat een leuk feitje is: de hoofdrolspeelster Taissa Farmiga is het kleine zusje van Vera Farmiga ( Lorraine Warren, The Conjuring) waar dus dit deel een spin-off van is.

In dit verhaal wordt er verteld waar de enge non uit het tweede deel van The Conjuring vandaan komt, een prequel dus.

In 1952 word een priester door het Vaticaan naar Roemenië gestuurd om een zelfmoord van een non uit te zoeken. Daar worden ze geconfronteerd met Valak, een demon diende vorm van een non heeft aangenomen.

James Wan heeft The Nun geschreven.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

James Wan heeft nog veel meer films op zijn naam staan o.a:

 • Dead Silence
 • Annabelle
 • Annabelle: creation
 • Aquaman
 • Furious 7

En gelukkig staat er ook heel wat op de planning van hem. Welke vind jij de beste van hem? Laat het ons weten.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “De James Wan top 5”

 1. Hij heeft beide films wel geproduceerd, Parry, maar inderdaad niet geregisseerd. En The Nun heeft hij ook geschreven.
  Overigens staat dit er hier boven (nu) wel bij.

  Mijn favo Wan film is The Conjuring.
  Hierbij moet ik zeggen dat ik Aquaman natuurlijk nog niet heb gezien en ook Dead Silence heb ik op een of andere manier gemist.
  Maar beide ga ik nog goed maken 😉

  Beantwoorden

Plaats een reactie