Dead Island screenshots: ‘Zombies slopen op een tropisch eiland’

Gister waren wij, net als de hele wereld, onder de indruk van de CGI trailer van Dead Island. Een survivalhorrorgame waar al een aantal jaar aan wordt gewerkt. Vandaag brengen we je de uitgebreide details en een lading screenshots.

Dead Island - screenshot 002

Paniek. Geweld. Waanzin. Totale chaos. Een vakantieparadijs is compleet gek geworden. Een tropisch eiland verandert in een compleet gekkenhuis als een raadselachtige tsunami van zombies het eiland overspoelt. De speler is afgesneden van de rest van de wereld en de enige kans om te overleven is te vechten tot het bittere einde en een manier te vinden om van het eiland te ontsnappen.

Dead Island - screenshot 002

Gister kondigde uitgever Deep Silver de game Dead Island aan, de binnenkort te verwachten gruwelijke zombiesloper van de vermaarde developer Techland. In Dead Island wordt firstperson actie gecombineerd met man-op-man gevechten, de ontwikkeling van personages en het aanpassen van een uitgebreid arsenaal aan wapens. Deze spelkenmerken vind je terug in een duister verhaal dat geïnspireerd werd door klassieke zombiefilms en een pittige en fascinerende campagne die in het speltype coöp met maximaal 4 spelers gespeeld kan worden.

Dead Island - screenshot 003

Het spel speelt zich af in de open wereld van het tropische eiland Banoi Island waar achter elke hoek hele meutes rottende zombies je opwachten als je op pad gaat om allerlei missies in het Royal Palms Resort vakantieoord uit te voeren. Vuurwapens en munitie zijn er amper en je moet het zien te redden met voorwerpen die je tegenkomt en die je als wapen kunt gebruiken om jezelf te verdedigen en de hordes zombies van je af te houden in intense man-tegen-zombie gevechten. Je kunt allerlei voorwerpen vinden die je later kunt gebruiken om je geïmproviseerde wapens in heftige vernietigingswapens te veranderen.

Dead Island - screenshot 008

Dead Island bevredigt niet alleen de meest bloeddorstige dromen van elke liefhebber van actie, maar het spel heeft ook role-playing elementen. Daardoor kun je een van de unieke personageklassen in het spel geheel naar je eigen voorkeur verder ontwikkelen terwijl je nieuwe vaardigheden en tactieken leert op je reis door de gevaarlijke wereld van het eiland. Bovendien kunnen op elk moment tijdens het spel maximaal vier spelers probleemloos meedoen en dankzij de coöperatieve gameplay de intense gevechten en meeslepende verhaallijn ervaren.

Dead Island - screenshot 009

Dead Island maakt gebruik van de compleet nieuwe Chrome Engine 5. Dankzij de nieuwste versie van de befaamde eigen game-engine van Techland kan de speler genieten van de grafische pracht van het tropische eilandparadijs met verschillende omgevingen zoals rijkelijk begroeide oerwouden en gedetailleerd vormgegeven steden.

Dead Island - screenshot 0012

Gisteravond werd de website van Dead Island gelanceerd, maar was meestal overbelast, inmiddels de website weer bereikbaar. Dead Island komt later dit jaar wereldwijd uit voor PlayStation 3, Xbox 360 en PC.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

4 gedachten over “Dead Island screenshots: ‘Zombies slopen op een tropisch eiland’”

Plaats een reactie