Derde deel voor Koreaanse zombiehit Train to Busan?

Met Train to Busan liet regisseur Yeon Sang-ho een frisse wind door het zombiegenre waaien. Komt er na de geanimeerde prequel Seoul Station en het tweede deel Peninsula ook nog een derde deel in deze klapper van een Koreaanse horror? De regisseur licht een tipje van de sluier op over de stand van zaken!

Het Koreaanse Train to Busan sloeg in 2016 in als een bom. Het verhaal, waarin een vader wanhopig zijn kind in veiligheid probeert te brengen aan boord van een trein waar de zombiepleuris uitbreekt, bleek drama uitstekend te combineren met actie en horror in de hoogste versnelling. Sindsdien hebben niet alleen Koreaanse films en series, maar ook zombiefilms een stevige voet aan de grond gekregen in Hollywood. Dat geldt ook voor regisseur Yeon Sang-ho: na Train to Busan kwam geanimeerde prequel Seoul Station en het iets minder bejubelde tweede deel Peninsula, maar ook losstaande Netflix-serie Hellbound. In een interview met Sang-Ho over een mogelijk tweede seizoen van Hellbound lichtte hij een tipje van de sluier op over zijn plannen voor een derde deel in zijn zombiereeks:

"Ik geloof dat het zombiegenre heel traditioneel is, maar tegelijkertijd kan het, afhankelijk van wat je eraan toevoegt, compleet nieuw zijn. Persoonlijk heb ik wel wat ideeën over de verdere ontwikkeling van wat er na Peninsula gebeurt. Of ik dat ga verfilmen? Ja, dat is iets dat ik wil doen en een filmreeks past daar het beste bij. Het verhaal waar ik aan denk zou meer lijken op Train to Busan, waar het verhaal zich afspeelt in een kleine en beperkte ruimte in plaats van de doorgedraaide wereld vol zombies van Peninsula. Qua genre zou je kunnen zeggen dat het tussen deze films inzit."
train to busan

Met alle lopende producties van Yeon Sang-ho is allerminst zeker wanneer hij dit derde deel vorm zou kunnen gaan geven. Maar dat het erin zit lijkt voor de hand te liggen! Wij houden je op de hoogte.

Lees ook: Train to Busan krijgt remake in New York!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Derde deel voor Koreaanse zombiehit Train to Busan?”

  1. Als er een derde deel komt, ga ik het zeker kijken, maar met niet al te hoge verwachtingen. Peninsula was voor mij echt een tegenvaller na Train to Busan. Seoul Station vind ik wel een toffe prequel.

    Beantwoorden

Plaats een reactie