Zombies in de ‘Last Train to New York’!

Het was een monsterhit een aantal jaar geleden. In 2016 verscheen de Zuid-Koreaanse film Train to Busan. Het grote publiek én filmcritici waren het unaniem eens: dit was een GOEDE zombiehorrorfilm. We worden de laatste jaren neergeknuppeld met het aantal (niet-altijd-even-goede) films over zombies, maar deze film voelde fris, innovatief en was zeer effectief. Een vervolg verscheen ook al snel: Peninsula (2020). En natuurlijk kan een Amerikaanse remake van een succesvolle niet-Engelstalige film natuurlijk niet achterblijven… Dat is precies wat we gaan krijgen met Last Train to New York.

De Indonesische regisseur Timo Tjahjanto gaat de remake verfilmen. Hij is vooral bekend van V/H/S/2 en V/H/S/94 (2013 en 2021). New Line is de studio die de film ontwikkelt en niemand minder horrorgenie James Wan produceert de remake. Hij is bekend van meerdere enorme horrorprojecten van de laatste twee decennia, zoals Saw, Insidious en The Conjuring. Precieze details over waar Amerikaanse remake over gaat en wie de hoofdrollen vertolken, zijn nog niet bekend.

Veel mensen zijn echter niet gigantisch blij met de remake… Veel kritiek wordt vooral geuit op het feit dat wederom een niet-Engelse film toegankelijk gemaakt moet worden voor het Engelstalige publiek. Er zou geen reden zijn voor een remake volgens velen. Tjahjanto en Wan maken zich echter geen zorgen over Last Train to New York. Tjahjanto stuurde eerder dit jaar dit bericht op twitter:

Click here to display content from Twitter.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Als we iemand mogen vertrouwen in de horrorwereld, is het misschien ook wel James Wan. We zouden dus misschien eerst moeten wachten tot we de eerste beelden van Last Train to New York te zien krijgen, voordat we gaan oordelen (al moet de remake, voor mij persoonlijk, toch wel echt héél goed en vernieuwend zijn om ‘bestaansrecht’ te hebben naast het origineel) – We gaan het zien!

Wat vind jij ervan? Zie jij de remake van Train to Busan zitten?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Zombies in de ‘Last Train to New York’!”

  1. Ik heb precies het zelfde. Engelstalige Remake? Waarom? Nergens voor nodig.
    James Wan? Hmm, dan wordt ik toch licht nieuwsgierig.
    Zoals je al zei, eerst eens wat van zien.

    Beantwoorden

Plaats een reactie