Wat weten we over spinoff ‘Fear’ The Walking Dead ?

Terwijl we met smart zitten te wachten op de première van The Walking Dead seizoen 5, zijn de makers van de show alweer met iets héél anders bezig. Al een jaar gaan er geruchten over een mogelijke spin-ff en inmiddels is duidelijk dat deze er zeker gaat komen.

De nieuwe show wordt geproduceerd door Gale Ann Hurd, David Alpert en Robert Kirkman van The Walking Dead en Dave Erickson van Sons of Anarchy. Het script voor de pilot aflevering is geschreven door Dave Erickson en Robert Kirkman en werd door AMC goed ontvangen. De verwachting is dan ook dat er een compleet seizoen zal worden opgenomen.

Walking Dead Cobalt

De vraag is natuurlijk of dit wat gaat worden. Want is er naast de succesvolle ‘moederserie’ en al die zombiefilms die de laatste jaren zijn uitgekomen (waarvan een hoop slechte) wel interesse voor nóg een serie over zombies?

Volgens de makers wel omdat deze show een totaal andere insteek heeft dan die van The Walking Dead. Ten eerste zal dit verhaal zich niet afspelen in Atlanta maar in Los Angeles. En deze serie, die op papier voorlopig ‘Cobalt’ wordt genoemd, gaat terug in de tijd.

In de eerste aflevering van The Walking Dead zien we hoe hoofdrolspeler Rick Grimes wakker wordt uit een coma en zichzelf moet zien te redden in een nieuwe wereld bezaaid door zombies. In Cobalt zal het vooral gaan om de periode daarvoor, dus toen Rick in coma lag. Wat is er gebeurd? Hoe heeft het zover kunnen komen? Wat voor rol heeft het CDC gespeeld in deze hele uitbraak?

Hoofdrolspelers en het verhaal

We schreven er al eerder over maar om je geheugen op de frissen, in Cobalt maken we kennis met zes nieuwe karakters:
Sean Cabrera, een latino man van in de 40 die het goed voor heeft met iedereen.
Cody Cabrera, de opstandige zoon van Sean met de bijnaam, het kwaadste joch van de stad.
Nancy Tompkins, een single moeder, ergens in de 30, die er heel normaal uitziet maar stille wateren hebben diepe gronden. Ze heeft een relatie met Sean.
Nick Tompkins, de ‘mislukte’ zoon van Nancy. Hij is te oud om thuis te wonen maar hij heeft het lef niet om weg te gaan.
Ashley Tomkins, dochter van Nancy en compleet het tegenovergestelde van haar broer. Ze houdt van haar moeder maar wil toch graag het huis uit.
Andrea Chapman, een beetje een hippie achtige vrouw van in de 40 die de stad een ontvlucht is om bij te komen van een slecht huwelijk.

Sean Cabrera zal gespeeld worden door Clif Curtis (Training Day). Kim Dickens neemt de rol van Nancy op zich, Alycia Debnam Carey speelt haar dochter en Frank Dillane (Harry Potter) speelt haar zoon.

Het samengestelde gezin functioneert al niet goed voordat de zombie plaag uitbreekt. Het is dan ook de vraag hoe het verder zal gaan met de familie. Zal de plaag ze weer bij elkaar brengen? Want in de meest zwarte tijden zie je meestal pas wat je hebt en wat je voor lief hebt genomen. Of zal het allemaal nog verder escaleren? En wat voor rol zal Andrea Chapman spelen in de levens van deze twee families?

Fear the Walking Dead

 

Link met The Walking Dead

Hoewel er geen link is met de karakters uit The Walking Dead zou het kunnen dat er tóch een bekende terug gaat komen. Kirkman (schrijver van de Walking Dead comics) gaf eerder al aan dat hij er spijt van had dat hij de karakters al zo vroeg in de serie liet ontdekken wat er aan de hand was.

Rick en zijn posse vertrokken naar het CDC waar dokter Edwin Jenner (gespeeld door Noah Emmerich) ze vertelde hoe de vork in de steel zat. Later blies hij het gebouw op met zichzelf erbij.

In deze spin-off prequel zou Dokter Jenner nog leven en zijn vrouw Dokter Candace Jenner, een briljante onderzoekster, ook. Het zou een mooie toevoeging zijn aan de verhaallijn waardoor er toch ook nog een kleine connectie zou zijn met The Walking Dead.
Maar dat is allemaal gissen. Er is nog geen releasedatum bekend voor Cobalt en de pilotaflevering, die voorlopig ‘Fear the Walking Dead’ wordt genoemd.

The Walking Dead Seizoen 5

Tot dan kunnen we ons vermaken met nieuwe afleveringen van The Walking Dead seizoen 5. Première: 9 februari – 22.00 uur op Fox, 24 uur na de Amerikaanse première. Kijk hier de eerste 2 minuten.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

4 gedachten over “Wat weten we over spinoff ‘Fear’ The Walking Dead ?”

  1. In de eerste aflevering van The Walking Dead zien we hoe hoofdrolspeler Rick Grimes wakker wordt uit een coma en zichzelf moet zien te redden in een nieuwe wereld “geïnvesteerd” door zombies….

    funny

    Beantwoorden

Plaats een reactie