In mei het zesde seizoen van Dexter op Nederland 3

dexter seizoen 6Vanaf vanavond kan u op Nederland 3 terecht voor het zesde seizoen van Dexter. Deze keer raakt onze favoriete seriemoordenaar helemaal in de ban van religie. Het zesde seizoen was eerder te zien bij de digitale zender 13th Street.

Alles begint wanneer Dexter zijn zoontje Harrison wilt inschrijven op een katholieke kleuterschool. Hij ontdekt de kracht van het geloof en komt zo terecht bij Brother Sam, een voormalige crimineel die een nieuw leven als pastoor is begonnen. Aanvankelijk is Dexter sceptisch over deze transformatie, maar het lijkt of Sam echt is bekeerd. Daarnaast wordt het Miami Metro Homicide-bureau opgeschrikt door een aantal moorden die geïnspireerd lijken te zijn op de verhalen in het boek der Openbaringen van de bijbel. De dader lijkt het einde van de wereld te willen bespoedigen en laat allerlei boodschappen na die wijzen op de Apocalyps, de vier Ruiters en Alfa en Omega. Wat Dexter en het team niet weet is dat het eigenlijk gaat over een duivels duo van een professor en een student.

DEXTER "Season 6" - Official Teaser Trailer 1 (HD)

Ondertussen leren we in dit zesde seizoen dat het huwelijk tussen LaGuerta en Batista voorbij is. LaGuerta wordt benoemd tot kapitein, terwijl Batista voorlopig het hoofd van Miami Metro wordt. Maar wanneer Debra Morgan onverwacht de heldin van de dag wordt na een schietpartij in een restaurant, wordt zij benoemd tot vast hoofd van het departement. Dit zorgt voor een reeks wrijvingen tussen LaGuerta en Batista. Maar ook tussen Debra en Quinn loopt het verkeerd af, wanneer zij niet wilt ingaan op zijn huwelijksaanzoek. Terwijl Debra ook af te rekenen krijgt met de druk en verantwoordelijkheden van haar nieuwe job, duikt Quinn in het barleven en de one-night-stands.

Gastrollen dit seizoen zijn er voor Colin Hanks, Def Mos, Edward James Olmos, Molly Parker en Aimee Garcia.

Ondanks het feit dat de show volgens vele critici heel wat van zijn pluimen verloren is en ze dit zesde seizoen het minst goede seizoen tot op heden vinden, had dit weinig weerslag op de kijkcijfers. Integendeel zelfs, de show was in zijn zesde seizoen zelfs populairder dan ooit bij Showtime. Qua live-kijkcijfers klom de reeks tot 2 miljoen kijkers, maar met herhalingen en on demand klommen de cijfers boven de 5 miljoen voor de zender (de reeks was ook de meest illegaal gedownloade serie van 2011). Dat zorgde ervoor dat de reeks van de zender te horen kreeg dat het nog twee seizoenen verder mag gaan. In die laatste twee seizoenen wordt wel het eindspel ingezet voor Dexter. In de laatste aflevering van dit zesde seizoen wordt duidelijk welke richting het verhaal zal opgaan in zijn laatste twee seizoenen.

httpv://www.youtube.com/watch?v=KM–p4mktVs

Niet op Uitzending Gemist
Het zesde seizoen van Dexter start vanavond op Nederland 3 omstreeks 22u25. Vanaf morgen is er elke dag een nieuwe aflevering rond 23u. Alleen zaterdag is er geen aflevering en op zondag wordt de reeks uitgezonden om 22u25. In tegenstelling tot vorige jaren zal de aflevering nadien niet meer te zien zijn op de site van VPRO of via Uitzending Gemist. Dit is een gevolg van een besluit van de regering, omdat de reeks niet geschikt gevonden wordt voor kijkers jonger dan 16 jaar, mag de Publieke Omroep de reeks niet meer aanbieden via het internet. De dvd-box van het zesde seizoen wordt midden augustus verwacht.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

14 gedachten over “In mei het zesde seizoen van Dexter op Nederland 3”

 1. Erg spannend seizoen met een heel interessant en open einde (wat ik lekker niet ga verklappen voor de NL3 kijkers). Zeer de moeite waard!

  Beantwoorden
 2. Derde aflevering mooi en fraai einde van deze aflevering. Begreep van collega’s dat er een bizarre wenidng komtin de verhalenlijn. ben benieuwd.

  Het blijft gewoon goed die serie. Vpro bedankt voor eingenlijk alle mooie tv de virje geluiden, zomergasten, het unieke talent wilfried de jong met zeer mooie sport televisie, en nu weer even mei dextermaand.

  Beantwoorden
 3. Fijn hoor, dat de serie niet meer te volgen is via de VPRO-site met gemiste uitzendingen! Stomme kijkwijzer-beperkingen…. Ik ben chronisch ziek en val meestal rond kinderbedtijd in slaap op de bank. Heb me zondag-maandag-dinsdag net kunnen opprikken om de afleveringen te zien, maar gisteren lukte het me niet. Wil ik kijken of ik de aflevering via VPRO kan inhalen, en dan “mag” het niet meer! Leuk hoor! Dank aan kijkwijzer-berperkingen…. Daar ben je dan als volwassen kijker van bijna 50 jaar oud mooi de dupe van :-(. Achterlijke betuttelling van rijkswege. Hoezo zijn we in dit land vrij?

  Beantwoorden
 4. Kun je het niet opnemen met UPC Digital ofzo? Dat doe ik wel eens met afleveringen super handig. Maar ik heb ook veel op mn mobiele telefoon staan. Dan kan ik lekker kijken als ik in de trein zit en me verveel.

  Moet m er nog opzetten maar ben zeker benieuwd!

  Beantwoorden
 5. Wat een nonsens dat de publieke omroep op een dusdanige wijze gecensureerd wordt
  De reden is nagenoeg onduidelijk

  Is Dexter te gewelddadig ? Niet geschikt voor jonge mensen?
  En dat terwijl Dexter een rolmodel is met een duistere kant weliswaar
  Het briljante aan deze serie is de omgekeerde benadering van het personage Dexter.
  Dexter is de goede schaduwzijde van een seriemoordenaar. Dexter is gevaarlijk maar doet zich onschuldig voor. Dat dit onbegrepen lijkt door de beleidsmakers resulteerde in het vrije Nederland in verkapte censuur. Bah weg met de overheid pang leve de vrijheid van meningsuiting

  Beantwoorden
 6. Ontzettend balen dat de VPRO gisteren per vergissing een groot gedeelte van de laatste aflevering al uitzond, zo stom.
  Gisteren aflevering 11 kijken was dus niet echt spannend meer, en van aflevering 12 is dus ook al het en ander duidelijk.
  Excuses konden er niet eens van af.

  Beantwoorden
 7. Vooral ook zo verrekte irritant, omdat sommige mensen de afleveringen opnemen. Nu dus een deel van de laatste aflevering gezien en een stukje van de een nalaatste aflevering. Jammer…. Zet dan deze ene aflevering wel opuitzending gemist!

  Beantwoorden
 8. Sorry, had het bij mijn eigen Twitter geretweet, maar VPRO liet weten dat ze vrijdag om 22u de juiste aflevering voor even op hun site en Uitzending Gemist gingen vertonen. In hun twitterbericht hadden ze zich ook geëxcuseerd.

  Beantwoorden
 9. Met de digicorder van telenet netjes automatisch alle afleveringen geprogrammeerd. Helaas geen aflevering 12 (enkel het stukje voor aflevering 11). Wat een amateurisme!

  Beantwoorden
  • Er was een foutje bij VPRO waardoor ze per ongeluk aflevering 12 startte ipv aflevering 11. Na 5 à 10 minuutjes hadden ze de correcte aflevering gestart.

   Aflevering 11 + 12 vanaf vanavond 22 uur t/m zaterdag te bekijken op uitzendinggemist.nl (al weet ik niet of we als Vlamingen die afleveringen kunnen bekijken).

   Beantwoorden

Plaats een reactie