Donkere Tijden voor Stephen Kings The Dark Tower?

Het zal de grootste Stephen King verfilming ooit worden, drie films en televisieseries van The Dark Tower (Donkere Toren) geproduceerd door NBC Universal en Universal Pictures. Sinds afgelopen week lijkt er een probleem te zijn, de geruchten lijken serieuzer dan ik in eerste instantie dacht.

Zo’n gigantisch project heeft natuurlijk een evenzo gigantisch budget nodig en daar wringt bij Universal de schoen, met de betrokken partijen is afgelopen tijd flink gediscussieerd en de producers Akiva Goldsman, Ron Howard en Brian Grazer lijken aan het kortste eind te trekken. Ook schijnt Comcast (sinds januari eigenaar van Universal) niet tevreden te zijn met het laatste gedeelte van het project.

Bronnen verklaarden tegenover The Hollywood Reporter dat de cast en crew zijn verteld dat ze hun voorbereidingen kunnen neerleggen, terwijl bronnen tegenover Variety juist vermelden dat men gewoon doorwerkt. Ook Imagine Entertainment (Ron Howard en Brian Grazer) verklaarde dat het project gewoon door zal gaan; “Dark Tower is not in turnaround, there are issues and on-going budget discussions with almost every film in development.” Daarmee richten ze nog steeds op de release van de eerste Dark Tower-film op 17 mei 2013.

Eerder dit jaar werd bij Universal Pictures ook Guillermo Del Toro’s film In The Mountains of Madness gestopt, hier was het budget in combinatie met de mogelijk 18+ rating het probleem. Men wijdt dit ook aan het nieuwe van Comcast.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Donkere Tijden voor Stephen Kings The Dark Tower?”

  • Ik denk dat het puur een discussie is om het budget, wellicht wordt er gezond naar co-producenten, maar ik kon daar geen eenduidige informatie over vinden, voornamelijk giswerk.

   Beantwoorden
   • Ja, ik bedoelde ook op financieel gebied. Hoewel ik gister zag dat het geschatte budget van Spider-Man 3 rond een kwart miljard dollar lag! Met dat soort geld kun je volgens mij heel wat films en series maken als je het goed doet.

    Beantwoorden

Plaats een reactie