Dvd recensie: Sint (Dick Maas, 2010)

De pepernoten liggen al lang en breed in de supermarkten en de brievenbussen puilen ook weer uit met speelgoedfolders, een prima tijd voor het uitbrengen van de belangrijkste Nederlandse film van het vorige jaar, althans voor de horrorfans: Sint.

Dick Maas trakteerde ons vorig jaar op deze heerlijke pulpy horrorfilm waarin er korte metten gemaakt wordt met één van onze bekendste culturele gebeurtenissen. En zoals Maas zelf zegt in de Making-of, je komt niet aan Sinterklaas. En dat hebben we geweten, 5 december-verenigingen waren fel tegen de film en een relletje om de (geniale) poster zorgde voor heel wat gratis promotie voor de film.

Het heeft dus bijna een jaar geduurd maar inmiddels daar eindelijk de DVD en Blu-ray release van Sint. Vorig jaar bespraken we de horrorfilm al en bij die recensie kan ik mij volledig vinden. De film was behoorlijk succesvol in de bioscoop en is inmiddels ook aan verschillende landen verkocht en persoonlijk hoop ik dan ook dat we volgend jaar weer kunnen genieten van Sint in de vorm van een sequel!

Dan de DVD: beeld en geluid zijn prima in orde en als extra’s vinden we een trailer en een making-of. Deze making-of is helaas maar iets meer dan 20 minuten lang en dat is veel te kort om alle aspecten van de film aan bod te laten komen, helemaal als een derde van de feature bestaat uit scenes van de film. Absoluut een gemiste kans want wat we te zien krijgen is zeker interessant, en vooral de special effects hadden van mij een eigen feature mogen krijgen.

Jammer dus dat A-Film niet even lekker uitpakt met wat extra’s en hopelijk komt er ooit nog eens een Special Edition die dit goedmaakt. Tot die tijd moeten we het met deze release doen en ondanks dat de extra’s wat karig zijn is de film vermakelijk genoeg om de aanschaf te rechtvaardigen.

Sint is nu verkrijgbaar op DVD, Blu-ray en als Blu-ray/DVD combinatie in een steelcase.

Sterren: 3.5 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Dvd recensie: Sint (Dick Maas, 2010)”

 1. Ik moet hem toch maar eens gaan zien denk ik. Over deze film is al zo veel geschreven en is al zoveel ophef geweest…

  Nu maar hopen dat ie niet te eng is 😛

  Beantwoorden
 2. : ) mijn geduld is voor deze film al lang op de proef gesteld, maja wij willen em bewust opzij houden voor een filmavondje begin december. Nog een paar weekjes wachten, gelijk de kindjes op hun speelgoed : )

  Beantwoorden
 3. Jep, die gaat vanavond in de DVD-speler! In plaats van de gebruikelijke pakjes uitdelen, gaan wij vanavond Sinterklaas vieren -heel traditioneel- met een avondje Sint van Dick Maas 🙂 Goede film, zeer vermakelijk

  Beantwoorden

Plaats een reactie