Easter egg hint naar Silent Hill in trailer OD

Wel hele oplettende fans hebben een zogeheten easter egg -een grap of verborgen boodschap- gevonden in de teaser-trailer van OD. En die kan best wel eens verwijzen naar Silent Hill.

Een paar dagen geleden schreef ik over de teaser-trailer van OD, voorheen bekend als Overdose. Deze kippenvel-bezorgende trailer liet -schijnbaar- meer zien dan in eerste instantie duidelijk was. In de trailer hint Hideo Kojima namelijk naar iets waar fans stiekem reikhalzend naar uitkijken: een nieuwe Silent Hill-game.

Een fan heeft op Reddit namelijk laten weten dat hij in de trailer een aantal verborgen letters op bepaalde momenten heeft gespot. De letters A-T-A-M-I zijn in een enkele frame te spotten, dus een keertje knipperen met je ogen en je hebt het al gemist. De letter A komt in de 37e, de T in de 40e, de 2e A in de 42e, de M in de 44e en de I tenslotte in de 50e frame. Zie de foto’s hieronder.

Nu zal je vast denken waar die letters voor staan. Komt ie: Atami is een stad in de provincie Shizuoka. Als je in het Kanji -een van de drie Japanse geschriften- de twee symbolen voor Shizuoka (静岡) apart van elkaar zet, staat er ‘silent’ (静) en ‘hill’ (岡). Vergezocht? Wat mij betreft niet, maar ik kijk dan ook erg uit naar een nieuw Silent Hill-avontuur. Zeker na P.T. Dus ik ga lekker mee in deze hype en hoop op het beste!

Wat denk jij? Is dit een teken dat Kojima (misschien al) bezig is met een nieuw Silent Hill-spel? Of is dit een storm in een glas water, misschien zelfs wel iets wat door een fan in elkaar is gezet, wanhopig op zoek naar wat aandacht?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie