Eerste foto’s uit de nieuwe vampierenreeks The Strain

Na een eerste teaser kon Yahoo nu ook de hand leggen op de eerste foto’s uit de nieuwe vampierenreeks The Strain. Iedereen kijkt waarschijnlijk reikhalzend uit naar hoe de vampiers er zullen uitzien, maar voorlopig blijft dit nog een goed bewaard geheim. Wetende dat het ontwerp van de vampiers ongeveer een half miljoen dollar heeft gekost, zal de onthulling deel uitmaken van een speciale promotiecampagne de komende maanden.

The Strain2

The Strain is gebaseerd op de gelijknamige vampierentrilogie die Guillermo Del Toro schreef samen met Chuck Hogan. Het verhaal begint wanneer een Boeing 777 landt op JFK zonder enig teken van leven of communicatie. Ephrain Goodweather, een onderzoeker gespecialiseerd in biologische bedreigingen voor het CDC, wordt gevraagd de zaak te onderzoeken en hij ontdekt dat alle passagiers dood zijn. Hij ontdekt in het vliegtuig aanwijzingen dat een vreemd iets aan boord moet gedrongen zijn.

Alles wijst algauw op teen mysterieus virus die de kenmerken heeft van een eeuwenoud en kwaadaardig vampierenras. Terwijl het virus zich razendsnel doorheen New York City verspreidt, vormt Ephrain Goodweather een team van gewone New Yorkers die algauw beseffen dat ze  een oorlog moeten voeren om de mensheid van de vernietiging te behoeden.

The Strain1
The Strain is een serie van auteur Chuck Hogan, regisseur Guillermo Del Toro en Lost/Bates Motel-showrunner Carlton Cuse. Hoofdrollen in de reeks zijn er voor Corey Stoll, de acteur die grote indruk maakte voor zijn rol in Netflix’ House of Cards, Alias-actrice Mila Maestro, Inglorious Basterds-acteur Richard Sammel, Titanic-acteur Jonathan Hyde, Harry Potter-acteur David Bradley en Lord of the Rings-ster Sean Astin.

Het eerste, 13-delige seizoen van The Strain zal in de loop van juli te zien bij de Amerikaanse zender FX.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie