Eli Roth maakt horrorserie Hemlock Grove voor Netflix

De Amerikaanse streamingszender Netflix staat volgens de website Deadline op punt om een deal te sluiten met Gaumont International Television voor het maken van een 13-delige horrorserie Hemlock Grove.

Hemlock Grove is gebaseerd op het gelijknamige horrorboek van Brian McGreevy, dat in maart 2012 op de markt zal komen. Het boek en de serie zullen draaien rond het thema van wat het betekent om een monster te zijn, wanneer dat monster probeert een mens te blijven of te worden. Het zal een donkere reeks worden die inspeelt op onze angsten, onze teleurstellingen, onze verwoestende relaties … gecombineerd met het gerucht dat er een weerwolf los loopt.

Hemlock Grove begint met de ontdekking van een lijk in de bossen van Hemlock Grove, Pennsylvania. Het lichaam van een jong meisje wordt gevonden in de schaduw van de verlaten Godfrey Steel fabriek. Er wordt meteen een klopjacht op de dader gemaakt… alleen weet de politie niet zeker dat ze een mens zoeken, omdat het meisje helemaal verscheurd teruggevonden werd. Sommigen verdenken een lid van The White Tower, een dubieus biotechnologisch centrum waar onethische experimenten zouden plaatsvinden. Anderen kijken in de richting van Peter Rumancek, een bewoner van een caravanpark die zijn schoolvrienden wilt doen geloven dat hij een weerwolf is. Of misschien is het Roman Godfrey, wiens familie The White Tower bezit. De familie Godfrey staat in de streek bekend als een gestoorde familie, met de sociopathische Roman, zijn moeder Olivia die een echte controle freak is en zijn zus Shelley die aan een monsterlijke ziekte lijdt. Roman en Peter beseffen dat ze samen moeten werken om hun onschuld te bewijzen en de echte dader te vinden.

De show zal gemaakt en geregisseerd worden door Eli Roth, die bekend is geworden als acteur in Inglourious Basterds, maar ook verantwoordelijk was voor de Hostel-franchise. Schrijver Brian McGreevy zal samen met zijn partner Lee Shipman helpen om zijn boek naar televisie te vertalen. Het schrijversteam werkt trouwens ook aan de nieuwe bewerking van Bram Stoker’s Dracula voor Warner Bros.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Eli Roth maakt horrorserie Hemlock Grove voor Netflix”

Plaats een reactie