Oktober is horrormaand bij Filmhuis Cavia

Al eerder maakte wij melding van de Nederhalloweenavond dat plaats vindt op vrijdag 28 oktober bij Filmhuis Cavia te Amsterdam. Naast aandacht voor Hollandse gruwelglorie heeft Filmhuis Cavia in oktober ook een uitgebreid aanbod aan internationale gruwelproducties in de aanloop naar Halloween:

Op donderdag 13 en vrijdag 14 oktober speelt Guillermo del Toro’s verbluffende horrorsprookje Pan’s Labyrinth. Terwijl de naweeën van de Spaanse burgeroorlog duidelijke sporen achter laten in het leven van de tienjarige Ofelia creëert zij haar eigen sprookjeswereld die steeds duistere trekken gaat vertonen….

filmhuis caviaoktober 2011Donderdag 20 en vrijdag 21 oktober word de terugkeer van Sam ‘Evil Dead’ Raimi gevierd met het tonen van zijn Drag Me to Hell uit 2009. Bankmedewerker Christine weet niet wat voor een problemen zij op haar hals neemt wanneer zij een lening aan een oude vrouwelijke zigeuner afwijst. Niet begrepen door haar omgeving doet zij al het mogelijk om van de vloek die over haar is uitgesproken af te komen. Een film die zowel horror als komedie perfect weet te combineren zoals we van Sam Raimi gewend zijn.

Donderdag 27 oktober is het dan echt tijd voor de klassieker Bride of Frankenstein uit 1935. Het monster heeft ook zo’n zijn behoeftes en eist een vrouwelijke wederhelft! Met misschien wel de mooiste maar ook gruwelijkste afwijzingscene ooit!

Do 13 oktober 20:30 Pan’s Labyrinth
Vr 14 oktober 20:30 Pan’s Labyrinth
Do 20 oktober 20:30 Drag Me to Hell
Vr 21 oktober 20:30 Drag Me to Hell
Do 27 oktober 20:00 Bride of Frankenstein
Vr 28 oktober 20:30 Nederhalloween VII

Meer informatie bij Filmhuis Cavia in Amsterdam

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
2 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sjors
Sjors
11 jaren geleden

Haha “Over 100 jaar zijn jullie allemaal dood!!” 😀 Gave films 🙂

2
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x