Recensie: Frankenstein’s Army (blu-ray/dvd)

frankensteins-army-dvdHet einde van de Tweede Wereldoorlog is nabij. Een groepje Sovjetsoldaten dat zich ver achter de vijandelijke linies bevindt, pikt een noodsignaal op van een andere eenheid die dringend om hulp vraagt. Onder hen bevindt zich ook een jonge propagandafilmmaker die het hele gebeuren met zijn camera aan het volgen is. Hij en zijn kameraden stuiten al snel op een verlaten dorp waar iedereen lijkt gestorven te zijn, tot een plaatselijke boer hen weet te vertellen waar de militairen die het signaal hebben verzonden zich bevinden.

Niet lang daarna laat hij hen echter achter in een verborgen ondergronds tunnelcomplex. Het squadron trekt op onderzoek uit, maar doet daarbij een gruwelijke ontdekking: de tunnels worden bevolkt door een resem afzichtelijke, schijnbaar bij elkaar gestikte, geschroefde en gehamerde wezens. Wanneer blijkt dat de man die verantwoordelijk is voor hun bestaan, ene dokter Viktor Frankenstein, door zijn eigen vader bijna in een gekkenhuis werd gestopt en zich in het midden van het doolhof schuilhoudt, beseffen de soldaten dat ze de krankzinnige geleerde zullen moeten vinden om zijn monsters te kunnen stoppen…

Frankenstein’s Army volgen we op DeNachtvlinders.nl natuurlijk al lang en we schreven de uitgebreide recensie aan de hand van de wereldpremière op het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR):

Waar de film de meeste indruk mee maakt zijn de zombots, deze originele creaties zijn indrukwekkende steampunk monsters en allen zonder een vleugje CGI. Met namen als Machete Zombot, Propellorhead en Mosquito is de overtreffende trap van het nazizombie-subgenre bereikt.
Lees de volledige recensie

De DVD/Blu-ray van Frankenstein’s Army bevat naar deze geweldige film ook een Making Of van ruim 30 minuten, waarin alle facetten van de film aan bod komen. Richard Raaphorst vertelt uitgebreid over de film van idee tot de laatste montage. Zo neemt hij de kijker mee naar de steenhouwerij waar de eerste promo is opgenomen, vertelt hij over het creëren van Zombots en de voor-/nadelen van de Found Footage-plannen.

Wel is het jammer dat de Amerikaanse release meer Extra’s bevat, waaronder losse interviews met Regisseur Richard Raaphorst, Cinematographer Bart Beekman, Production Designer Jinrich Koci, Unreal FX Team en de acteurs. En nog veel interessanter zijn mogelijk de 5 video’s over de zombots Burnt Match Man, Mosquito Man, Propellerhead, Teddy Bear Woman en Razor Teeth.

Frankenstein’s Army is haast een verplichte toevoeging aan de filmcollectie voor iedere horrorfan en nu te verkrijgen op DVD of Blu-ray.

Sterren: 3.5 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie