Netflix-serie ‘From’ is nieuwe horror van de makers van ‘Lost’

Logo voor Netdlix-serie From
From;- een nieuwe scifi-/horrorserie die in 2022 begint

Volgend jaar verschijnt de nieuwe serie From, het belooft een combinatie te worden van horror en sciencefiction. Het gaat over een dorpje waar de bezoekers vast zitten, alle uitwegen leiden terug naar het dorp… creepy! En wie hebben er ervaring met een serie over mensen die ergens vast zitten? Juist, de makers van Lost en een paar daarvan zijn betrokken bij deze nieuwe serie! From zal hier verschijnen als Netflix Original.

DrankDrank

Waar gaat de serie From over?

Een gezin raakt tijdens hun vakantie verdwaald met hun camper, in een dorpje vragen ze naar de weg. Erg enthousiast worden ze niet geholpen, maar krijgen toch een richting aangewezen en ze kunnen hun weg vervolgen. Al snel blijkt dat ze een rondje hebben gereden… en bij de volgende poging weer… Welkom in dit mysterieuze dorpje in het midden van Amerika, waar iedereen die arriveert er nooit meer weg lijkt te komen. Hoewel iedereen dan maar zo veel mogelijk zijn best doet om daar een nieuw en zo normaal mogelijk leven op te bouwen, blijken er nog vele onbekende en ongekende gevaren…

Klinkt spannend? Kijk de trailer:

From Season 1 Trailer | Rotten Tomatoes TV

Wie is wie in de serie?

From wordt gemaakt voor de Amerikaanse zender EPIX en is bedacht door uitvoerend producent John Griffin met medewerking van regisseur Jack Bender (Lost, Game of Thrones, Mr. Mercedes) en showrunner Jeff Pinker (Fringe, Alias, Lost). En voor de hoofdrol hebben ze ook een Lost-alumnus gevonden: Harold Perrineau. Leuk al die namen, maar wie zijn de inwoners van dit vreemde dorp en wat doen ze?

Boyd Stevens (Harold Perrineau)
Boyd Stevens (Harold Perrineau)

Boyd Stevens (Harold Perrineau); de sheriff wiens draconische regels de fragiele stad bij elkaar heeft gehouden, ook zoekt hij naar een manier om aan deze schijnbaar onontkoombare nachtmerrie te ontsnappen.

MobileMobile

Tabitha Matthews (Catalina Sandino Moreno); nog worstelend met de nasleep van een tragisch iets, komt zij met haar familie plotseling vast te zitten in de stad.

Jim Matthews (Eion Bailey); samen met zijn vrouw Tabitha, worstelt hij met de mogelijkheid om zijn kinderen veilig te houden in deze nieuwe realiteit, zelfs als ze wanhopig op zoek zijn naar een weg terug naar huis.

Julie Matthews (Hannah Cheramy); De dochter in het gezin is net in de puberteit beland en moet nog bijkomen van een recente familietragedie. Hoewel ze niet vast zit in angstaanjagende nieuwe stad, is dat tegelijkertijd misschien wel het beste is wat haar ooit is overkomen.

Ethan Matthews (Simon Webster); Het jongere broertje van Julie wordt regelmatig gepest door zijn grote zus, die zijn vriendelijke geest voor zwakte beschouwt. Nadat zijn gezin door een auto-ongeluk vastzit in de stad, voelt de ernstig gewonde Ethan zich anders worden in deze nieuwe omgeving.

De familie Matthews met hun camper, voordat ze vast komen te zitten in het dorpje
De familie Matthews met hun camper, voordat ze vast komen te zitten in het dorpje

Kenny (Ricky He); Kenny is de hulpsheriff, een immigrant van de eerste generatie die met zijn ouders vastzit in deze stad. Nu zijn vader aan dementie lijdt en Kenny regelmatig gevraagd wordt om Boyd te helpen bij het verwerken van een nieuwe catastrofe, doet Kenny zijn best om de gelegenheid aan te grijpen

Tain-Chen (Elizabeth Moy); de moeder van hulpsheriff Kenny exploiteert het stadsrestaurant en het voorraaddepot. Haar zachte maar vastberaden geest kan nodig zijn om de vrede te bewaren, aangezien de onverwachte gebeurtenissen ervoor zorgen dat de inwoners van deze nachtmerrieachtige stad op beginnen te breken.

Kristi (Chloe van Landschoot); Kristi zit sinds haar 3e jaar van haar medische opleiding van in dit dorp en heeft de rol van stadsdokter op zich genomen. Ze wordt vaak gevraagd om problemen aan te pakken die de meest ervaren artsen zenuwachtig zouden maken.

Pater Khatri (Shaun Majumder); Deze geestelijke zorgt goed voor de mentale kant van de dorpelingen. Hij is sterk, meelevend en gelooft dat er belangrijkere zaken zijn dan alleen het overleven van deze stad – mensen moeten onthouden waarvoor ze overleven.

Is het altijd zou druk op de begraafplaats in 'From'?
Is het altijd zou druk op de begraafplaats in ‘From’?

Donna (Elizabeth Saunders); Donna is de nuchtere, sterke leider van het Colony House, de separatistische groepering van de stad. Ze is tegelijk een zorgzame, koesterende moeder voor iedereen in het Colony House, en een onverzettelijke, meedogenloze natuurkracht die tussen het Colony House en iedereen in staat die hun manier van leven zou bedreigen.

Ellis (Corteon Moore); de vervreemde zoon van Sheriff Boyd en een inwoner van het Colony House. Hij is een knappe jonge filosoof met de ziel van een kunstenaar en een diepe bron van onopgeloste trauma’s en woede. Alleen de tijd zal leren of de verbroken relatie tussen Ellis en zijn vader ooit kan worden genezen.

Fatima (Pegah Ghafoori); een andere inwoner van het Colony House en een Iraanse immigrant in de VS. Zelfs hier in deze stad concentreert ze zich op het goede, zoals het feit dat ze Ellis, de liefde van haar leven, nooit zou hebben ontmoet als ze niet op deze vreselijke plek was geweest.

Jade (David Alpay); brutaal, met de titel ’tech hot shot’, en heeft zojuist zijn bedrijf voor honderden miljoenen dollars heeft verkocht. Wat bedoeld was als een extravagant weekendfeest voor Jade, verandert in plaats daarvan in afgrijzen wanneer hij vast komt te zitten in dit nachtmerrieachtig stadje waat schijnbaar geen uitweg heeft.

Sara (Avery Konrad); een echte joker onder de inwoners van de stad: sommigen denken dat haar geest gewoon is gebroken door de nachtmerrie van de stad; anderen vragen zich af of Sara in haar waanzin dichter bij de geheimen van deze plek staat dan wie dan ook.

Het is een stressvol bestaan in het vreemde dorpje

Waar en wanneer kan je de serie From kijken?

In Amerika verschijnt de serie op EPIX. Dat is niet in Nederland te zien, maar er is goed nieuws! Buiten de Vereningde Staten is er namelijk een bekende partij als distributiepartner aangewezen. From zal in Nederland straks te zien zijn via Netflix, deze streamingdienst wacht waarschijnlijk op de Amerikaanse première en kondigen naar verwachting eind februari de premièredatum aan.

Foto’s: Chris Reardon/EPIX 

5 gedachten over “Netflix-serie ‘From’ is nieuwe horror van de makers van ‘Lost’”

  1. “Alle uitwegen leiden terug naar het dorp”. Dit is niet zo bijzonder als je denkt. Check Wayward Pines (“One road in, no way out”). En luister naar de tekst van Hotel California van de Eagles (“You can check out any time you want, but you can never leave”).

    Het verhaal lijkt mij niet echt interessant en als ik de korte bio’s van de hoofdpersonen zo lees, dan wordt cliché op cliché gestapeld. Ik moet hier eerst toch echt wat meer van zien en lezen om heel misschien toch geïnteresseerd te worden.
    Dat het van de makers van Lost is zegt me niet zoveel. Die serie was een poosje goed, maar ontspoorde toen behoorlijk.

    Beantwoorden

Plaats een reactie