Gaat Joe Hill een remake van ‘Maximum Overdrive’ maken?

Er zijn veel Stephen King-films en -series. Of eigenlijk moet je zeggen: er zijn veel Stephen King-verfilmingen. Want er zijn helemaal niet veel Stephen King-films. De beste man heeft alleen Maximum Overdrive geregisseerd en schreef nieuw materiaal voor Creepshow, Tales from the Darkside en aflevering 5 van seizoen 6 van The X-files. Nu wil zijn zoon, Joe Hill, een remake maken van King’s Maximum Overdrive.

Komeet Rhrea-M cirkelt 8 dagen rond de Aarde, hierdoor komen machines in opstand tegen de mensheid. Een klein groepje probeert te overleven bij een truck-stop naast een moeras.

Maximum Overdrive (1986) is gebaseerd op Trucks, één van zijn eigen verhalen. De reacties waren niet positief en de film maakte zelfs kans op twee Raspberry’s, de tegenhanger van de Oscars. Hij besloot hierna nooit meer te regisseren.
In 1997 verscheen Trucks van regisseur Chris Thomson, deze nieuwe verfilming was trouwer aan het korte verhaal, maar niet echt beter.

In de eerste aflevering van het vijfde seizoen van de podcast Post Mortem With Mick Garris is Joe Hill te gast en dit is wat hij zegt op de vraag of hij zelf een film wil regisseren:

Joe Hill Wants to Remake MAXIMUM OVERDRIVE // Post Mortem with Mick Garris Returns October 28

We Joe Hill zegt is best logisch, het is niet meer een komeet die alle apparaten overneemt; het is gewoon de complexe electronica die doordraait. Vergelijkbaar met de laatste Child’s Play-film (dat een spinoff had moeten zijn). Maargoed, de vraag of dit werkelijk gaat gebeuren.

Wel komt er een verfilming aan van Throttle, een kort verhaal van Hill en King gebaseerd op Duel van Richard Matheson. Hierin volgen we de strijd tussen een biker gang en een trucker.

Wat denk jij, is een nieuwe verfilming van Maximum Overdrive een goed idee?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Gaat Joe Hill een remake van ‘Maximum Overdrive’ maken?”

  1. Op zich een grappig idee, ware het niet dat het niet origineel is. In die zin, dat het al vaker is gedaan dat een AI op hol slaat. Zie de al genoemde Child’s Play en de TV serie NeXT. En hoe blij Elon Musk van dit idee gaat worden, weet ik niet met die killer Tesla semitrucks 😉
    Ik vind Maximum Overdrive eigenlijk zo’n film die zo slecht is en met zo’n vergezocht onderwerp, dat hij daardoor weer goed wordt. Ik heb hem al meerdere keren gezien. Past in het rijtje van Plan 9 from Outer Space en Troll2. Voor mij hoeft een remake niet zo nodig. Aan de andere kant zou het wel interessant kunnen zijn om te kijken wat de zoon van Stephen King er van kan maken 🙂

    Beantwoorden

Plaats een reactie