Throttle van Joe Hill & Stephen King wordt film bij HBO

Het verhaal Throttle van Joe Hill en Stephen King wordt verfilmd voor HBO MAX.

Throttle verscheen in 2009 in Nederland onder de titel Hoogste Versnelling. Dit verhaal is gedeeltelijk gebaseerd op het verhaal Duel van Richard Matheson dat door Steven Spielberg in 1971 werd verfilmd.

Een duel waarbij een onzichtbare vrachtwagenchauffeur en motorbende het met elkaar uitvechten in de kokendhete Nevada-woestijn. Hun strijd vindt plaats op het eenzaamste stuk snelweg van het land, een plek waar vaart minderen net zo erg is als niet weten wie je vijand is…

Tegelijkertijd met Throttle verscheen het verhaal Het Hoge Gras (of In the Tall Grass) van Hill en King. Dit verhaal is inmiddels verfilmd voor Netflix. Inmiddels zijn deze en andere verhalen uitgeven in de Engelse bundel Full Throttle.

Over de verfilming zelf is nog weinig bekend, aldus Deadline. Het scenario wordt geschreven door Leigh Dana Jackson, de productie is in handen van David S. Goyer en Keith Levine.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

5 gedachten over “Throttle van Joe Hill & Stephen King wordt film bij HBO”

  1. Het is al een poos geleden dat ik dit verhaal heb gelezen, maar volgens mij deed het mij nogal aan Duel van Spielberg denken.
    Highway 50 in Nevada is overigens echt heel recht en eenzaam. Weinig plaatsjes en weinig verkeer. Schitterend om te rijden.

    Beantwoorden

Plaats een reactie