Gijs Scholten van Aschat in Nederhorror De Poel

Vandaag zijn op het Filmfestival Cannes de plannen uit de doeken gedaan voor de Nederlandse horrorproductie De Poel. Gijs Scholten van Aschat speelt één van de hoofdrollen.

De Poel wordt door producenten House of Netherhorror, Fu Works en Just Film Distribution omschreven als ‘een edgy thriller/horrorfilm zoals die in Nederland nog niet eerder gemaakt is.’ Naast deze producenten, is ook het NNFP als producent bij het project betrokken. Vorig jaar maakten we op DeNachtvlinders.nl al melding van het Nieuw Nederlands Film Platform, een ‘crowdfunding community’ waar participanten zich voor een bedrag van 6 euro per maand kunnen inschrijven. Daarmee combineert het NNFP een lidmaatschapselement met de conventionele principes van crowdfunding, die doorgaans gebaseerd zijn op donaties van kleine bedragen. Participanten delen mee in de opbrengsten van de film. De Poel is een van de eerst gerealiseerde projecten die vanuit dit initiatief wordt gefinancierd.

In De Poel gaan twee gezinnen wildkamperen aan de oever van een ogenschijnlijk idyllisch bosmeertje. Een onbekende kracht lijkt het gezelschap vervolgens niet meer te willen laten gaan en al spoedig slaan rotting, bederf en waanzin toe, zo valt te lezen in het persbericht dat de film vooruit snelt.

Gijs Scholten van Aschat speelt niet alleen de hoofdrol, hij is tevens coscenarist. Chris W. Mitchell regisseert en schreef het scenario. Na diverse korte films (onder meer Nachtbijter, Jigsaw en Birthday Boy) zal De Poel zijn eerste lange speelfilm worden. De film wordt gecoproduceerd door Jan Doense (House of Netherhorror), Herman Slagter (NNFP) en San Fu Maltha (Fu Works). Antonino Lombardo (Prime Time) is de Belgische coproducent. De distributie in Nederland en België is in handen van Just Bridge Entertainment en de internationale verkoop wordt verzorgd door het Spaanse Film Factory Entertainment, dat eerder Dick Maas’ SINT wereldwijd verkocht.

De film wordt komende zomermaanden geschoten. De première staat voor januari 2013 in de planning.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie