Gouden Kalf voor horrorfilm De Poel

gouden-kalfGisteravond zijn op het Nederlands Filmfestival in Utrecht de Gouden Kalveren uitgereikt en de Nederlandse horrorfilm De Poel mocht er één in ontvangst nemen. Wart Wamsteker mocht het podium betreden voor het ‘Gouden Kalf voor Beste Geluid’.
De jury schrijft: “In deze productie komen alle audio-elementen op een geweldige manier samen en vooral de sterke manier waarop de muziek ingebed is in het hele klankbeeld is opvallend. Schaamteloos worden alle middelen ingezet om het gewenste effect te sorteren en de film zijn kracht en werking te geven.”

Meer horrorfilms op stapel van het NNFP

De Poel is de eerste horrorfilm die gedeeltelijk gefinancierd is met crowdfunding via het Nieuw Nederlands Film Platform (NNFP). Op dit moment wordt er gewerkt aan twee nieuwe films, waarvan er in 2015 één in productie zal gaan. Er wordt nu de laatste hand gelegd aan het scenario van ‘Nieuw Bloed‘, de tweede film van House of Netherhorror. En het NNFP is druk in de weer met ‘Fungus’, de nieuwe film van Richard Raaphorst (Frankenstein’s Army).

De Poel is nu verkrijgbaar op DVD en Blu-ray.

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
1 Comment
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sjors
Sjors
9 jaren geleden

De muziek/het geluid is idd één van de sterke punten van De Poel. Gaaf dat er een horrorfilm in de prijzen is gevallen 🙂

1
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x