Gouden Kalf voor horrorfilm De Poel

gouden-kalfGisteravond zijn op het Nederlands Filmfestival in Utrecht de Gouden Kalveren uitgereikt en de Nederlandse horrorfilm De Poel mocht er één in ontvangst nemen. Wart Wamsteker mocht het podium betreden voor het ‘Gouden Kalf voor Beste Geluid’.
De jury schrijft: “In deze productie komen alle audio-elementen op een geweldige manier samen en vooral de sterke manier waarop de muziek ingebed is in het hele klankbeeld is opvallend. Schaamteloos worden alle middelen ingezet om het gewenste effect te sorteren en de film zijn kracht en werking te geven.”

Meer horrorfilms op stapel van het NNFP

De Poel is de eerste horrorfilm die gedeeltelijk gefinancierd is met crowdfunding via het Nieuw Nederlands Film Platform (NNFP). Op dit moment wordt er gewerkt aan twee nieuwe films, waarvan er in 2015 één in productie zal gaan. Er wordt nu de laatste hand gelegd aan het scenario van ‘Nieuw Bloed‘, de tweede film van House of Netherhorror. En het NNFP is druk in de weer met ‘Fungus’, de nieuwe film van Richard Raaphorst (Frankenstein’s Army).

De Poel is nu verkrijgbaar op DVD en Blu-ray.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Gouden Kalf voor horrorfilm De Poel”

Plaats een reactie