Gremlins 3: Chris Columbus wil geen CGI gebruiken

De feestdagen komen er aan en één van de tradities is aandacht besteden aan klassiekers die mogelijk toch ooit een vervolg krijgen. Eén er van is Gremlins, de kerstfilm bij uitstek. Het nieuws: er is een script voor Gremlins 3!

The Christmas Chronicles: Part Two, de nieuwste film van Chris Columbus, verschijnt binnenkort. Tijdens een interview hierover met Collider heeft Columbus ook een update gegeven over Gremlins 3!

“Ik zou het dolgraag willen maken. Ik heb een script geschreven, dus er is een bestaand script. We werken momenteel aan een aantal rechtenkwesties, dus we proberen erachter te komen wanneer de beste tijd is om die film te maken. Ik zou het nog steeds op dezelfde manier doen – ik zou het met echte poppen maken, niet met CGI. Misschien – je weet dat we een stop-motionscène hadden in de eerste Gremlins, maar ik denk niet dat ik veel CGI zou gebruiken in Gremlins 3.” Aldus Chris Columbus tegen Collider.

Dit klinkt als goed, maar ook slecht nieuws. Gremlins is begin jaren tachtig geschreven door Chris Columbus en Steven Spielberg zag de potentie van het script. Als producent huurde hij Joe Dante in. De film kwam via Warner Bros op 8 juni 1984, dezelfde dag als Ghostbusters, uit. In 1990 verscheen het vervolg Gremlins 2: The New Batch.

Mogwai Gizmo

Dat Chris Columbus graag een vervolg zien op zijn Gremlins is al lang bekend. Een paar jaar terug leek het er op dat Warner Bros Carl Ellsworth had ingehuurd om een vervolg te schrijven, maar in 2017 gaf Columbus aan zelf bezig te zijn met een vervolg en dat er al een duister script lag. En dat is eigenlijk ook direct het slechte nieuws. Want de rechten van het merk Gremlins liggen bij Warner Bros.

Warner Bros, nu als onderdeel van WarnerMedia, zet vol in op de streamingdienst HBO Max en gaat de schattige mogwai Gizmo daar ook voor inzetten. De animatieserie Gremlins: Secrets of the Mogwai zal volgend jaar daar verschijnen. Ik vind het idee fantastisch en ben er ook erg benieuwd naar. Wel ben ik bang dat dit voorlopig in de weg staat voor enige mogelijkheid op een Gremlins 3. Warner zal afwachten of de serie aan slaat en neemt vast daarna pas een besluit of deze onschuldige animatie aansluit bij een mogelijk duisterdere film.

gremlins secrets of the mogwai

Ik blijf hoop houden, maar ben niet geheel positief na deze update.

Interessant artikel?

2 gedachten over “Gremlins 3: Chris Columbus wil geen CGI gebruiken”

Plaats een reactie