Griezelen bij Imagine Fantastic Filmfestival 2022

Vorige maand lichtte het Imagine Fantastic Filmfestival al een klein tipje van de sluier op met de aankondiging van speciale thema’s en de belofte van enkele bijzondere films. Ondertussen hebben ze het hele programma bekend gemaakt inclusief blokkenschema, zodat jij heel handig kan zien wanneer jij waar moet zijn. Aangezien het aanbod niet alleen maar horror is, hebben wij een selectie voor je eruit gefilterd wanneer jij terecht kan voor jouw dosis griezelen.

Imagine Fantastic Filmfestival

The Menu (Mark Mylod)

Waar te zien:
26-10 om 19:30 FilmHallen zaal 1
29-10 om 19:15 FilmHallen zaal 1
02-11 om 19:15 FilmHallen zaal 1

Een select groepje gasten is op weg naar Hawthorne Island, een exclusief restaurant voor een unieke food experience. Onder hen Tyler, een grote fan van sterrenkok Slowik, samen met zijn vriendin Margot. De chef introduceert iedere gang met verve, maar al gauw krijgt Margot het vermoeden dat er iets mis is. Gaandeweg wordt The Menu ook een dodelijke thriller, waarin de gasten en de chef zich van een andere kant laten zien.

The Menu | Officiële trailer | 20th Century Studios NL
The Menu

Earwig (Lucile Hadžihalilović)

Waar te zien:
27-10 om 14:10 FilmHallen zaal 2
29-10 om 11:30 Lab111 1

Oorwormen zijn die meerpotige insecten, met grote tangen aan de achterkant van de buik, die langs je lichaam glippen wanneer je het meest kwetsbaar bent in je slaap. De oorworm is ook iemand die naar je privégesprekken en geheimen luistert, en je ideeën voedt die je gemakkelijk als de jouwe accepteert. Albert is een oorwurm door en door, in elke zin van het woord, en hij luistert af, voedt ideeën en jaagt op het meest kwetsbare wezen van allemaal – een weesmeisje. Lucile Hadžihalilović (InnocenceÉvolution) is terug met een meesterwerk van gefluisterde horror, een hedendaags filmequivalent van de meesterwerken van de gotische literatuur, dat ergens tussen de gebroeders Quay, Kafka en Aleksandra Waliszewska belandt.

EARWIG - A film by Lucile Hadzihalilovic
Earwig

Deadstream (Vanessa en Joseph Winter)

Waar te zien:
27-10 om 16:50 LAB111 2
01-11 om 21:45 LAB111 1

Een uit de gratie geraakte vlogger probeert zijn volgers terug te winnen door een nacht door te brengen in een spookhuis en dit te livestreamen. Wanneer een rancuneuze geest zijn pad kruist en hij het moet opnemen tegen een overmacht van diens volgelingen, verandert zijn comeback in een gevecht voor zijn leven. Deze film kan je ook tijdens de Mr. Horror’s Halloween Horror Night zien.

Deadstream - Official Trailer [HD] | A Shudder Original
Deadstream

Pengabdi Setan 2: Communion (Joko Anwar)

Waar te zien:
27-10 om 19:00 FilmHallen zaal 2
02-11 om 21:30 FilmHallen zaal 2

Na een proloog, gesitueerd in de jaren vijftig, treffen we de familie Suwono die nu in een flatgebouw in Jakarta woont. Daar moeten ze nog steeds bijkomen van de gruwelen van de eerste film. Er is kwaad op komst en een nachtelijke storm is een voorbode van vreselijke gebeurtenissen. Joko Anwar tilt de horror naar een hoger niveau met deze zenuwslopende nagelbijter, die meteen verder gaat waar deel één was geëindigd.

Official Trailer Pengabdi Setan 2: Communion | Sedang Tayang Di Bioskop
Pengabdi Setan 2

Huesera (Michelle Garza Cevera)

Waar te zien:
27-10 om 19:15 LAB111 2
02-11 om 11:45 FilmHallen zaal 2
03-11 om 14:15 FilmHallen zaal 2

Valerie is dolblij als ze verneemt dat ze zwanger is. Maar al snel begint ze te geloven dat ze vervloekt is door een kwaadaardige geest, die op haar baby aast. Haar vrienden en familie doen haar verhalen af als een waanidee uit doodgewone zwangerschapsvrees. Maar Valerie wil de gedachte niet loslaten.  

HUESERA Teaser Trailer (2022)
Huesera

Lux Aeterna (Gaspar Noé)

Waar te zien:
27-10 om 19:30 FilmHallen zaal 1
02-11 om 21:45 LAB111 1

In het eerste deel van Lux Æternaspreken Béatrice Dalle en Charlotte Gainsbourg over hun filmcarrières en in het bijzonder over wat ze hebben moeten doorstaan als vrouwen, van paranoïde producenten tot drammerige vriendjes. Het gesprek wordt gevolgd door de film-in-een-film God’s Work, waarin beide actrices als heksen verbrand worden.  

httpv://www.youtube.com/watch?v=vjMI\u002d\u002dsG7ek
Lux Aeterna

Barbarian (Zach Cregger)

Waar te zien:
27-10 om 21:30 FilmHallen zaal 1
29-10 om 21:40 Filmhallen zaal 1

Jonge professional Tess is in Detroit voor een sollicitatiegesprek. Ze boekt een Airbnb in een vervallen deel van de stad, maar als ze bij het pand verschijnt, blijkt daar al een jongeman te zijn die het óók heeft gehuurd. De twee worden gedwongen om samen de nacht in het huis door te brengen. Nog eentje die je, als je op bovengenoemde tijden geen tijd hebt, tijdens de Halloween Horror Night kan kijken.

BARBARIAN Trailer (2022)
Barbarian

Dream Home / Wai Dor Lei Ah Yat Ho (Ho-Cheung Pang)

Waar te zien:
27-10 om 21:45 FilmHallen zaal 2
03-11 om 16:50 FilmHallen zaal 2

Cheng Li-sheung, een jonge, sociaal klimmende professional, is eindelijk klaar om te investeren in haar eigen huis. Maar als de deal niet doorgaat wil ze koste wat kost de droom in leven houden – zelfs als dat de dood van haar potentiële buren betekent. 

🎥 DREAM HOME (2010) | Movie Trailer | Full HD | 1080p
Wai Dor Lei Ah Yat Ho

You are not my mother (Kate Dolan)

Waar te zien:
28-10 om 11:40 FilmHallen zaal 1
02-11 om 12:00 FilmHallen zaal 1

De wereld van tiener Char valt uiteen wanneer haar invalide moeder Angela plotseling verdwijnt. Van Angela ontbreekt ieder spoor, tot ze een paar dagen later onverwachts terugkeert, schijnbaar als een veranderde vrouw. Al snel begint Char te vermoeden dat deze vrouw misschien niet haar moeder is. 

You Are Not My Mother - Official Trailer
You are not my mother

De hekkensluiter in mijn spotlight is er een die óók in de Horror Night zit, maar dat mag zeker de pret niet drukken. Stuk voor stuk fantastische films wat mij betreft. Maar dit was zeker nog niet alles; Het Imagine Fantastic Filmfestival draait van woensdag 26 oktober tot en met vrijdag 4 november de meest fantastische films en hebben daarnaast ook nog een ontzettende hoop aan andere bijzondere dingen te beleven. Kijk vooral ook op de site van het Imagine Fantastic Filmfestival voor het volledige programma. Welke film of evenement kijk jij het meest naar uit?

Interessant artikel?

4 gedachten over “Griezelen bij Imagine Fantastic Filmfestival 2022”

Plaats een reactie