Griezelen in de Haunted Hall in Beverwijk

De Beverwijkse bazaar is een plek waar verschillende culturen samenkomen en waar je de leukste spullen kunt kopen. Het is er altijd gezellig. Maar in oktober moet je opletten want dan lopen er griezels rond. Hal 1 is omgetoverd tot Haunted Hall, een spookhuis waar je de engste figuren tegenkomt. Wij waren bij de opening en hebben het gelukkig overleefd. 

Haunted Hall Beverwijk

Haunted Hall opent dit jaar voor de derde keer. Bedenkers zijn Susi Zayas Varga en haar man Juan. Beide hebben een enorme passie voor Halloween en horrorfilms. Zo organiseert Suzi al 6 jaar Halloween-evenementen op het Trinitas Collega in Heerhugowaard, waar ze werkt als docent. Maar ze wilde meer. Suzi en Juan kwamen al jaren op de Beverwijkse Bazaar en het leek hun de ultieme plek om een spookhuis te beginnen. Drie jaar geleden kwam die droom uit.

Elk jaar is er een ander thema. Suzi haalt inspiratie uit dagelijkse dingen die ze mee maakt. Zoals naar de mondhygiëniste gaan. “Dan zie je de wachtrij vol met angstige mensen. En dan denk ik dit is een goeie voor het spookhuis!”. Ook wordt er inspiratie opgedaan bij andere evenementen, bijvoorbeeld Universal Studio’s in Amerika.

Vervolgens gaan ze aan de slag. Het spookhuis is in 3 weken door 3 man in elkaar gezet. Props maken ze zelf. Zo hangt er een gigantische spin bovenop het spookhuis die gemaakt is van piepschuim. Dat er met veel liefde en passie aan gewerkt is kun je zien. Het ziet er prachtig uit.

Haunted Hall spin

Suzi heeft in totaal zo’n 40 mensen in dienst. Naast bouw en decoratie is er een grote groep scare actors werkzaam in Haunted Hall. Zij zorgen ervoor dat het spookhuis tot leven komt. Lees hierover ook ons interview met Shelby Keizer, scare actor bij Haunted Hall.

De toekomst

Er zijn uiteraard dromen voor de toekomst. “Vorig jaar hadden we zo’n 3000 bezoekers. We hopen natuurlijk dat het er dit jaar meer gaan worden en dat we nóg groter kunnen worden”. Daar zijn al wat plannen voor maar wat precies, dat wil Suzi nog niet kwijt. Wel vertelt ze kort daarvoor tussen neus en lippen door dat ze connecties heeft met iemand binnen Universal Studio’s in Californië. En dat doet vermoeden dat er voor volgend jaar iets heel groots op de planning staat.

Enter Haunted Hall

Haunted Hall kettingzaagEn dan is de tijd aangebroken om het spookhuis ‘uit te proberen’. Naast de ingang staat een gigantisch grote Frankenstein ons op te wachten. Hij draagt een masker. Zo eentje waarvan je niet bijna niet kunt zien dat het een masker is. Ik vind ‘m eng en probeer zoveel mogelijk uit de buurt te blijven. Gelukkig mag ik snel naar binnen. Hoewel… gelukkig?

Ik baan me een weg door het donker. Natuurlijk kom ik elke keer een creepo tegen die tegen me schreeuwt, me aanstaart of opeens achter me staat. Ik word er nerveus van. Op een gegeven moment staan we in een gang waar het pik en pik donker is. Een moeder en haar dochter lopen voor me. Moeder doet de zaklamp op haar telefoon aan. “Mam ik geloof niet dat, dat de bedoeling is”. Maar de moeder is te bang en probeert zo snel mogelijk een uitgang te zoeken.

Als we weer buiten zijn ben ik blij dat ik het gehaald heb. Vijf minuten later hoor ik een kettingzaag ronken en komen er twee mannen rennend uit het spookhuis vandaan. Eng? Ik dacht het wel.

Conclusie

Haunted Hall is me goed bevallen. De scare actors zagen er eng uit en bleven goed in hun rol. Het is leuk dat er verschillende thema’s zijn in het spookhuis, waaronder clows en de mondhygiënist. Wat ik wel jammer vond is dat er hier en daar ‘normale’ medewerkers staan om je de weg te wijzen. Dat haalt de spanning er een beetje uit. Het is leuker om op te gaan in het idee dat je vast zit in het spookhuis en dat niemand je komt redden. Ook is er een gedeelte wat zichzelf herhaalt.

Maar laat dat je niet weerhouden want Haunted Hall is gewoon super creepy en leuk voor jong en oud. En voor de toegangsprijs van € 3,75 hoef je het ook niet te laten. Ideaal om te combineren met een bezoekje aan de bazaar. Moe van het shoppen? Breng een bezoekje aan Haunted Hall en je hebt daarna zoveel adrenaline dat je er gerust weer een uurtje tegenaan kan.

Haunted Hall Kruger

Hoe kom je er?

Wil jij ook lekker gruwelen bij Haunted Hall? Hieronder vindt je alle informatie.

Locatie: De bazaar Hal 1, Beverwijk
Data: elk weekend van 7 t/m 29 oktober van 11:30 tot 18:00 uur
Let op: kinderen onder de 16 jaar mogen niet naar binnen zonder begeleiding van een volwassene.
Meer info: https://www.debazaar.nl/halloween/

 

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie