Halloween barst los in Amsterdam

Nog maar een paar nachtjes slapen en is het eindelijk weer tijd voor het beste feest van het jaar: Halloween! Door heel Nederland worden er tal van Halloween evenementen georganiseerd. Maar het feest der feesten is natuurlijk het Amsterdam Spook Halloween Festival, omdat Halloween meer verdient dan maar één avond feest!

Het vierde jaarlijkse Amsterdam Halloween Festival, georganiseerd door Amsterdam Spook, vindt plaats van 25 tot 31 oktober 2013.

Het programma:

Festival Poster Amsterdam Spook Halloween Festival

25 okt: Fright Night Skate
Rol samen met honderden andere gekostumeerde freaks op je skates door Amsterdam tijdens de Halloweeneditie van de Friday Night Skate! Aanvang: 20:30. Gratis.

halloween-horror-show-201325 okt: Mr. Horrors Halloween Horror Show
Nachtelijke horrorfilmmarathon van Mr. Horror in Tuschinski, met Curse of Chucky, Insidious: Chapter 2, Carrie, The World’s End. Aanvang: klokslag middernacht. Kaarten €27,50.

26 okt: Halloween partyboat
Vertrek om 21:30 vanaf Centraal Station, aankomst om 23:00 bij Felix Meritis. Tickets zijn €32,50, inclusief drank, optredens aan boord en een ondode crew. De meest stijlvolle manier om je naar het Scarytales-feest te laten vervoeren! Kaartjes zijn online te koop.

27-31 okt: Dungeon Halloweendiner cruises
Bijt deze Halloween de kop eraf met een huiveringwekkende tour door de Amsterdam Dungeon, en stap daarna aan boord van de Halloween boot voor een horrortocht door de spookachtige grachten van Amsterdam. Aan boord worden drankjes en een meergangendiner geserveerd. De tocht begint om 17:00 en duurt tot 21:00. Kostuums worden gewaardeerd maar zijn niet verplicht. Tickets kosten € 77,50, inclusief drank, diner, tour door de Dungeon, ondode crew en boottocht. Kaartjes zijn nu online te koop.

26 okt: Cinekid Halloween in Kriterion
Je bent nooit te oud – of te jong! – om een Halloweenfan te worden! Het Cinekid Halloweenfeest is een goed begin, met schmink, knutselen & spelletjes in Kriterion. Voor Halloweenfreaks in de dop tussen de 5 en 12 jaar, van 12:00 – 18:00. Het feest is gratis en kaartjes voor de griezelfilms kosten €7,- voor kinderen en €7,50 voor volwassenen.

Scary Tales Halloween Feest26 okt: Scarytales Halloweenfeest
Het 13de gekostumeerde Halloweenfeest van Amsterdam Spook. Op dit gekostumeerde bal neemt Spook je mee naar de grimmige wereld van spookachtige sprookjes, want dit jaar is het thema: SCARYTALES. Een authentiek Halloweenfeest met lekkernijen om je vingers bij op te eten, een freaky zaalaankleding, een gruwelijke line-up van Nederlandse en internationale artiesten, theatergroepen, dj’s en een geweldig gekostumeerd publiek. 22:00 – 05:00, Felix Meritis. Tickets in de voorverkoop: € 22,-.
Het feest heeft vier verschillende themazalen:

Rabbit Hole
Ervaar malice in wonderland met DJs Dead Pigeons en headliner DJ Wannabe A Star, die dirty dance, electro & techno-plaatjes draaien om te dansen tot je er bij neervalt, met VJ Alex Kaseta. HipSick Theatre zorgt voor een Theekransje met de Maartse Haas en spookachtige sprookjestaferelen. Speciale Halloweencocktails door de Fabulous Shaker Boys.
Märchenwald
Het toverwoud in deze grimmige feestzaal wordt bevolkt door Freak du Chique met zijn poppentheater vol spookverhalen, een trashy electropunk liveshow van Pattern Cutoff, Gorelesque door Suzi Terror en de Absinthbar van de Groene Fee Medusa. DJ Erin Tasmania & entourage draaien dartele popdeuntjes en kitscherige dancehits om jezelf op uit te leven.
Hocus Pocus
Happy hour van 22:00-23:00 met gratis Heksendrank uit een borrelende toverketel. Met een heuse waarzegger en horrorkarikaturist. DJ Raven (Kill All Hipsters) lokt je in haar web van Halloweenklassiekers, indie, dark electro en new wave.
Trick or Treat
Een peperkoekwereld vol zoete lekkernijen en extra verrassingen & ‘tricks’, de Slagerij van de Drie Biggetjes, een fotohokje en Cinescenebooth.

26 okt: Halloweenrun
Niets geen zombiewandeling, deze zombies RENNEN! Ren voor je leven op de jaarlijkse gekostumeerde Halloweenrun van Run2Day, een route van 7-8 kilometer door de stad. Start om 22:00. Gratis.

Drop Dead Gory Make-upworkshops
Altijd al willen leren grimeren? Wil je weten hoe je protheses aanbrengt, een gapende wond nabootst of een unieke Scarytales-look creëert? Amsterdam Spook & Backstage bieden samen een reeks 3-uur durende workshops Halloweenmake-up. Workshop data & themas.

Scarytales Halloween Party Amsterdam: story #1

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie