Griezelig Goed: De Top 5 Halloween Evenementen in Nederland!

Eindelijk! De ‘grote’ zomervakantie is voorbij. Dat betekent dat we ons kunnen concentreren op waar we het hele jaar door naar uitkijken: Halloween. Met nog een ruime maand te gaan beginnen steeds meer landen zich op te maken voor dit griezelige feest. Zo ook in Nederland. En wij horrorliefhebbers zijn thrillseekers, dus waar beter dan jouw favoriete horrorfeest vieren dan tijdens een Halloween-evenement in een pretpark? Ik heb voor je uitgezocht waar je je de tandjes kunt schrikken, waar je over de temmes-monsters valt en het bloed rijkelijk vloeit. Waar ga jij dit jaar hard gillen? Check hieronder mijn Halloween-evenement top 5.

[wpdiscuz-feedback id=”uwaai2a4dq” question=”Hoe ga jij Halloween vieren?” opened=”0″]Hoe ga jij Halloween vieren?[/wpdiscuz-feedback]

5. Het Griezelbos in Julianatoren

Op de 5e plaats een niet zo heel eng evenement. In het pretpark Julianatoren in Apeldoorn organiseren ze al een aantal jaar een evenement die ‘een heel klein beetje eng is’, Het Griezelbos. Dit is niet zo raar, aangezien het een kinderpretpark is. Maar heb je kinderen en wil je wel Halloween vieren? Dan is dit misschien dé perfecte plek om met je (jonge) kroost een dagje door te brengen. Achterin het park is Het Griezelbos, waar een scène tot leven komt, gebaseerd op de nieuwe film ‘Wiezel de Griezel en de veranderdrank‘. Ga mee op griezeltocht in zowel de griezelgrot als het griezeldoolhof. Ook kun je de grote Spookshow bezoeken. Als je verkleed komt, maak je ook nog eens kans op mooie prijzen.

Halloween 2022 Sfeerfilm 🎃

Het Griezelbos is te bezoeken van 6 oktober tot en met 5 november.

4. Screams in Hellendoorn

Screams in Hellendoorn is al twee jaar op rij gekozen door het publiek als beste Halloween-evenement in Nederland. Met 5 spookhuizen en 6 walkthroughs zijn ze zeker hun stinkende best aan het doen. Een greep uit hun aanbod:

 • Horror Hotel “Nightmare Edition”
  Diep onder de grond ligt een vergeten oud hotel. Een plek waar de meeste mensen liever niet aan denken. Maar er zijn gasten die zachtjes fluisteren dat je er nog steeds mag slapen, ondanks het onheilspellende verdwijnen van hen die voor jou kwamen. Durf jij jezelf bloot te stellen aan de duistere geheimen die deze plek herbergt? Misschien houdt iets gruwelijks zich schuil in de vertrekken van dit hotel, wachtend om ontdekt te worden. Durf jij een kamer te reserveren?
 • Zombie attack: Festival Rampage
  Wat ooit een bruisend festivalterrein was, is nu getroffen door een verwoestende nucleaire ramp. In de schaduwen loeren The Undeads, een horde zombies. Jij staat gewapend met laserguns en krijgt de taak om jezelf te verdedigen. Durf jij de duistere uitdaging aan te gaan en het terrein te bevrijden van deze gruwelijke nachtmerrie? Tijdens deze experience krijg je een lasergun mee
 • Freak Circus
  Het Freak Circus zoekt nieuwe acts! Dit jaar geeft het circus een kijkje achter de schermen waar niet alleen buiten, maar ook binnen opgepast moet worden!
 • Pirates Bay
  Betreed Pirates Bay, een wereld vol verborgen schatten en de engste creeps. Hier wachten de geheimen van de zee op jou, maar of de kust veilig is?
 • The Underground (dit is een walkthrough én een rollercoaster)
  De geheimen achter de Rioolrat zijn ontdekt! Wij adviseren de riolen voorlopig maar even te vermijden.
Halloween-evenement Screams in Hellendoorn
Screams in Hellendoorn

De spookhuizen en walkthroughs zijn alleen op 14, 21 en 28 oktober en 4 november. Je moet er wel extra voor betalen, naast een entreekaartje. De early bird-tickets zijn nu te bestellen.

3. Halloween-evenement Sweet Halloween in Drouwenerzand

Hier hoef je wederom niet (heel erg) bang te zijn voor enge figuren. Maar waar het pretpark de enge monsters mist, maakt het een hoop goed in aankleding en activiteiten. Het complete park is omgetoverd in Halloween-stijl. Denk aan uitgeholde pompoenen, spinnenwebben, kraaien, heksen en vogelverschrikkers. Volg een workshop pompoen uithollen en kinderen kunnen zich gratis laten schminken. Bezoek het Heksenhuis en in de avond is er ook een groot vuurwerkshow. Maar pas op: na 18.00 begint de griezelparade en komen de écht enge figuren tevoorschijn. Vanaf dan is de adviesleeftijd 12 jaar.

Halloween Drouwenerzand Attractiepark 8 oktober; Scary

Het Halloween-evenement Sweet Halloween in Drowenerzand is op 7, 14, 21, 25 en 28 oktober. Het park is open van 13.00 tot 21.00 uur. Tickets zijn hier te koop.

2. Halloween Fright Nights in Walibi Holland

Halloween-evenement Symphony of Screams

Ook Walibi Holland pakt elk jaar groots uit met hun Halloween Fright Nights. Dit keer is het thema Symphony of Screams. Ze pakken het wat heftiger en harder aan, lijkt het. Althans, als je de trailer mag geloven. Buiken opensnijden, nagels uittrekken, niets is te gek voor deze symfonie. Ze hebben weer een groot aanbod aan spookhuizen en scarezones, waaronder:

 • URBAN EXPLHORROR
  Urban Explorers opgelet! In dit vervallen magazijn ga je op avontuur tussen oude en verrotte pretparkonderdelen. Bewapend met slechts een zaklamp moet jij de weg terug naar buiten weten te vinden. Maak verstandige keuzes, want voor je het weet word je aangevallen door de de gevaarlijke mensetende plant ‘Populus Prehenderat’…
 • THE FINAL SLAY RIDE
  The most wonderfull time of the year… of toch niet? Dit jaar heeft Krampus de noordpool in zijn greep en is kerst een complete chaos. Zorg dat je niet gewurgd wordt door de agressieve kerstlampjes of doorboort wordt door de scherven van kapotte kerstballen… So lets’s DIE together on a SLAY RIDE together with you!
 • SLAUGHTERHOUSE
  HELP WANTED! In Slaughterhouse zijn we op zoek naar bereidwillige collega’s om het team van butchers te versterken. Als je sollicitatie goed verloopt, kan je meteen beginnen. De messen zijn geslepen, dus trek je werkkleding aan. De bloedspetters vliegen je namelijk om de oren… nice to meat you!!
Halloween Fright Nights 2023 - Symphony of Screams

En nog veel meer. Check de site voor het volledige overzicht. Goed om te weten: tot 18.00 uur is het een kindvriendelijk Halloween Spooky Days en na die tijd barst Halloween Fright Nights los. Het evenement is op 7, 8, 14, 15, 19 tot en met 22 en 26 tot en met 29 oktober. Voor de huizen koop je apart kaartjes.

1. Halloween Nights in Toverland

Discover your own fear! Halloween wordt in pretpark Toverland steeds groter. Het sprookjesachtige pretpark transformeert de laatste weken van oktober in een duister park wat is overgenomen door de meest vreselijke figuren. Je kunt wel proberen de clowns en zombies te ontlopen, maar dat gaat je niet lukken. Ze zijn overal. Loop je ineens in een mist? Pas dan op, de zielen van overleden krijgers kunnen je dan zomaar meenemen. Er zijn 5 scarezones en 6 haunted experiences waar jij jouw grootste nachtmerrie onder ogen komt.

 • Bezoek het mysterieuze mijnmuseum
  Verzamel al je moed maar bij elkaar, want dat zul je nodig hebben in o.a. de gloednieuwe en meest angstaanjagende experience ooit: Now You’re Mine! In het Mijnbouwmuseum Sevenum ontdek je al snel meer over de Magnum Opus, de steen die je het eeuwige leven zou kunnen geven.
 • Cirque
  Hooggeëerd publiek, het circus is weer in de stad. En hoe! Dit keer is Scare Zone Cirque namelijk nóg grootser dan ooit te voren! Aan de rand van het park, buiten onze parkpoorten, is een groots circusterrein verrezen. Knipperende lichtjes, een enorme cirucstent en vrolijke kleuren… Neem hier vooral eens alle tijd om alles lekker te ontdekken. Stap in één van de vrolijke kermisattracties, speel een spelletje en geniet van alle pracht en praal. Rondhangen gaat hier extra lekker dankzij feestelijke snacks & drinks! Totdat de sfeer compleet omslaat..
Durf jij de huiveringwekkende Halloween Nights aan?! | Sfeervideo 2021 👻🕷️ | Attractiepark Toverland

Halloween Nights begint op 7 oktober en het park is open van 10.00 tot 23.00 uur. Early bird-tickets zijn nu met korting te koop. Let op: deze tickets hebben een tijdslot.

Nou! Genoeg te doen dus en voor elk wat wils, of je nu met of zonder kinderen op pad gaat. Naast de Halloween-evenementen in Nederland zijn er natuurlijk ook evenementen in het buitenland. Misschien heb je wel zin om te gaan griezelen in Disneyland Parijs? Moviepark Germany pakt ook groots uit met een Halloween-evenement en de échte halloween-liefhebbers moeten naar Europa Park. [wpdiscuz-feedback id=”uwaai2a4dq” question=”Hoe ga jij Halloween vieren?” opened=”1″]Weet jij al welk Halloween-evenement je gaat doen? Ik hoor het graag van je in de comments.[/wpdiscuz-feedback]

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

4 gedachten over “Griezelig Goed: De Top 5 Halloween Evenementen in Nederland!”

Plaats een reactie