Halloween Horror Show 2011 zeer geslaagd

Het was weer een volle (en dolle) bak bij de Halloween Horror Show in Amsterdam afgelopen zaterdag. Voor de derde keer kon men van de nachtelijke filmmarathon in Pathé Tuschinski genieten. Anders dan de voorgaande keren was het volledige programma nu ook in negen andere Pathé theaters zien (voorheen werd slechts een deel van het programma in andere Pathé theaters vertoond), in Den Haag was de Halloween Horror Show zelfs als eerste uitverkocht.

Halloween Horror Show 2011 Volle Zaal
Het was weer een volle (en dolle) bak bij de Halloween Horror Show. foto © Peter Dekker

De horrorfans werden getrakteerd op Don’t Be Afraid of the Dark, The Thing, Wake Wood en 11-11-11. Omdat er dit keer genoeg filmkopieën moesten zijn voor 10 theaters, werd de keuze voor Mr. Horror (Jan Doense) een beetje beperkt. Er zaten dan ook twee films bij die al eerder dit jaar elders te zien waren: Wake Wood werd in het bijzijn van producent Magnus Paulsson vertoond tijdens Imagine in april en Don’t Be Afraid of the Dark was in augustus op Lowlands te zien.

Ook dit jaar bleek het voor veel mensen moeilijk zich in te houden. Hoewel het niet, zoals bij de Night of Terror, de bedoeling is dat er luidruchtig gereageerd wordt op de films, was het ‘hoer-geroep’ niet van de lucht. Desalniettemin bleef de sfeer gemoedelijk en konden de meesten wel lachen om de, soms hilarische, opmerkingen die er werden gemaakt.

Halloween Horror Show 2011 Don’t Be Afraid of the Dark
Don’t Be Afraid of the Dark was in augustus al op Lowlands te zien.

Het hoogtepunt van de nacht was de aanwezigheid van Matthijs van Heijningen Jr. die zijn film The Thing in kwam leiden. Eigenlijk was hij naar Hollywood vertrokken om te gaan werken aan Army of the Dead, maar dat project liep stuk, dus hij moest iets anders gaan doen. Hij had zich altijd al afgevraagd wat er met The Thing (1982) gebeurd was en begon dit verder uit te werken, zo kwam hij op het idee van een prequel. Afhankelijk van het succes van The Thing is er nu ook weer een kans dat Army of the Dead een doorstart krijgt. Persoonlijk vond ik de prequel erg goed, zoals je later deze week in mijn recensie kan lezen.

Jan Doense en Matthijs van Heijningen Jr.
Het hoogtepunt van de nacht was de aanwezigheid van Matthijs van Heijningen Jr. foto © Peter Dekker

Ook dit jaar waren er weer een prijzen voor de beste kostuums. De derde prijs ging naar ‘de bruid’, de tweede prijs naar ‘zipper face’ en de eerste prijs naar ‘Alice in Wonderland’. Redelijk wat mensen hadden gehoor gegeven aan de oproep om verkleed te komen; de samenwerking met Amsterdam Spook alsmede The Walking Dead zombie walk eerder die avond zullen daar ook aan bij hebben gedragen. Zo heb ik in ieder geval één prijswinnaar (de bruid) eerder die avond bij de zombie walk gezien.

Al met al was het weer een zeer geslaagde nacht. Hoewel de het gratis Red Bull welkomstdrankje me niet de hele nacht wakker heeft kunnen houden, heb ik me prima vermaakt. Op naar de vierde editie van de Halloween Horror Show!

Halloween Horror Show Bruid Zipperface en Alice
Ook dit jaar waren er weer een prijzen voor de beste kostuums. foto © Peter Dekker

Voor meer foto’s van de Halloween Horror Show kijk hier.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

7 gedachten over “Halloween Horror Show 2011 zeer geslaagd”

 1. Ik ben in Utrecht geweest en twee vrienden van mij waren erg blij dat daar niet continu hoer en homo werd geroepen 😛 (Ze vertrokken vorig jaar bij de Night of Terror na een kwartier of zo). De gratis Red Bull vond ik erg tof, aangezien je in bioscopen juist meestal het gevoel hebt dat je qua eten en drinken wordt afgezet. Zelf had ik ook al Red Bull bij me, dus ik hoefde gelukkig niet op dat ene blikje te teren. De laatste twee films vielen me tegen, waardoor het einde van de nacht erg taai werd, maar het was wel cool en ik ben blij dat ik geweest ben 🙂

  Beantwoorden
 2. The Thing viel me in bepaalde opzichten heel erg mee maar ook in sommige dingen tegen. Maar ik ga deze zeker nog een keer (of 2) kijken in de bios. 😀

  Ik had van tevoren gedacht dat 11-11-11 mij erg zou tegenvallen terwijl ik hem juist erg leuk vond!

  Ik kan eerlijk gezegd niet wachten tot de Night of Terror! 😛
  HOERRRRRRRRRRRRRRRR

  Beantwoorden
 3. Ik ben van 20 tm 28 okt weg, dus zal ik het denk (met een beetje pech) mislopen.
  Haha ja maar dan ben ik nog geen 16 =p (dat wil niet zeggen dat ik niet bijna alleen maar horrors kijk, maarja regels zijn regels he…)

  Beantwoorden
  • Ik vraag me af of ze daar wel naar kijken bij zo’n horrornacht. De kaartjes kun je online bestellen en de controle is niet streng. Maar ja, het zou zonde zijn als ze je er wel uitpikken, want dan ben je je geld kwijt en is je avond verpest. Misschien kun je bij de organisatie navragen of je onder begeleiding van een volwassene wel naar binnen mag? Dat is namelijk wel eens het geval bij 16+ films.

   Beantwoorden
 4. Ik ga zelf altijd naar de Pathe Arena, en heb daar een niet zo fijne ervaring opgedaan (lang verhaal kort: ze discrimineren blanke mensen, of iniedergeval de vrouw die bij ons voor de deur stond). Dus ik wacht nog wel braaf tot 1 juni. Heb inderdaad geen zin om het risico te lopen dat ze me eruit pikken. Ik wordt meestal 18 geschat, maar als ze echt fanatiek aan het controleren zijn maakt dat natuurlijk niet zoveel uit. Bij de Pathe mag je volgens mij niet naar binnen onder begeleiding, een vriendin van mij mocht er niet in, ondanks dat haar vader mee was. Nu vind ik dat ze bij de bioscoop niet voor mij kunnen bepalen of ik het aankan om die film te zien, maar zij vinden van wel, dus trek ik toch altijd aan het kortste eind.

  Beantwoorden

Plaats een reactie