Halloween Horror Show 2022 krijgt aangepaste programmering

Laatst schreef ik al enthousiast dat Mr. Horror’s Halloween Horror Show dit jaar tóch nog doorgang krijgt. In dat zelfde artikel voorspelde ik dat het in verschillende Pathé-theaters door heel het land te zien zou zijn en dat het stipt om middernacht zou beginnen. Eigenlijk zoals we dat al die tijd gewend zijn, zeg maar. Daar is nu verandering in gekomen.

Een van de vier films
Een van de vier films

De Halloween Horror Show heeft nog wel dezelfde programmering met de vier films uit mijn vorige post, maar de voorspellingen heb ik helemaal mis. Dit jaar is het niet in de Pathé-bioscopen én begint de programmering ook niet om 00:00 uur ’s nachts. De films draaien nu in Kinepolis en de aanvangstijd van de films zijn overal 19:30. Dat betekent helaas, omdat Pathé het dit jaar niet wil hosten, dat grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Den Haag er niet tussen staan. Gelukkig is er in Amsterdam het IFF wat van 26 oktober tot en met 3 november in verschillende bioscopen films vertoont. De Kinepolis-bioscopen waar de Halloween Horror Show nu wel draait, zijn:

 • Almere
 • Den Bosch
 • Emmen
 • Enschede
 • Groningen
 • Leidschendam
 • Utrecht
 • Zoetermeer

Mr. Horror Jan Doense heeft op Facebook laten weten waarom de keuze op Kinepolis is gevallen dit jaar. Het heeft vooral te maken ‘met personeelsschaarste en gestegen kosten.’ Verder geeft hij aan dat ‘gemiddelde zaalbezettingen blijven steken op 60 à 70%’. Dit was normaal in 2019, maar ook in de bioscoop-branche heeft het corona-virus er flink in gehakt. Ze hopen met ‘dit experiment’ (het starten om 19:30) dat ze een groter publiek dan alleen maar de nachtbrakers aantrekken. Fijn dat Kinepolis het wel aandurft en laten we hopen dat volgend jaar alles weer ‘zoals normaal’ is.

Deadstream - Official Trailer [HD] | A Shudder Original
Deadstream, ook te zien die avond

Wat vind jij van deze ontwikkeling? Begrijpelijk of is het geen Halloween Horror Show als het al vroeg in de avond begint?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Halloween Horror Show 2022 krijgt aangepaste programmering”

 1. Fijn dat het om 19:30 begint. Alleen jammer dat het niet bij Pathé is.
  Maar dan nog weet ik niet of ik alle films kon zien,
  omdat ik van het openbaar vervoer afhankelijk ben. Ja of ik moet met de fiets gaan.

  Beantwoorden

Plaats een reactie