Halloween reportage: Drop Dead Gory Halloween Workshops bij Back Stage Amsterdam

Backstage11

Zoals elk jaar rond Halloween tuf ik zoals de meeste van ons naar de plaatselijke feestwinkel om daar schmink, nep-bloed, spuitbussen vol haarverf en nepwonden te kopen. Het viel mij daar eigenlijk altijd op dat het 1) behoorlijk prijzig is en 2) nooit helemaal precies heeft wat ik zoek. Uiteindelijk koop ik het wel want je moet ten slotte wat.

Als inwoner van Amsterdam ben ik met enige regelmaat op de Rozengracht te vinden. Daar loop ik al jaren voorbij Back Stage. Ik heb altijd gedacht dat Back Stage een winkel was voor professionals uit het mode, film en theatervak. Verbaast was ik dan ook enigszins toen wij van De Nachtvlinders een uitnodiging kregen om een van hun Halloweenworkshops te bezichtigen.

Backstage8

‘s Morgensvroeg om 10:00 stond ik daar dan voor de deur samen met een paar andere gegadigden. Ik was best een beetje zenuwachtig aangezien ik de winkel al die jaren al eens heb willen bekijken. Van buiten ziet alles er zo professioneel uit. Ik vroeg de andere mensen of zij ook al eerder een dergelijke workshop hadden bijgewoond maar dat had niemand nog gedaan. Binnen werden we verwelkomd met een kop koffie of een kop thee en we gingen gelijk aan de slag. Ik zat bij de Special FX & Basic Prosthetics workshop. Al direct viel mij op dat je met enkele basisproducten zoals tissues, wat latex en een beetje verf al heel simpel littekens kan maken in elke vorm dat je wilt! We kregen een demonstratie waar op drie verschillende manieren littekens konden worden gemaakt en bij alle drie was de basis eigenlijk vrij simpel.

Backstage3

Normaal gesproken haal ik mijn spullen ook altijd op het laatste moment. De littekens en open wonden die ik koop bevestig ik met een lijm die soms nogal irriteert en na afloop gooi ik de protheses altijd weg in de veronderstelling dat die toch niet meer plakken. Nou, dat hoeft dus allemaal niet. Bij Back Stage werd mij uitgelegd dat alle zelfgemaakte protheses keer op keer gebruikt kunnen worden. Tevens konden ze mij adviseren welke lijm er geschikt is voor welke huid. Serieus, er ging een wereld voor mij open.
Backstage9Backstage1
Toch jammer dat ik al die jaren nooit de ballen heb gehad om gewoon eens naar binnen te lopen want de winkel is er wel degelijk ook voor de ‘normale’ consument. Rond Halloween hebben zij ook een speciale counter dat is ingericht als een slagerij from hell. Mensen kunnen dan langs voor make up en advies. Maar ook dit kan buiten Halloween. Normaal gesproken worden er ook make-up en visagie workshops en demonstratie gegeven. Dit jaar is het wel voor het eerst dat het in samenwerking gaat met Amsterdam Spook. Dit jaar werden de volgende workshops gegeven: Special FX & Basic Prosthetics, Zombies & Classic Horror, Painted faces en Scary Tales & Character Looks. Echt iets voor iedereen dus.
Dus wil je wat meer dan normaal, heb je moeite met het maken van een bepaald effect op je gezicht of welk ander onderdeel van je lichaam, ga dan even langs bij Back Stage op de Rozengracht. Het is echt de moeite waard!

Klik hier voor meer activiteiten in Amsterdam rond Halloween

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie