HBO Max maakt serie over ´s werelds meest angstaanjagende clown in ´Welcome to Derry´

Wie wil er wonen in Derry?

De streaming gigant HBO Max is naar verluid bezig met een prequel op Stephen Kings IT. Maak je klaar om meer te gaan leren over de duivelse entiteit die het elke 27 jaar gemunt heeft op de kinderen van het fictieve plaatsje Derry.

Het nieuws kwam naar buiten via een bericht van The Ankler, zij hoorden van HBO dat ze bezig zijn met een serie over de iconische clown Pennywise. Het speelt zich in de jaren 60 af en hoogstwaarschijnlijk komen we ook meer te weten over het ontstaan of de origine van het kwaad. De werktitel voor nu is toepasselijk ´Welcome to Derry´.

We all float down here

De schrijver van het verhaal is Andy Muschietti, de beste man heeft ook de films IT uit 2017 en IT Chapter Two uit 2019 gemaakt, en hij is samen met Barbara Muschietti en Jason Fuchs verantwoordelijk voor het eindproduct. De serie werkt toe naar de gebeurtenissen uit de eerste IT-film, maar verder is er nog niet zo veel over bekend.

IT - Official Trailer 1
It Chapter One

Ben jij klaar voor nog meer Pennywise of heb je het ondertussen wel gezien? Had je liever een andere horror franchise gezien die verfilmd word als serie? Ik hoor het graag van je.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “HBO Max maakt serie over ´s werelds meest angstaanjagende clown in ´Welcome to Derry´”

 1. Waarom nu weer iets pakken dat al is gedaan? De jaren 90 TV serie van It was met Tim Curry als Pennywise prima.
  De eerste film uit 2017 vond ik ook niet verkeerd. Maar It deel II sloeg de plank aardig mis in mijn ogen.
  Dit verhaal is verteld. Stephen King heeft ook geen prequel geschreven en eigenlijk ben ik daar niet geïnteresseerd.

  Nee, dan zou ik liever zien dat ze de Donkere Toren reeks oppakken en op een goede manier in een serie gieten. Ze hebben geprobeerd dit in een film van 1,5 uur te gieten, maar dat is natuurlijk jammerlijk mislukt. Daar is het verhaal veel te groot en complex voor. Dat moet je wel met een grote (en dure) serie doen, zoals ze nu met Foundation aan het doen zijn. De Donkere Toren is misschien meer fantasy, maar er zit zat horror in.

  Dus in het kort: Nee tegen It uitmelking. Ja tegen een echte Donkere Toren serie.

  Beantwoorden

Plaats een reactie