HBO en Sony werken aan een ‘Bloodborne’ TV-serie!

Sony en HBO hebben de handen opnieuw in elkaar geslagen voor een heuse Bloodborne TV serie. Dat meldde popcultuur website That Hashtag Show in een exclusieve feature eerder vorige week. Eerder werkten Games- en entertainment ontwikkelaar Sony en streaming gigant HBO al samen met het uitwerken van een serie gebaseerd op zombiegame The Last of Us. Ook daar hopen we snel meer van te horen. Bloodborne kwam voor de eerste keer in 2015 exclusief uit op de Playstation 4. De snelle- en bloederige actie gecombineerd met een goed RPG systeem en de uitmuntende ‘From Software’ gameplay maakte de game al snel een monsterhit.

Voor de serie bestaat er naar het schijnt een ruw script voor een eerste seizoen van in totaal acht afleveringen. Er zijn blijkbaar plannen om in elke aflevering op zijn minst één iconische Bloodborne ‘bossfight’ te showcasen in de climax. Toen ik dit las begon ik toch weer erg skeptisch te worden over het hele idee. Waar The Last of Us zich door het bestaande narratief erg goed leent voor een serie is Bloodborne, nouja, het is voornamelijk een echte gameplay-focused game! Als ik het idee achter het script lees dan lijkt het wel erg veel alsof iedere aflevering een videogame ‘level’ zou moeten worden en dat vanuit dat perspectief de rest van de serie aangevuld wordt. In een serie wil je toch ook een goed verhaal? Anders kun je beter gewoon de game spelen. Maar dat is mijn mening.

De context achter het verhaal van Bloodborne stamt eigenlijk uit de objecten die je als speler vind, slim geplaatste documentjes om te lezen en het level design in plaats van dat het verhaal door expositie in je gezicht komt aanwaaien. Ik heb al eerder ondervonden dat pogingen om Bloodborne te vertalen naar een ander narratief medium niet altijd goed werken. De comics bijvoorbeeld doen het voor mij echt niet. Maar komt dat misschien ook omdat Bloodborne één van mijn meest favoriete games allertijden is en ik gewoon moeilijk te behagen ben op dat gebied? Waarschijnlijk ook een beetje. Ik stel me (voorzichtig) optimistisch op.

Wat vind jij van dit nieuws? Is een Bloodborne serie een goed of een slecht plan? Laat het ons weten in de comments!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “HBO en Sony werken aan een ‘Bloodborne’ TV-serie!”

  1. Tja, ik vond de comics een mooie aanvulling op bloodborne. Zonder al te veel uit te leggen en met behoud van de sfeer uit de game werden er meer verhalen verteld (beetje in animatrix anthology stijl).
    Een serie kan m.i. alleen een succes worden als het de verhalen rond yarnham, bloedtransfusies, etc. verder uitdiept zonder de kijker teveel bij het handje te houden.
    Wat bloodborne soms angstaanjagend maakte, was dat je bij veel monsters wist dat ze je met 2 klappen konden doden. Dat ervaar je helemaal niet als je een serie kijkt, dus voor dat niveau van spanning en horror zullen ze wel uit een ander vaatje moeten tappen.
    Ik betwijfel dat ze met iets komen waar de fans van de game enthousiast van worden. Maar ik laat me graag verrassen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie