Hideo Kojima, Guillermo Del Toro, Norman Reedus = Silent Hills

silent-hillsHideo Kojima, het brein achter de Metal Gear spellen.
Guillermo Del Toro, het brein achter de films Hellboy, Laberinto del Fauno, Pacific Rim.
Norman Reedus, de acteur die op meesterlijke wijze Daryl Dixon neerzet in The Walking Dead tv-serie.
Silent Hill, het fictieve plaatsje waar sinds 1999 de gelijknamige survivalhorrorgames plaatsvinden.

En nu komt dat samen! In (waarschijnlijk) 2016 komt de game Silent Hills uit. Tijdens de Gamescon in Keulen is de game P.T. aangekondigd, een interactieve teaser voor een spel. Wie te teaser wist op te lossen kreeg door waar het eigenlijk om ging: een nieuwe Silent Hill met de naam ‘Silent Hills.

Behalve de aankondiging van Silent Hills zit de teaser, die gratis is te downloaden voor Playstation, vol met raadsels.

Hideo Kojima vertelde aan WhatIfGaming dat het nog niet zeker is of de game third person zal zijn of dat de speler zelf kan kiezen tussen first en third. Hij liet ook vallen dat Fox, de engine waarop ze ontwikkelen, bedoelt is voor een Open World omgeving. Details gaf hij verder niet, “The game will not be out more than likely until 2016, lots of time left.”

De demo P.T. (simpel afkorting van Playable Teaser) is voor de developers een test of de Fox Engine geschikt was voor een enge game, vertelt Kojima in een interview op Twitch, “Originally we were thinking a game that would make you pee your pants, but at this point we’ve changed our minds, and now we’re aiming for a game that will make you shit your pants.”

Guillermo Del Toro was zelf lange tijd betrokken bij een andere gamereeks, InSane, maar dit liep niet lekker en Del Toro en (de inmiddels failliete) ontwikkelaar THQ gingen uit elkaar.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie