Welke horrorseries komen er in 2016 aan?

In Amerika is ondertussen het nieuwe TV-seizoen begonnen. Om door de bomen het bos te kunnen zien, zetten wij op een rijtje naar welke series u de komende maanden moet uitkijken. Twee week geleden keken welke series u dit jaar nog mag verwachten. Deze week belichten we de series die in de eerste helft van 2016 te zien zullen zijn.

The X-Files (Fox)

the-x-files-coming-soon-banner-event-series.23.31 AM

13 jaar na het einde van The X-Files keert de reeks terug voor een 6-delige special. Alle belangrijke hoofdpersonages van de originele cast keren terug, de makers van de eerste dagen zijn ook present en de verwachtingen zijn hoog gespannen. In de originele reeks werd onthuld dat de aarde op 22 december 2012 gekoloniseerd zou worden door de aliens. In de nieuwe miniserie zien we hoe het ondertussen gaat met Fox Mulder, Dana Scully en The Lone Gunmen en hun gevecht tegen de alieninvasie. Mag de buitenwereld de waarheid kennen of slaagt de Smoking Man er terug in om een rookgordijn op te trekken? De miniserie zoomt niet enkel in op de mythologie van de reeks, maar kent ook enkele “monster van de week”-verhalen.

The X-Files keren op 22 januari 2016 terug op zender Fox.

Bates Motel (A&E)

p9471712_b_h9_ac

Een vijfde seizoen komt er ook al zeker, maar eerst kunnen we dit TV-seizoen nog genieten van het vierde seizoen van deze uitstekende dramareeks die inzoomt op het jeugdige leven van Norman Bates en zijn transformatie tot de seriemoordenaar met een serieus moederscomplex. Na de spannende en schokkende finale van het derde seizoen gaat de mentale toestand van Norman er verder op achteruit. Hij wordt een steeds grotere bedreiging voor zijn omgeving, zijn vrienden en ook zijn familie beseft dat ze niet langer veilig kunnen zijn voor hem. Maar Norman leeft in totale ontkenning. Norma probeert als moeder haar zoon te beschermen en wilt duidelijk hulp voor haar zoon zoeken, maar zonder geld en met heel wat geheimen op de achtergrond is het niet makkelijk. En hoe gaat Norman reageren op de ontluikende romances die er zich in zijn omgeving afspelen? Zal Norma dan ook op tijd beseffen dat haar zoon een bedreiging voor haar leven aan het vormen is?

Het vierde seizoen van Bates Motel gaat in de lente van 2016 van start.

Bates Motel - Season 3 Teaser - Becoming Psycho

Lucifer (Fox)

Lucifer-Banner-lucifer-fox-38807057-1500-500

Inspiratie voor Lucifer vonden de makers in de comics-reeks The Sandman van Neil Gaiman en de spinoffreeks Lucifer van Mike Carey. In Lucifer is de duivel het beu om de koning over de hel te zijn en wilt hij zijn koninkrijk inruilen voor de schoonheid van Los Angeles. Daar probeert hij zelfs op het goede pad te blijven en wilt hij de politie helpen bij het arresteren van de meest beruchte criminelen. Daarbij maakt hij gebruik van zijn duivelse eigenschappen, zoals het talent om mensen de waarheid te laten spreken. Bovendien blijft hij genieten om mensen publiek te vernederen door hun zonden openbaar te maken. Maar niet iedereen is zo blij met de nieuwe carrière van Lucifer en Los Angeles wordt dan ook belaagd door Amenadiel, een engel die ervoor met zorgen dat Lucifer terug naar de hel keert.

Het eerste seizoen van Lucifer start ergens begin 2016.

Official Trailer | Season 1 | LUCIFER

Salem (WGN America)

SALEMCANREN-700x400

De beruchte heksenprocessen in Salem liggen aan de basis van deze serie die in 2016 voor een derde seizoen terugkeert op het Amerikaanse scherm. Op het einde van het tweede seizoen leek het erop alsof Countess Marburg dood is in een poging haar ware liefde John te redden. Het gerucht doet algauw de ronde over de hele wereld en Salem zou in het derde seizoen wel eens het bezoek kunnen krijgen van enkele internationale heksen die ofwel wraak willen voor de dood ofwel die proberen Mary Sibley’s dochter Anne proberen te manipuleren om hun kant te kiezen en de nieuwe Witch Queen te worden. Maar is Mary Sibley wel echt dood? Meer details over het derde seizoen zijn er voorlopig nog niet, maar de tagline “Road to Hell” doet weinig goeds voorspellen.

Het derde seizoen van Salem wordt in de loop van de lente 2016 verwacht.

Penny Dreadful (Showtime)

penny-dreadfulIn de loop van 2016 keert Penny Dreadful terug voor een negendelig derde seizoen. De titel van de reeks verwijst naar de penny dreadfuls, de goedkope fictieverhaaltjes die in de 19e eeuw te koop waren en die vooral een griezelige en sensationele toon hadden. In die reeks ontmoeten we een reeks fictieve personages uit die tijd, zoals Dorian Gray, Victor Frankenstein en zijn monster, Mina Harker, Abraham Van Helsing en Dr. Henry Jekyll. In de finale van het tweede seizoen slaagde de groep erin om het kwade opnieuw te verslaan, maar de strijd heeft heel wat consequenties en de groep valt uiteen wanneer iedereen probeert zijn plek in de wereld te vinden als een normaal wezen. Ethan is onderweg naar de VS, Malcolm wil zijn broer gaan begraven in Afrika en The Creature is op zoek naar een eigen plek in deze wereld die hem enkel als monster wilt zien. Aan de andere kant lijkt het erop dat Dorian en Lily steeds meer een duister verbond aan het smeden zijn, waarbij zij niet normaal willen zijn in deze wereld, maar vooral op zoek zijn naar macht en superioriteit. Ook al valt de groep uiteen, hun gemeenschappelijk lot brengt hen toch terug bij elkaar in het derde seizoen, waar trouwens een nieuw literair personage zijn intrede doet.

Het derde seizoen van Penny Dreadful mogen we ergens in de loop van mei 2016 verwachten. Bij ons is de reeks te zien op Netflix.

Penny Dreadful | Returns For an All New Season in 2016

The Strain (FX)

the-strainMomenteel loopt het tweede seizoen van The Strain ten einde in de VS, maar ondertussen werd ook al het derde seizoen van de vampierenreeks bevestigd. Het derde seizoen vertelt verder het verhaal van het tweede boek van de gelijknamige vampierentrilogie geschreven door Guillermo Del Toro en Chuck Hogan. Een vampierenclan geleid door The Master is nog steeds van plan de mensheid te koloniseren en probeert door list en misleiding zijn grip uit te breiden buiten New York. Maar The Master krijgt tegenstand van twee groepen. Enerzijds door de groep geleid door viroloog Dr. Ephraim Goodweather, ongediertebestrijder Vasily Fet en de bejaarde vampierenjager Abraham Setrakian. Deze laatste denkt dat de sleutel tot het doden van The Master ligt in het magische handboek Occido Lumen en de groep probeert het boek te vinden vooraleer The Master in zijn plan slaagt. Anderzijds is er ook een tweede vampierenclan uit de zeven Ancient Ones die probeert The Master te stoppen en die daarvoor het bendelid Gus Elizade willen gebruiken.

Het derde seizoen van The Strain zal begin zomer 2016 op het Amerikaanse scherm te zien zijn.

The Strain Season 2 Trailer

Preacher (AMC)

Q0w6mXA

Het heeft al heel wat aarde in de voeten gehad, maar in 2016 zou dan toch eindelijk deze bewerking van de Preacher-comicreeks van Garth Ennis en Steve Dillon op het kleine scherm te zien moeten zijn. In Preacher volgen we Jesse Custer, een priester die zich in een geloofscrisis bevindt . Samen met een machtig wezen dat hem uit de hemel is gezonden, zijn voormalige en wapenliefde ex Tulip en de Ierse vampier Cassidy vertrekt hij op een rondreis om letterlijk God te gaan zoeken. De pilootaflevering, geregisseerd door Preacher-fans Seth Rogen en Evan Goldberg, werd eerder dit jaar opgenomen en op basis daarvan besliste zender AMC dat er een 10-delig eerste seizoen gemaakt mag worden.

Dat eerste seizoen van Preacher zal in Amerika van start gaan in de zomer van 2016.

preacher-set-photo1

Damien (A&E)

galeria_bjdv

Zender A&E vond net als bij Bates Motel haar inspiratie voor haar nieuwste reeks bij een horrorklassieker. Deze keert vormt The Omen de basis voor de horrorreeks Damien. In deze reeks van voormalig The Walking Dead-showrunner Glenn Mazzara vertolkt Bradley James de volwassen geworden Damien Thorn. Na zijn bewogen jeugd groeide Damien verder op zonder zich blijkbaar bewust te zijn van de satanische krachten die hem omringen. Maar dan gebeuren er opnieuw een reeks macabere gebeurtenissen die Damien herinneren aan zijn verleden en hem de waarheid omtrent zichzelf doen beseffen: hij is daadwerkelijk de Antichrist.

Voorlopig is er nog geen echte uitzenddatum voor deze reeks bekend. Het eerste seizoen zal uit 10 afleveringen bestaan.

Damien: Official Comic-Con Trailer - Coming 2016 | A&E

Outcast (Cinemax)

Outcast-Comic-Con-PosterRobert Kirkman is de bedenker achter The Walking Dead-comics. Geen wonder dus dat zijn nieuwste horrorcomicsreeks meteen ook een televisiedeal kreeg. In Outcast volgen we Kyle Barnes, een man wiens geliefden sinds zijn kindertijd telkens weer door demonen bezeten lijken te zijn. Samen met dominee Anderson probeert hij de waarheid achter deze bovennatuurlijke manifestaties te zoeken en ook waarom hij bijzondere krachten lijkt te hebben. De comicreeks is een pak donkerder en angstaanjagender dan de The Walking Dead-reeks en Kirkman liet al weten dat hij aan dit episch horrorverhaal startte met een duidelijk beeld over het einde in zijn gedachten. Afwachten of dit zich ook zal vertalen naar de televisiereeks toe.

Cinemax heeft een eerste, 10-delig seizoen besteld waarvan de opnames vorige maand zijn gestart. De reeks wordt in de loop van 2016 verwacht en zou bij ons te zien zijn op Fox.

Naar welke series kijken jullie het meeste uit?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie