Welke horrorseries kun je de komende maanden kijken?

In Amerika begint vanaf deze week het nieuwe tv-seizoen. Om door de bomen het bos te kunnen zien, zetten wij op een rijtje naar welke series u de komende maanden moet uitkijken. Vandaag beginnen we het overzicht van de series die de komende weken starten, bij velen is nog onduidelijk wanneer ze in de Benelux verschijnen. Volgende keer blikken we vooruit naar de series die in de eerste helft van 2016 te zien zullen zijn.

Ash vs Evil Dead (Starz)

ash-vs-evil-dead-banner
Doorwinterde Nachtvlinders kijken ongetwijfeld het meeste uit naar deze nieuwe komische horrorserie. Sam Raimi verkent verder zijn Evil Dead-universum en Bruce Campbell kruipt met veel plezier terug in de rol van Ash Williams. Ash vs Evil Dead vertelt namelijk verder het verhaal van Ash, lang na de gebeurtenissen van de filmtrilogie. We zijn inmiddels 30 jaar verder en nog steeds probeert Ash elke verantwoordelijkheid, elke poging om volwassen te worden en de nodige terreur van de Evil Dead te ontlopen. Maar dan dreigt een Deadite-plaag de hele mensheid weg te vagen en Ash wordt verplicht om oog in oog te staan met zijn demonen, zowel persoonlijk als letterlijk. Daarbij krijgt hij de hulp van Pablo Simon Bolivar, een idealistische immigrant die telkens weer in de heldenmoed van Ash blijft geloven, en Kelly Maxwell, een humeurige wildebras die eigenlijk vooral haar verleden als Deadite-slayer probeert te ontlopen. Naast het gevecht met de Deadites krijgt het trio ook af te rekenen met Ruby Knowby (rol voor Lucy Lawless). Ruby is een mysterieuze figuur die de dodelijke uitbraak wilt stoppen en daarbij gelooft dat Ash Williams aan de basis ligt van de plaag.


Ash vs Evil Dead gaat in de VS van start op 31 oktober 2015. Of de serie in de Benelux is te zien is nog niet bekend.

The Walking Dead (AMC)

The_Walking_Dead_Season_6_Poster

De meest populaire serie in de VS van de laatste jaren keert terug voor alreeds een zesde seizoen. Ook in het zesde seizoen willen de makers vasthouden aan hun beproefde recept waarbij de comicsreeks van Robert Kirkman als basis dient. Daarbij zal de eerste helft van het zesde seizoen fungeren als proloog naar enkele verhaalelementen uit de comics, die dan in de tweede helft van het nieuwe seizoen verteld zullen worden. Daarnaast willen de makers in het zesde seizoen ook de tijd nemen om aan de hand van enkele flashbacks in te zoomen op het verleden van enkele belangrijke personages. Maar vooraleer ze hiermee starten, keren we terug naar waar we op het einde van seizoen 5 eindigden, namelijk in de veilige zone van Alexandria. Rick is er wel in geslaagd zijn positie in de zone veilig te stellen, maar betekent dit ook dat de bewoners van Alexandria zich nu rondom hem en zijn plannen scharen? Want zoals in het verleden al bleek, staat de wereld en het leven in het algemeen steeds in de weg van Rick’s plannen en overleven wordt ook in het zesde seizoen daarom wederom niet simpel.


De eerste 8 afleveringen van het zesde seizoen The Walking Dead zijn vanaf 11 oktober te zien in de VS en de dag nadien bij ons op Fox. De tweede helft van 8 afleveringen zal ergens in de loop van februari 2016 te zien zijn.

American Horror Story: Hotel (FX)

hotel-1

Zender FX en de makers van American Horror Story beseften na een minder derde seizoen en een moeizaam vierde seizoen dat er wat sleet op de formule zat. En dus moet het vijfde deel in de horroranthologie een nieuwe wind door de reeks doen waaien en de makers beloven dat de toon een stuk duisterder en donkerder zal worden dan de vorige seizoenen. Voor Hotel lieten de makers zich deze keer inspireren door de oude hotelhorrorfilms, maar vooral door de reputatie die enkele hotels genieten in downtown Los Angeles, die geplaagd werden door vele sinistere misdaden. Vooral het vroegere Cecil-hotel kende een ware horrorreputatie en is de basis voor vele stadslegenden. The Cecil werd meerdere malen opgeschrikt door moorden en zelfmoorden in het hotel en bleek later ook een favoriete verblijfsplaats voor een aantal beruchte seriemoordenaars. Twee jaar geleden kwam het hotel nog eens in het nieuws toen het lijk van een jongedame in de waterbassin op het dak van het hotel werd teruggevonden. Volgens de stadslegende was het meisje bezeten van de duivel en vond ze daarom haar dood in het hotel. Stof genoeg dus voor een vijfde horrorverhaal. In AHS: Hotel volgen we detective John Lowe die een aantal brutale moorden onderzoekt in Los Angeles. Op een dag krijgt hij een geheimzinnige tip die hem in de richting wijst van het mysterieuze hotel Cortez, dat geleid wordt door The Countess (een rol voor Lady Gaga). Bekende gezichten uit de vorige delen keren terug, behalve Jessica Lange die misschien enkel een verrassingsbezoek zal brengen. Daarnaast maken naast Lady Gaga ook nieuwe gezichten Cheyenne Jackson, Matt Bomer en Max Greenfield hun opwachting. Tenslotte wordt het AHS-universum terug een stukje kleiner wanneer de makers in dit nieuwe seizoen terugkeren naar het horrorhuis uit het eerste seizoen, samen met makelaar Marcy.

De deuren van American Horror Story: Hotel (FX) gaan in de VS open op 7 oktober. Bij ons is het wachten tot later Fox Nederland en Prime Series in België het nieuwe seizoen zullen uitzenden.

Scream Queens (Fox)

ban

Kunnen de makers van American Horror Story hun succes ook herhalen op een Amerikaanse netwerkzender waar ze minder ver kunnen gaan? Zelf lijken Ryan Murphy, Brad Falchuk en Ian Brennan er alvast van overtuigd. Met Scream Queens willen ze alvast een nieuwe horroranthologiereeks opbouwen waarin humor steeds een centrale rol moet inspelen. En waarmee kunnen ze dan beter beginnen dan met het tienerslashgenre onder handen te nemen? In het eerste seizoen van Scream Queens bezoeken we de vrouwelijke elitestudentenclub Kappa Kappa Tau. Terwijl de studentenclub zich probeert te verzetten tegen de beslissing van de universiteit om voortaan iedereen toe te laten, worden de leden van deze eliteclub één voor één vermoord. In elke aflevering wordt telkens één lid vermoord en 10 kleine negertjes-gewijs ontdekken we wie er achter deze moorden zit en wat het verband is met de gebeurtenissen van 20 jaar geleden.


Scream Queens gaat in de VS van start op 22 september. Of de serie in de Benelux is te zien is nog niet bekend.

Z Nation (Syfy)

Z nation

SyFy wilt ook zijn graantje meepikken van de zombiehausse, maar bewijst met Z Nation dat het moeilijk is om The Walking Dead te overtreffen. In Z Nation volgen we een groep van overlevenden van een zombieplaag die bijna de hele mensheid heeft weggevaagd. Onder hen bevindt zich Murphy, de enige mens die de zombiebeet wist te overleven na experimenten met het virus. De groep uit New York probeert hem nu veilig naar een CDC-lab in Californië te brengen waar ze een vaccin kunnen maken op basis van zijn bloed. Maar de reis is lang en de groep moet niet enkel de zombies vrezen. Op het einde van het eerste seizoen was te zien hoe een nucleaire bom dreigde de groep te versplinteren. In een poging om de groep te helpen lanceert Citizen Z een algemene oproep, maar dat zorgt ervoor dat de groep nu ook opgejaagd wordt door premiejagers.

Het tweede seizoen van Z Nation ging reeds op 11 september van start. Of de serie in de Benelux is te zien is nog niet bekend.

Sleepy Hollow (Fox)

sleepyhollowseason2newbanner
Deze bovennatuurlijke reeks gebaseerd op het verhaal “The Legend of Sleepy Hollow” van Washington Irving keert terug voor een derde seizoen. We volgen nog steeds hoe Ichabod Crane en Abbie Mills proberen te vermijden dat de vier ruiters van de Apocalyps ontwaken en de wereld naar de verdoemenis leiden. De makers worstelden in het tweede seizoen merkbaar met hun succes van het eerste seizoen en investeerden vooral in een duistere en complexe mythologie. Dat leidde bij een deel van de fans tot ergernis en de kijkers haakten af. Daarom willen de makers het terug over een andere boeg gooien in het derde seizoen. Achter de schermen is er heel wat veranderd, de cast wordt opgefrist en de makers willen terug ook meer “fun” in de reeks brengen. Om hun belofte kracht bij te zetten kondigden ze al aan dat de Halloweenaflevering een special event wordt waarbij de reeks een crossover zal maken met de Fox-reeks Bones, waarbij de personages van beide series in elkaars aflevering te zien zullen zijn.

Het derde seizoen van Sleepy Hollow start in de VS op 1 oktober. Het eerste seizoen was te zien bij 2Be / RTL 5, wanneer de nieuwe seizoenen hier verschijnen is niet bekend.

Daarnaast zijn er ook nog nieuwe seizoenen van Supernatural (The CW), Grimm (NBC) , The Vampire Diaries (The CW), The Originals (The CW) en iZombie (The CW).

Naar welke serie kijken jullie het meeste uit?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Welke horrorseries kun je de komende maanden kijken?”

Plaats een reactie