Welke horrorfilms verschijnen er in 2022 in Nederland?

horrorfilms 2022 met onder andere Halloween Ends, Texas Chainsaw Massacre en Scream

Tweeduizendtweeëntwintig belooft weer een prachtig horrorfilm-jaar te worden. Qua planning is het nog één grote vraag, en dan met name ‘Wanneer zijn de bioscopen open?’. Maar gelukkig worden titels tegenwoordig redelijk snel ook op streamingdiensten gezet en kunnen we vaak alsnog deze goede horrorfilms kijken als de bioscoop wordt overgeslagen.

Recensies horrorfilms 2022

Deze horrorfilms kun je binnenkort zien:

Moonfall – 24 maart in de bios

In deze rampenfilm valt de maan op de aarde. Wat maakt Roland Emmerich, filmmaker van Independence Day en The Day After Tomorrow, dit keer van de apocalypse?

Moonfall trailer (2022) | Binnenkort verkrijgbaar op VOD

Studio 666 – 31 maart in de bios

Initiation – 31 maart in de bios

Hatching – 7 april in de bios

Morbius 21 april in de bios

Dr. Morbius is ernstig ziek en kampt met een zeldzame bloedaandoening. Hij is erop gebrand om deze ziekte te overwinnen en anderen die er ook onder lijden te helpen. Wanhopig neemt hij een grote gok met een experimenteel geneesmiddel. Wat in eerste instantie een groot succes lijkt, blijkt al snel een remedie te zijn die mogelijk nog erger is dan de ziekte.

Morbius | teaser trailer [Sony]

The Twin – 28 april in de bios

Doctor Strange in the Multiverse of Madness – 4 mei in de bios

“Het Multiversum is een concept waar we schrikbarend weinig van weten.” – aldus Doctor Strange

Marvel Studios' Doctor Strange in the Multiverse of Madness | Official Teaser

The Ledge – 12 mei in de bios

Firestarter – 12 mei in de bios

65 – 12 mei in de bios

Moloch – 19 mei in de bios

NEDERHORROR: het speelfilmdebuut van Nico van den Brink die samen met Daan Bakker ook het scenario heeft geschreven. De jonge Betriek woont aan de rand van het veenmoeras. Als zij en haar familie op een avond worden aangevallen door een onbekende man, gaat ze op zoek naar een verklaring. Hoe dieper ze graaft, hoe meer ze ervan overtuigd raakt dat er op haar wordt gejaagd door een mysterieuze entiteit.

concept art Moloch door Boris Suyderhoud

Men – 2 juni in de bios

Inexorable – 2 juni in de bios

Jurassic World: Dominion – 9 juni in de bios

Over het inhoudelijke verhaal is nog weinig bekend. De film vertelt twee parallelle verhalen die langzaam dichter bij elkaar komen.

The Prologue - Jurassic World Dominion (Universal Pictures) HD

The Black Phone – 23 juni in de bios

Finney Shaw, een slimme maar verlegen jongen van dertien, wordt ontvoerd door een sadistische moordenaar die hem opsluit in een geluidsdichte kelder. Om hulp schreeuwen heeft dus weinig zin, maar als een kapotte telefoon aan de muur ineens rinkelt, ontdekt Finney dat hij de stemmen van eerdere slachtoffers van de moordenaar kan horen. Zij zijn vastbesloten om ervoor te zorgen dat wat hen is overkomen Finney bespaard blijft.

The Black Phone | Officiële Trailer (Universal Pictures) HD

Bed Rest – 14 juni in de bios

The Innocents [De uskyldige] – 14 juli in de bios

Tijdens de heldere Scandinavische zomer onthult een groep kinderen hun duistere en mysterieuze krachten wanneer de volwassenen niet kijken. In deze originele en aangrijpende bovennatuurlijke thriller neemt de speeltijd van de kinderen een gevaarlijke wending.

THE INNOCENTS (2021) - Eskil Vogt, Norwegian Thriller - HD Trailer - English Subtitles

Nope – 21 juli in de bios

Van de nieuwe film van regisseur Jordan Peele weten we nog helemaal niks.

Prey – zomer op Disney+

Deze Predator-prequel wordt gemaakt voor Hulu, en het grootste deel daarvan verschijnt in Nederland via Disney+ Star. De regie is in handen van Dan Trachtenberg.

Salems Lot – ~ september*

De nieuwe verfilming van Stephen Kings Salems Lot door regisseur Gary Dauberman. Auteur Ben Mears keert terug naar Salem’s Lot om een ​​boek te schrijven over een huis dat hem al sinds zijn jeugd achtervolgt, maar hij ontdekt dat zijn geïsoleerde geboorteplaats geteisterd wordt door vampiers. Terwijl de vampiers meer slachtoffers maken, overtuigt Mears een kleine groep gelovigen om de ondoden te bestrijden.

Dark Harvest – 22 september in de bios

Een legendarisch monster genaamd October Boy terroriseert de inwoners van een klein stadje in het Midwesten wanneer hij elke Halloween met zijn slagersmes uit de korenvelden oprijst en zich een weg baant naar degenen die dapper genoeg zijn om hem te confronteren.

Don’t worry Darling – 22 september*

Een huisvrouw uit de jaren 50 die met haar man in een utopische experimentele gemeenschap woont, begint zich zorgen te maken dat zijn glamoureuze bedrijf verontrustende geheimen verbergt.

Don't Worry Darling (2022) Teaser Trailer | Harry Styles, Olivia Wilde & Florence Pugh | WB Pictures

Hocus Pocus 2 – oktober op Disney+

Drie jonge vrouwen brengen de Sanderson Sisters per ongeluk terug naar het moderne Salem en moeten uitzoeken hoe ze kunnen voorkomen dat de kindhongerige heksen de wereld verwoesten. Met de originele cast.

Halloween Ends – 13 oktober in de bios

De saga van Michael Myers en Laurie Strode komt tot een huiveringwekkende climax in dit laatste deel van de franchise.

The Refuge – 20 oktober in de bios

The Devil’s Light – 27 oktober in de bios

Nieuwe horrorfilm van regisseur Daniel Stamm. Een non bereidt zich voor op een exorcisme en komt oog in oog te staan ​​met een demonische kracht met mysterieuze banden met haar verleden.

Violent Night – 1 december in de bios

De nieuwe film van Tommy Wirkola met David Harbour in de hoofdrol.

Titels met een * zijn een onderbouwde gok.

Datum Onbekend

Er komt natuurlijk meer aan dan we op dit moment weten. Hieronder een selectie van de titels die zeer waarschijnlijk in Nederland verschijnen.

Resident Evil: Welcome To Raccoon City – ???? in de bios

Raccoon City was ooit de thuisstad van de Umbrella Corporation, maar na het plotselinge vertrek van het grote farmaceutische bedrijf is de stad veranderd in een verlaten en woeste stad, waar iets kwaadaardigs schuilgaat onder de oppervlakte. Als dat kwaad uitbreekt, moet een groep overlevenden samenwerken om de waarheid achter Umbrella te onthullen, en alle krachten bundelen om de volgende ochtend te halen.

Resident Evil: Welcome To Raccoon City

Hellraiser

In 2022 op HULU, dus waarschijnlijk Disney+ Star. Deze reboot / 11e film heeft voor het eerst een vrouwelijke Pinhead: Jamie Clayton.

Evil Dead Rise

Het directe vervolg op Evil Dead uit 2013, geregisseerd door Lee Cronin, verschijnt op HBO Max.

Orphan: First Kill

De titel verklapt het al, dit is de prequel op Orphan uit 2009, ditmaal geregisseerd door William Brent Bell.

De Openbaring

NEDERHORROR Jacob trekt in bij zijn alleenstaande moederaan het begin van de coronauitbraak . Jacob is doodsbang dat zijn moeder het virus oploopt, dus gaat hij met haar in volledige quarantaine, tot de pandemie weer ‘voorbij’ is. Intussen moet zijn zus Magda lijdzaam toezien hoe Jacob naarmate hij zich meer afsluit van de buitenwereld, ook steeds meer zijn grip op de realiteit verliest. De opnames zijn al klaar, zal vast in 2022 verschijnen.

Unwelcome

De Londenaren Maya en Jamie die hun stedelijke nachtmerrie ontvluchten naar de rust van het landelijke Ierland, alleen om kwaadaardige, moorddadige kobolden te ontdekken die op de loer liggen in het knoestige, oude bos aan de voet van hun nieuwe tuin. Slaat vast de bioscoop over in Nederland

Spooky Jack

Deze typische Halloween-animatiefilm van Dreamworks stond vorig jaar ook al op de agenda. Zou het project van David Soren en Robert Ben Garant nog wel het licht zien?

See for me [Mira por mí]

Een groep dieven breekt in in het luxueuze, afgelegen landhuis waar Sophie oppast. Sophie, een visueel gehandicapte voormalige skiër, moet vertrouwen op Kelly, een legerveteraan die aan de andere kant van Canada woont, om haar te helpen terug te vechten. De rechten voor een bioscooprelease in Nederland zijn gekocht, nu nog wachten op een datum.

The Crooked Man – ~22 oktober?

De volgende spin-off in het The Conjuring-universum. In 1980 koopt een jonge moeder een zoötroop (oude animatiemachine) voor haar 7-jarige dochter om de dood van haar man te verwerken. Helaas voor hen is de duistere geest die in het speelgoed woont niet aardig. Er is een kleine kans dat deze film in 2022 verschijnt.

We hebben ook overzichten gemaakt voor horrorseries 2022, horrorgames 2022 en duistere boeken 2022.

Welke horrorfilms ga jij kijken?

De lijst kan nog oneindig lang gemaakt worden. Ik heb hierin geprobeerd het te beperken tot films die daadwerkelijk in Nederland zullen verschijnen. Gedurende het jaar zal er vast nog wel iets bijkomen.

Naar welke horrorfilms kijk jij het meeste uit? En zijn er nog andere films waarvan jij hoopt dat ze komend jaar verschijnen?

Titels met een * zijn een onderbouwde gok.

6 gedachten over “Welke horrorfilms verschijnen er in 2022 in Nederland?”

    • Ja, ik ook! Maar vrees dat die er nooit gaat komen..
      Via imdb: Screenwriters Patrick Melton and Marcus Dunstan announced this film to be in development in May 2019. However, production was halted for unknown reasons in October that year after only eight days of shoot and never progressed. As a result, many props from the shooting set was stolen. Finally in May 2021, two years after the film was first announced, Melton and Dunstan confirmed that the film will not be happening due to creative disinterest among the producers.

      Beantwoorden

Plaats een reactie