Dat wordt bingen! Deze horrorseries verschijnen in 2022!

Na het overzicht van horrorgames 2022 en duistere boeken 2022 is het tijd voor de series. Wat komt er komend jaar aan en waar kun je het kijken? Het aanbod is veel groter dan verwacht, maar van een deel is nog geen datum of geen Nederlandse zender/streamingdienst bekend. Eén dit is zeker: je kunt genoeg horror bingewatchen in 2022!

Deze horrorseries kun je binnenkort kijken:

Dexter: New Blood (seizoen 9)

‘Houthakker’ Dexter beweegt zich onopvallend binnen de hechte, gesloten gemeenschap van het fictieve stadje Iron Lake. Maar uiteraard laat zijn innerlijke demoon zich niet makkelijk temmen…

Het nieuwe seizoen van Dexter is nu al te zien op NPO Plus, maar vanaf 3 januari wekelijks op TV.

https://www.youtube.com/watch?v=l9H1uSS_zkk

Archive 81 (seizoen 1)

Archive 81 volgt archivaris Dan Turner (Mamoudou Athie), die een taak op zich neemt om een ​​verzameling beschadigde videobanden uit 1994 te restaureren. Door het werk van een documentairemaker genaamd Melody Pendras (Dina Shihabi) te reconstrueren, wordt hij betrokken bij haar onderzoek naar een gevaarlijke sekte in appartementengebouw Visser. Terwijl het seizoen zich over deze twee tijdlijnen ontvouwt, merkt Dan langzaamaan dat hij geobsedeerd raakt door te ontdekken wat er met Melody is gebeurd. Wanneer de twee personages een mysterieuze band vormen, raakt Dan ervan overtuigd dat hij haar kan redden van het angstaanjagende einde dat ze 25 jaar geleden ontmoette.

Archive 81 is gebaseerd op de gelijknamige podcast en vanaf 14 januari te zien op Netflix

Servant (seizoen 3)

Deze serie van regisseur M. Night Shyamalan volgt een rouwend stel uit Philadelphia nadat een onuitsprekelijke tragedie een breuk in hun huwelijk veroorzaakt en de deur opent voor een mysterieuze kracht om hun huis binnen te komen.

Seizoen 3 is vanaf 21 januari te zien op Apple TV+

The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window (seizoen 1)

Vanaf 28 januari te zien op Netflix – Lees de recensie

All of us are Dead (seizoen 1)

Een verhaal over scholieren die vastzitten op een middelbare school, terwijl een zombievirus zich door het gebouw. Deze Koreaanse heeft nog geen officiele releasedatum, maar zal in januari op Netflix staan.

Yellowjackets (seizoen 1 & 2)

Deze serie is in november 2021 gestart in de VS en krijgt een tweede seizoen, in Nederland verschijnt de serie 10 maart bij Ziggo. – Lees de recensie

Stranger Things (seizoen 4)

Eleven probeert aan te passen aan haar nieuwe leven in Californië. Ze schrijft in een brief aan Mike dat alles geweldig is (ook al doen haar klasgenoten gemeen tegen haar), en zegt dat ze niet kan wachten op de voorjaarsvakantie. Maar niet alles is even zonnig…

Stranger Things seizoen 4 zal in de zomer verschijnen op Netflix

Van deze series is nog geen datum bekend:

Van behoorlijk wat series is wél bekend dat ze komend jaar in Nederland te zien zullen zijn, maar de grote vraag is ‘wanneer precies?’

From (seizoen 1)

Een gezin raakt tijdens hun vakantie verdwaald met hun camper, in een dorpje vragen ze naar de weg. Erg enthousiast worden ze niet geholpen, maar krijgen toch een richting aangewezen en ze kunnen hun weg vervolgen. Al snel blijkt dat ze een rondje hebben gereden… en bij de volgende poging weer… Welkom in dit mysterieuze dorpje in het midden van Amerika, waar iedereen die arriveert er nooit meer weg lijkt te komen. Hoewel iedereen dan maar zo veel mogelijk zijn best doet om daar een nieuw en zo normaal mogelijk leven op te bouwen, blijken er nog vele onbekende en ongekende gevaren…

From is een nieuwe serie van de makers van Lost, hoewel nog niet officieel bevestigd, gaan wij er van uit dat deze begin 2022 op Netflix verschijnt.

The Sandman (seizoen 1)

De Lord of Dreams is opgeroepen en gevangengenomen door sterfelijke mensen. Eenmaal bevrijd uit zijn gevangenschap, zal deze eeuwige heerser van Dreams beseffen dat zijn problemen nog maar net begonnen zijn. The Sandman is een Netflix-serie gebaseerd op de baanbrekende stripreeks die Neil Gaiman voor DC heeft gemaakt.

Resident Evil (seizoen 1)

De Netflix-serie van Resident Evil volgt de kinderen van Wesker die naar New Raccoon City verhuizen. Veel details hebben we nog niet, ook geen releasedatum.

Army of the Dead: Lost Vegas (seizoen 1)

Deze animatieserie fungeert als prequel op Army of the Dead, waarin we een reddingsploeg volgen in hun poging om dierbaren te beschermen tijdens de eerste fasen van de mysterieuze zombie-uitbraak in Vegas. Ergens in 2022 op Netflix.

Wednesday (seizoen 1)

Deze The Addams Family-spinoff wordt geregisseerd door Tim Burton en wordt een bovennatuurlijke mysteriekomedie over Wednesday Addams in haar tijd als middelbare scholier aan de Nevermore Academy.

De opnames vinden tot begin 2022 plaats in Roemenië, naar verwachting verschijnt de serie in de herfst.

Gremlins: Secrets of the Mogwai (seizoen 1)

De prequel animatieserie op de beroemde comedyfilms. Streamingdienst HBO Max zal waarschijnlijk in januari in Nederland gelanceerd worden, maar onbekend wanneer deze Gremlins-serie er te zien zal zijn.

The Baby (seizoen 1)

Wanneer de 38-jarige Natasha onverwachts een baby krijgt, stort haar leven dramatisch ineen. Controlerend, manipulatief en met gewelddadige krachten, verdraait de baby Natasha’s leven in een horrorshow. Waar komt het vandaan? Wat wil het? En hoe ver zal Natasha moeten gaan om haar leven terug te krijgen? Ze wil geen baby. De baby wil haar.

The Baby, een horror-comedyserie, zal in 2022 op HBO Max verschijnen.

The Last of Us (seizoen 1)

De serie speelt zich af 20 jaar nadat de moderne beschaving is vernietigd. Joel, een geharde overlevende, wordt ingehuurd om Ellie, een 14-jarig meisje, uit een benauwende quarantainezone te smokkelen. Wat begint als een kleine klus, wordt al snel een meedogenloze, hartverscheurende reis, omdat ze allebei de VS moeten doorkruisen en van elkaar afhankelijk zijn om te overleven.

De verfilming van de immens populaire Playstation-game zal midden/eind 2022 op HBO Max verschijnen.

Guillermo del Toro’s Cabinet of Curiosities (seizoen 1)

8 horrorverhalen worden onder leiding van Guillermo del Toro door Panos Cosmatos (Mandy), Jennifer Kent (The Babadook), Vincenzo Natali (Splice), and David Prior (The Empty Man) verfilmd voor Netflix. Deze anthologie-serie zal niet eerder dan het najaar verschijnen.

The Midnight Club (seizoen 1)

Na Midnight Mass maakt regisseur Mike Flanagan nu een serie die iets meer voor een jonger publiek is. The Midnight Club is gebaseerd op de boeken van Christopher Pike en volgt zeven terminaal zieke jongeren die in het hospice Rotterdam Home wonen, gerund door een vreemde en raadselachtige arts. Dingen beginnen mis te gaan wanneer de zeven een pact sluiten dat de eerste van hen die sterft de communicatie met de groep en de doden zal regelen vanuit het graf.

De serie zal in de herfst waarschijnlijk te zien zijn op Netflix.

1899 (seizoen 1)

De nieuwe serie van Jantje Friese en Baran bo Odar, de makers van Dark, over de mysterieuze gebeurtenissen tijdens de reis van een migrantenschip van Europa naar New York. De passagiers hebben verschillende achtergronden en nationaliteiten, maar delen dezelfde dromen en de hoop op een betere toekomst in het buitenland. Wanneer ze een ander migrantenschip ontdekken dat op de oceaan ronddrijft en al maanden wordt vermist, neemt hun reis een onverwachte wending. Datgene wat ze aan boord vinden, verandert hun overtocht naar het beloofde land in een raadselachtige nachtmerrie waarin de passagiers en hun verleden met elkaar worden verbonden via een web van geheimen.

First Kill (seizoen 1)

Voor tienervampier Juliette tijd om haar eerste moord te plegen, zodat ze haar plaats kan innemen in de machtige vampierfamilie. Ze heeft haar zinnen gezet op een nieuw meisje in de stad genaamd Calliope. Maar tot grote verrassing van Juliette is Calliope een vampierjager, afkomstig uit een familie van beroemde moordenaars. Beiden merken dat het niet zo gemakkelijk om de ander te doden zal zijn en, helaas, veel makkelijker voor te vallen.

De serie gebasseerd op een verhaal van VE Schwab verschijnt komend jaar op Netflix

Tales of the Walking Dead (seizoen 1)

Waarover het gaat weten we nog niet, maar komend jaar start een nieuwe The Walking Dead-serie en deze zal zeer waarschijnlijk te zien zijn op Prime Video

The Devil’s Hour (seizoen 1)

Een vrouw wordt elke nacht precies om 3.33 uur wakker, midden in het zogenaamde “devil’s hour” tussen 03.00 en 04.00 uur. De zes afleveringen van The Devil’s Hour zullen in 2022 op Prime Video verschijnen.

Green Beret’s Guide to Surviving the Apocalypse (seizoen 1)

Niet per se een horrorserie, maar eerder een informatief programma: Vance, die een stripversie van zichzelf speelt, probeert te overleven in verschillende apocalyptische scenario’s, waaronder een nucleaire aanval, een supervulkaanuitbarsting of natuurlijk een zombie-aanval. In 2022 op Netflix.

American Horror Story (seizoen 11) en American Horror Stories (seizoen 2)

Beide series van Ryan Murphy zullen komend najaar terugkeren op FOX en Disney+

Motherland Fort Salem (seizoen 3)

Naar verwachting is het derde seizoen vanaf de zomer te zien op Prime Video

Alice In Borderland (seizoen 2)

Eind 2022 zal het nieuwe seizoen op Netflix verschijnen.

Chucky (seizoen 2)

De moordlustige pop uit de Child’s Play-filmreeks zal ook komend jaar op tv verschijnen, naar verwachting ergens in oktober op FOX.

What we do in the Shadows (seizoen 4)

Deze comedy keert in de tweede helft van 2022 terug op Disney+

Komen deze series naar Nederland?

Er worden veel series gemaakt en zeker zijn er nog flink wat voor de horrorliefhebbers. Maar van de volgende series weten we überhaubt niet of het in Nederland zal verschijnen.

Interview with the Vampire (seizoen 1)

De serie is gebaseerd op de boekenreeksen The Vampire Chronicles en The Mayfair Witches van, helaas recent overleden, Anne Rice. AMC is nu bezig met de opnames en mikt op een premiere van midden 2022. Wie de rechten voor Nederland koopt is nog de vraag.

Wrecked (seizoen 1)

Deze Britse serie is geschreven door Ryan J. Brown en speelt zich af aan boord van een megacruiseschip. Het volgt de 19-jarige nieuwe rekruut Jamie terwijl hij zich bij de bemanning voegt op zoek naar zijn vermiste zus. Ze werkte aan boord van hetzelfde schip tijdens een eerdere tour en is nooit thuisgekomen. Jamie wordt ingewijd in het cruiseleven en krijgt een spoedcursus over de tienerstammen binnen het personeel die hard feesten en zich niet bewust zijn van de bloeddorstige moorden die aan boord plaatsvinden. Jamie wordt gedwongen detective te worden en de sinistere waarheid te ontdekken.

De opnames hebben dit jaar plaatsgevonden en de kans is groot dat de comedy-horrorserie in 2022 op BBC Three te zien zal zijn.

Vampire Academy (seizoen 1)

Voor liefhebbers van luchtige bloedzuigers (lees: Young Adult) verschijnt er volgend jaar een reboot op Vampire Academy over twee jonge vampiers tijdens hun opleiding. Deze boekenreeks kreeg eerder een film, maar flopte. Komend jaar een nieuwe poging, ditmaal als serie op de streamingdienst Peacock. Voor beiden is nog geen Nederlandse datum bekend.

Shining Vale (seizoen 1)

Een disfunctioneel gezin verhuist van de stad naar een klein stadje. Het huis waar het gezin naartoe was verhuisd, is een plek waar in het verleden vreselijke wreedheden hebben plaatsgevonden. Niemand lijkt iets vreemds te vermoeden, behalve Pat, die ervan overtuigd is dat ze depressief of bezeten is. Al snel beginnen de demonen die rondspoken in het nieuwe huis van de familie veel echter te lijken. Deze horrorkomedie zal in maart verschijnen in de VS, verder is er nog niets bekend.

The Swarm (seizoen 1)

Een verfilming van het gelijknamige boek van Frank Schätzing vertelt over zeedieren die door klimaatverandering vreemd gedrag gaan vertonen. De serie wordt gemaakt door de ZDF, maar zal Engels gesproken zijn. Ook Viaplay (de nieuwe dienst waar straks de F1 te zien is) heeft een stukje van de rechten. Maar details hebben we nog niet.

Naar welke series kijk jij uit?

En er komt vast nog meer aan. HBO’s Hellraiser-serie bijvoorbeeld, maar daar zijn de opnames nog niet eens voor bezig. Ook de Alien-serie voor Disney+ zal vast niet in 2022 verschijnen. Hetzelfde geldt voor de BBC-verfilming van Mo Hayder’s boek Wolf.

Het is een behoorlijk lijst geworden. Langer dan ik had verwacht en ben ongetwijfeld ook nog een nieuw seizoen of serie vergeten te noemen. Ik hoor het graag in de reacties, dan vul ik het aan. En natuurlijk zijn we heel benieuwd wat jij volgend jaar wilt kijken!

PS: We zoeken nog een redacteur horrorseries

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Dat wordt bingen! Deze horrorseries verschijnen in 2022!”

  1. Wat een lijst! Er zijn wel een paar dingen waar ik naar uitkijk. Een nieuwe Mike Flanagan is altijd interessant. Hopelijk wordt het weer een miniserie met een afgerond verhaald.
    Nieuwe seizoenen van Alice in Borderland, Stranger Things en What We Do In The Shadows (zijn ze echt de hele wereld over?) staan zeker ook op mijn planning.
    En ik vond het (superdikke) boek “De Zwerm” van Frank Schätzing erg goed. Ben wel benieuwd wat ze daar van maken.

    Dit zijn voor mij wel de belangrijkste. Er staat verder veel in waar ik weinig interesse in heb (Chucky 2, Servant 3 en nog een paar) en een paar waar ik nog wat meer van wil weten. Enfin, ik hou deze site zeker weer in de gaten volgend jaar 🙂

    Beantwoorden

Plaats een reactie