Filmrechten Dead Island (nog) niet verkocht

De CGI trailer van de zombiesurvivalgame Dead Island werd binnen no-time een paar miljoen keer bekeken, de trailer kwam op ons over als een korte film. Al snel kwamen de berichten dat de filmrechten vrij snel verkocht waren. Niet veel later volgende het bericht dat de Sean Daniel Company en Union Entertainment de filmrechten van deze game al sinds 2009 in handen hadden.

Maar Techland en Deep Silver kwamen vandaag met een persbericht dat ze, hoewel er erg veel interesse is, de filmrechten voor Dead Island nog niet verkocht hebben. “We are looking for quality above all else for a movie based on Dead Island. We want to do it the right way as film realizations of games (or vice versa) usually fail to deliver what the fans were looking for. We will not go down this route with Dead Island.” aldus Klemens Kundratitz van het moederbedrijf Koch Media.

dead island - concept art 001

Hij vertelde ook dat ze wel open staan voor een verfilming van Dead Island, mits ze kunnen samenwerking met iemand die al de nodige ervaring heeft met blockbusters. Het is niet bekend of hij daarmee doelt op producer Sean Daniel die voor Universal films gemaakt als The Wolfman, The Mummy en Dazed and Confused. Union Entertainment is onder andere bekend van videogames The Darkness en Sin City, het duo past qua omschrijving bij de wensen van Klemens Kundratitz.

Een mooie reden om de chronologische trailer van Dead Island te plaatsen, oftwel de originele trailer in omgekeerde volgorde:
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Bwtr_-4vz6g?rel=0&w=620&h=379]

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
3 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sjors
Sjors
12 jaren geleden

Haha, zoals ik bij het eerste nieuwsbericht over Dead Island zei: “Van mij mogen ze er anders wel een film van maken :P” Ik weet niet of het verhaal zich er een beetje voor leent, maar dat ze alleen een verfilming willen als het dan ook echt een kwalitatief goede film wordt klinkt positief 🙂

Bas
Bas
12 jaren geleden

Ik vind die trailer toch stukken minder effectief zo in chronologische volgorde..

3
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x