Is ‘It Chapter 3’ in ontwikkeling? Mogelijk keert Pennywise terug

Twee keer Pennywise, komt er een derde aan? Krijgt Stephen King's It een deel 3?

Een remake van de klassieke verfilming van Stephen’s King IT, en dan ook nog met een jonge acteur die in de huid kroop van horroricoon Pennywise. Het leek een onzalig plan, maar IT Chapter One (2017) en IT Chapter Two (2019) bleken een groot succes in de filmzalen. Deel 2 rondde het verhaal over de killerclown af.. of toch niet? Het schijnt dat er een Chapter Three in een vroeg stadium van ontwikkeling is!

Zowel It: Chapter One als It: Chapter Two van Andy Muschietti’s remake staan in de top 10 van de meest succesvolle horrorfilms ooit, met Bill Skarsgårds’ Pennywise als nieuwe inspiratie voor coulrofobie voor de komende generaties. Het grote succes heeft zelfs een kettingreactie van nieuwe Stephen King filmproducties teweeg gebracht, zoals The Stand. Met het iets minder goed ontvangen laatste deel was het verhaal van It afgesloten. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Bepaalde bronnen vertellen dat er prille plannen zijn voor een derde deel, waarin de overlevenden van de Losers Club nogmaals het gevecht aan moet gaan met It.

Ook in de remake kwam lang niet alles uit het boek van Stephen King aan bod, al werd er wel meer naar de origine gekeken en ook het ritueel rondom het wezen dat zich iedere 27 jaar aan kinderen te goed doet verwezen. Bill Skarsgård heeft eerder gesproken met Andy Muschietti over een derde deel, en gaf daarbij aan dat het iets heel anders zou worden aangezien ze niet verder konden borduren op het boek. Het blijft voorlopig nog spannend wat er gaat gebeuren met het verhaal rond de Losers en Pennywise. Wij houden je op de hoogte!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

7 gedachten over “Is ‘It Chapter 3’ in ontwikkeling? Mogelijk keert Pennywise terug”

 1. Ik ben benieuwd. King schreef plots ook een vervolg op The Shining en Dr Sleep was geslaagd.

  Maar als dit niet door King wordt geschreven ben ik bang voor het resultaat. Chapter 1 was goed, Chapter 2 niet.

  Beantwoorden
  • Wie weet inderdaad, al kan ik me voorstellen dat King terughoudend is met weer jaren na dato een vervolg te schrijven. Misschien kan ie helpen met het script?

   Ik vond deel 2 heel vermakelijk tot aan het eindgevecht. Dat deed echt afbreuk aan alles wat opgebouwd was. En dat ritueel had er wat mij betreft ook niet in gehoeven.. good call in 1990

   Beantwoorden
 2. Ik heb hetzelfde. Dr. Sleep was door King geschreven en daardoor consistent met The Shining.
  Als de scenaristen nu zelf wat gaan bedenken, dan ben ik bang voor een GoT herhaling.
  Bovendien, als de kwaliteitslijn van IT 1 naar 2 zich doorzet, dan wordt het een B film. 2 was gewoon echt niet goed en kon het niveau van de TV miniserie (met Tim Curry als Pennywise) niet eens halen. Maar goed, as always, money talks. Dus het zal er toch wel van komen. En dan kunnen we er maar het beste van hopen.

  Beantwoorden
 3. Hoi Paola,

  Ik lees als laatste nieuws van mei 2021 dat het er waarschijnlijk toch niet inzit, maar misschien wel een Pennywise spin-off:
  The It horror franchise came to an end back in 2019, which has led fans to wonder whether they can expect an It: Chapter 3. While Bill Skarsgård has been hoping for a third installment, it doesn’t appear to be happening. Although a third film is off the table, it appears as if Skarsgård and the film director, Andy Muschietti would be open to the idea of a Pennywise “spin-off” highlighting the villain’s origin story, since he was truly killed off following Stephen King’s second book, hence why fans believe if a spin-off were to happen, it would be a before story rather than after.

  Laten we het hopen!

  Beantwoorden

Plaats een reactie