Is ‘It Chapter 3’ in ontwikkeling? Mogelijk keert Pennywise terug

Twee keer Pennywise, komt er een derde aan? Krijgt Stephen King's It een deel 3?

Een remake van de klassieke verfilming van Stephen’s King IT, en dan ook nog met een jonge acteur die in de huid kroop van horroricoon Pennywise. Het leek een onzalig plan, maar IT Chapter One (2017) en IT Chapter Two (2019) bleken een groot succes in de filmzalen. Deel 2 rondde het verhaal over de killerclown af.. of toch niet? Het schijnt dat er een Chapter Three in een vroeg stadium van ontwikkeling is!

Zowel It: Chapter One als It: Chapter Two van Andy Muschietti’s remake staan in de top 10 van de meest succesvolle horrorfilms ooit, met Bill Skarsgårds’ Pennywise als nieuwe inspiratie voor coulrofobie voor de komende generaties. Het grote succes heeft zelfs een kettingreactie van nieuwe Stephen King filmproducties teweeg gebracht, zoals The Stand. Met het iets minder goed ontvangen laatste deel was het verhaal van It afgesloten. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Bepaalde bronnen vertellen dat er prille plannen zijn voor een derde deel, waarin de overlevenden van de Losers Club nogmaals het gevecht aan moet gaan met It.

Ook in de remake kwam lang niet alles uit het boek van Stephen King aan bod, al werd er wel meer naar de origine gekeken en ook het ritueel rondom het wezen dat zich iedere 27 jaar aan kinderen te goed doet verwezen. Bill Skarsgård heeft eerder gesproken met Andy Muschietti over een derde deel, en gaf daarbij aan dat het iets heel anders zou worden aangezien ze niet verder konden borduren op het boek. Het blijft voorlopig nog spannend wat er gaat gebeuren met het verhaal rond de Losers en Pennywise. Wij houden je op de hoogte!

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
7 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Frank Mulder
2 jaren geleden

Ik ben benieuwd. King schreef plots ook een vervolg op The Shining en Dr Sleep was geslaagd.

Maar als dit niet door King wordt geschreven ben ik bang voor het resultaat. Chapter 1 was goed, Chapter 2 niet.

Rob
Rob
2 jaren geleden

Ik heb hetzelfde. Dr. Sleep was door King geschreven en daardoor consistent met The Shining.
Als de scenaristen nu zelf wat gaan bedenken, dan ben ik bang voor een GoT herhaling.
Bovendien, als de kwaliteitslijn van IT 1 naar 2 zich doorzet, dan wordt het een B film. 2 was gewoon echt niet goed en kon het niveau van de TV miniserie (met Tim Curry als Pennywise) niet eens halen. Maar goed, as always, money talks. Dus het zal er toch wel van komen. En dan kunnen we er maar het beste van hopen.

Paola
Paola
2 jaren geleden

Hallo ik ben Paola
Wanneer komt uit
Met it chapter three
Ik net benieuwd over
Welke datum is

Savio
Savio
2 jaren geleden

Ik hoop dat er een IT Chapter 3 en 4 komt of een serie, als er maar geen einde aan IT komt!😶‍🌫️

7
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x