Pennywise keert terug naar Derry; IT Chapter 2 in productie

Het is een ruime anderhalf jaar geleden dat de remake van de populairste horrorclown op het doek verscheen. Op 5 september 2019 staat de release van IT: Chapter 2 op de planning. De productie is echter al begonnen, zo verklapte James McAvoy op Instagram. IT begins (again).

Pennywise keert terug naar het grote scherm. Gisteren plaatste McAvoy een foto op Twitter van een puntje kaas, met daarbij de tekst: ´Day 1 on IT2. Glad you got the memo guys. #passthecheeseplease #derryordairy.´ En dit is niet de enige hint over de start van de productie van IT: Chapter 2. Eergisteren plaatste Renato Campora, een haarstylist, een foto op zijn Instagram  van Jessica Chastain, wiens haar bewerkt werd tot het rommelige kapsel van Beverly.

https://www.instagram.com/p/BkOSl0_HUqv/?utm_source=ig_embed

In het tweede hoofdstuk uit het verhaal van IT volgen we de Loser´s Club als volwassenen. De tijdspanne bedraagt 27 jaar. Dit bekent dus ook dat we grotendeels te maken krijgen met een (compleet) nieuwe cast. De volwassen Loser´s Club van Regisseur Andy Muschietti, die naast IT ook Mama heeft geregisseerd, bestaat uit Jessica Chastain (Zero Dark Thirty, Interstellar), James McAvoy (Split), Bill Hader (Trainwreck), James Ransone (Sinister), Andy Bean (Allegiant), Jay Ryan (Beauty and the Beast) en Isaiah Mustafa (Horrible Bosses). Een cast met een gemengde achtergrond wat betreft eerdere filmrollen, maar zeker ook een cast waar we wel wat van mogen verwachten. Er gaan geruchten rond dat de jonge versies ook nog zullen terugkeren, maar deze zijn niet bevestigd.

Ook, en uiteraard, keert de entiteit terug die zich het liefst voordoet in de gedaante van Pennywise de dansende clown. Welke gedaanten hij nog meer uit zijn trukendoos haalt, is onbekend. Wat wel bekend is, is dat Bill Skarsgard opnieuw de rol van Pennywise zal bekleden.

In dit nieuwe hoofdstuk van IT zal de groep opnieuw alles op alles zetten om de terreur van de entiteit achter Pennywise een halt toe te roepen, wat allemaal begint met een ´verwoestend telefoontje.´ Volgens Muschietti zal IT: Chapter 2 enger worden dan zijn voorganger, en hij adviseert volwassenen zelfs om luiers mee te nemen. Heb je een keer wat anders om mee te smokkelen in de bioscoop.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie