James DeMonaco kondigt vijfde en laatste Purge-film aan

James DeMonaco, die voor alle vier Purge-films het script verzorgde, heeft slecht nieuws voor fans van de franchise. Het vijfde deel, zal tevens het laatste deel worden.

James DeMonaco

Dit maakte hij bekend in een interview met Entertainment Weekly. Hij stelde hierin dat hij een idee in zijn hoofd heeft, dat hij op gaat schrijven. ´Ik denk dat het een goede manier is om het op deze manier te beëindigen. We willen het ook allemaal laten eindigen, in deze film. Ik heb er zin in. Toen ik het idee aan iedereen voorlegde, waren ze allemaal enthousiast. Ik denk dat dit een heel cool einde wordt.´

Over verdere details tasten we volledig in het duister. DeMonaco laat nog niets los over een eventuele releasedatum of potentiële cast; laat staan of hij de film zelf gaat regisseren. Alhoewel hij verantwoording droeg over de regie van de eerste drie Purge-films, gaf hij voor het laatste deel het stokje door aan Gerard McMurray. Wel is er een grote kans dat Blumhouse aan de vijfde Purge-film zal bijdragen, gezien dit bij al haar voorgangers ook het geval is geweest.

Het script van de Purge bleek een met een gouden randje. Het idee van een half etmaal wetteloosheid sloeg in als een bom. Sinds de verschijning van de eerste film in 2013, is de franchise verrijkt met drie vervolgfilms (The Purge: Anarchy, 2014; The Purge: Election Year, 2016; The First Purge, 2018) en een eigen TV-serie. Ondanks sterk gemixte recensies, bracht de franchise wereldwijd al meer dan $445 miljoen in het laatje.

De recensie van de laatste film uit de franchise, The First Purge, kun je hier lezen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “James DeMonaco kondigt vijfde en laatste Purge-film aan”

Plaats een reactie