Kerstduivel gaat terug naar het begin in ´Krampus: Origins´

Sinds de release van Krampus in 2015, is de kerstduivel meerdere keren op het scherm verschenen. Dit was echter vooral het geval in niet bepaald noemenswaardige films. Zo verscheen Krampus: The Reckoning eveneens in 2015, en werd in 2016 opgevolgd met Krampus: Unleashed. De filmtitels klinken al naar de respectievelijke recensies die ze hebben ontvangen op IMDb: 2,4 en 2,5. Op 6 november 2018 verschijnt er een nieuwe Krampus-film, die een ander perspectief aanneemt. Deze gaat terug, naar het begin.

Nu zijn origin-sequels de industrie niet vreemd. Eerdere (recente) origin-sequels waren onder andere Annabelle: Creation (2017) en The Nun (2018). Het is een handige uitweg voor filmmakers als het script lijkt vast te lopen: verzin een nieuw begin, wat omgekeerd ook weer tot een nieuwe vervolgfilm kan leiden. Nu Krampus door toedoen van ondermaatse B-films van diens voetstuk (of schoorsteen) lijkt te vallen, moet een origin-film als reddingsboei dienen. De film is geregisseerd door Joseph Mbah, en in de hoofdrol speelt Maria Olsen (Reunion).

De synopsis leest dat het verhaal begint te midden van het geweld van de Eerste Wereldoorlog. Een groep Amerikaanse soldaten vindt een vreemd artefact, waarmee een oud kwaad opgeroepen kan worden. Alle soldaten sneuvelen echter, waardoor het artefact naar een van de achtergebleven weduwes wordt gestuurd. Deze weduwe is, toevallig, lerares in een plaatselijk weeshuis. Als een aantal weeskinderen per ongeluk de duistere kracht van Krampus oproepen, keert de kerstduivel wederom terug op het witte scherm.

Alhoewel de titel van de film hoopvoller is dan haar voorgangers, ziet de trailer er vooralsnog niet veelbelovend uit. Het is chaotisch gemonteerd, en de algehele indruk is niet heel professioneel. Tevens zag Krampus er in de eerste film toch wat angstaanjagender uit. De trailer is hieronder te vinden. Op 6 november zal duidelijk worden of Krampus nog te redden is, of dat hij definitief zal moeten vertrekken.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie