Knock, Knock (Eli Roth, 2015)

Knock, Knock misten wij bij de bioscooprelease. Deze week is de film gelukkig op DVD/Blu-ray uitgekomen. Hoe bevalt deze home-invasion horrorfilm van Eli Roth?

Evan Webber (Keanu Reeves) is architect en woont met zijn lieve vrouw en twee jonge kinderen in een mooi huis in Californië. Als zijn gezin een weekendje naar het strand gaat, blijft hij thuis werken. Het regent, hij is alleen en luistert naar muziek als op de deur wordt geklopt. Op de stoep staan twee mooie meiden (Ana De Armas en Lorenza Izzo). Ze zijn doorweekt, verdwaald en willen graag even opwarmen en zijn telefoon gebruiken.

Regisseur Eli Roth kennen we van Cabin Fever, Hostel en The Green Inferno. Geen films voor mensen met een zwakke maag. Knock, Knock is anders, en ik moet bekennen dat ik meer moeite had met het kijken van dan, dan zijn eerdere films. Ik voelde haast de plaatsvervangende paniek van Evan Webber, gespeeld door Keanu Reeves.

Ja, het hoofdpersonage begaat zelf zeker een grote fout en mag zeker wel een pak slaag hiervoor krijgen. Maar de machteloosheid die ontstaat is pijnlijk. Een vorm van terror die mij deed denken aan Funny Games (Michael Haneke, 1997).

Knock, Knock - Eli Roth

De film is op punten slim opgezet, maar wanneer er bezoek langskomt valt de spanning weg. Het wordt misschien zelf een klein beetje onrealistischer. Ook voelt het een beetje dat Evan Webber zich makkelijk laat overmannen (overvrouwen eigenlijk) en als een mietje de hoek in wordt gedrukt. Gedeeltelijk wordt dit door het spel van de twee meisjes goed verklaard, maar in zo’n situatie zouden bij veel mensen de stoppen toch echt eerder doorslaan.

Knock, Knock is zeker een interessante film van Eli Roth. Dit keer weinig bloed, maar wel genoeg sadisme en mooie dames (Lorenza Izzo en Ana de Armas). Toch is het wel één van zijn mindere films geworden en kijk ik meer uit naar zijn volgende film: Haaienhorror MEG.

Sterren: 3 / 5

Knock, Knock is uitgebracht door Dutch FilmWorks en nu verkrijgbaar op Blu-ray en DVD.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

4 gedachten over “Knock, Knock (Eli Roth, 2015)”

  1. Heb de film gezien. Vond het zeker geen slechte film. Wel vond ik het eerste gedeelte van de film zeker een stuk beter. De 2de helft van de film was zeker wel goed, maar zat er niet meer zo in als in het begin. Maar het is zeker wel een film die je een leuk filmavondje bezorgd.

    Beantwoorden
  2. Ik vond de film nochtans niet eens zo slecht als hij her en der wordt omschreven. Zou niet in de schoenen van het “slachtoffer” willen staan, ik zal wel aan deze film denken als er nog eens schoon volk aan de deur belt als het regent.

    Beantwoorden

Plaats een reactie