Eli Roth maakt haaienhorror MEG

Op de bodem van de zee, waar het daglicht nooit komt, wacht de hel… Vele kilometers onder de rimpelloze spiegel van de Grote Oceaan schuilt een onheil dat elk voorstellingsvermogen te boven gaat. Onzichtbaar op de inktzwarte bodem beweegt zich MEG, een prehistorische haai die al meer dan 100 miljoen jaar geleden uitgestorven zou zijn…

Dat is de achterkant van het boek ‘MEG: A Novel of Deep Terror’ van de Amerikaanse schrijver Steve Alten. Meg is een afkorting voor Megalodon. Toen het boek in 1997 verscheen waren er direct filmplannen voor het boek, mogelijk extra gedreven door de populariteit van Jurassic Park destijds. Het project waar namen als Guillermo Del Toro en Jan De Bont aan verbonden waren, werd in 2007 toch geannuleerd. Steve Alten bleef positief over een mogelijke verfilming en liet in 2011 doorschemeren dat er weer plannen waren en dat een nieuwe vervolg op de Meg-boeken ten tijde van de film uit zou komen, iets waar hij zich overigens to nu toe aan heeft gehouden.

Eli Roth MegVia Variety kwam het nieuws dat horrorfilmmaker Eli Roth voor Warner Bros de film gaat regisseren. Het op het boek gebaseerde script is door Dean Georgaris geschreven. Toeval nu ook de wereld van Jurassic Park weer tot leven is gekomen?
Eli Roth bevestigt dit via zijn Instagram-account: “More like Shark Year for me… SO EXCITED!!! #MEG” En met de woorden Shark Year refereert hij aan de Discovery’s Shark Week, waar hij vanaf begin juli de host is van de latenight talk show ‘Shark After Dark’.

Wanneer de productie van ‘Meg’ start is niet bekend. Gelukkig komen er dit jaar nog twee films van de regisseur uit: The Green Inferno (1 oktober) en Knock Knock (4 december). En liefhebbers van haaienhorror kijken 23 juli naar Sharknado 3: Oh Hell No! op Syfy.

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
1 Comment
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
sander
sander
8 jaren geleden

leuke boeken, Destijds met veel plezier gelezen.
3e deel helaas nooit vertaald.

1
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x