Komt er een heuse ‘Silent Hill’ franchise reboot aan?

Silent Hill: Downpour (Konami, 2012)

Het is al een hele tijd stil rondom de immens populaire psychologische horrorgame reeks Silent Hill. Het laatste echte nieuws rondom een nieuwe game was dat het in P.T. aangekondigde Silent Hills geschrapt was. Daarnaast was de laatste game in de hoofdreeks Silent Hill: Downpour uit 2012 en de laatste film in de franchise was Silent Hill Revelation uit datzelfde jaar. En toen kwam tien jaar aan zo goed als niks. Tot nu? Komt er een heuze Silent Hill franchise reboot aan?

Volgens filmregisseur Christophe Gans, die de eerste Silent Hill maakte, maakt Konami plannen om de hele franchise op zen gat te gooien en te rebooten. Dit vertelde de regisseur in een uurlang interview met Franse website Jeuxactu. Voor dit meesterbrein idee zou volgens Gans Konami gespiekt hebben bij zuster survival horrorreeks Resident Evil en diens super succesvolle remake games. Zelf gaf de filmmaker al aan dat hij bezig was met de nieuwe Silent Hill film te maken.

Silent Hill Revelation (Konami/Davis Films, 2012)

Zelf kan ik als fan van het eerste uur natuurlijk heel enthousiast worden van dit nieuws. Echter totdat we een echte bevestiging krijgen hou ik het maar vooral op hopen. Hopen dat we de komende jaren iets van een echte nieuwe game krijgen in het Silent Hill universum. En vooral ook hopen dat ie goed is. Of er sprake gaat zijn van een gigantische reboot dat moeten we nog maar even zien. Het is niet de eerste keer dat dit soort stof opwaait.

Hoeveel Silent Hill fans hebben we onder de Nachtvlinders lezers? Wat vinden jullie van dit nieuws? En wat is jullie favoriete en/of droom Silent Hill game? Laat het ons weten in de comments, op Facebook of op Discord!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Komt er een heuse ‘Silent Hill’ franchise reboot aan?”

Plaats een reactie