Trailer: Let Me In – Matt Reeves

Let Me In - Matt ReevesVorig jaar werd Let The Right One In door de Nederlandse filmpers geprezen als beste film van 2009. De Zweedse film liet ook in andere landen een goede indruk achter en Hollywood besloot om de film te remaken.

Let Me In, zoals de remake heet, wordt nu door Stephen King benoemd als beste film van 2010. Of regisseur Matt Reeves (Cloverfield) ook de Nederlanders weet te overtuigen, weten we als de film op 13 januari in de bioscoop gaat draaien.

Het geheimzinnige meisje Abby (Kick-Ass) komt naast Owen (The Road) wonen. Hij is een outcast en vindt moeilijk aansluiting bij zijn leeftijdsgenoten. Owen ontwikkelt een bijzondere band met zijn mysterieuze buurmeisje. Als het stadje wordt opgeschrikt door een reeks brute moorden lijkt het erop dat Abby hier een aandeel in heeft …. Het schijnbaar onschuldige meisje zou wel eens een brute vampier kunnen zijn …

Speciaal voor de remake is in Amerika een prequel gemaakt en uitgegeven als 4-delige comic Let Me In: Crossroads.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

11 gedachten over “Trailer: Let Me In – Matt Reeves”

 1. Deze trailer zet me bijna aan om dit weekend nog het origineel te bekijken. Tot hiertoe werd ik steeds tegengehouden door het andere taaltje (al viel dat bij de Millenium-trilogie ook wel mee).
  Hopelijk verpest ik niet teveel voor mezelf moest de remake een letterlijke take by take-copy worden zoals bij Rec vs. Quarantaine.

  Beantwoorden
  • Het ziet er idd niet uit als een exacte kopie, maar ik heb wel het idee dat het origineel heel nauw wordt gevolgd qua verhaal en gebeurtenissen. Ik zag volgens mij in deze trailer niets wat ik in het origineel ook niet heb gezien. De originele titel vind ik overigens beter. Ik wil hier niet spoilen, maar ik vind dat de nieuwe titel iets suggereert wat volgens mij niet het geval is.

   @ Tommy: zonde dat je je door taal laat tegenhouden. Dan beperk je jezelf echt op het gebied van films.

   Beantwoorden
 2. Hey Sjors, weet ik van mezelf ook, maar helaas al wat tegenvallers gehad zo. Ik pik gerust mijn (als Belg zijnde trouwens) Vlaamse, Nederlandstalige, Franstalige, Duitstalige, allestalige eigenlijk ; ) enz. mee, maar dan zijn het ook meestal die die het commercieel goed deden he.
  Ik sta zelf voor veel open, dus kijktips, laat ze zeker weten : ) maar ik kijk meestal niet alleen, en dan let ik ook een beetje op de filmsmaak van onze gasten. Ben ik alleen, dan schrikt iets “experimenteel” me zeker niet af!

  Beantwoorden
 3. Kijktips heb ik niet zoveel, want ik kijk nou ook weer niet heel veel films die niet Engels zijn gesproken (en anders is het meestal in een filmhuis, waar zelden horrorfilms worden gedraaid), maar Død snø is wel een aanrader voor de horrorfan. Zelf kijk ik momenteel uit naar Trolljegeren en Rare Exports en The Thing Prequel ga ik zeker in het Noors kijken en niet de Engelse versie, want het gaat over een Noorse expeditie. Zelf vermaak ik me ook altijd prima met overdreven Aziatische films (zoals bv Tokyo Gore Police), maar als die Engels zijn ingesproken begin ik er niet aan 😛 The Host is een hele gave Zuid-Koreaanse film.

  Beantwoorden
 4. Voila, dat bedoel ik dus : ) Een paar tips kunnen al garant staan voor uren kijkplezier he. Dead Snow ken ik van titel en trailer, helaas film nog niet tegengekomen in videotheek, al leek me die wel al een tijdje gereleased. Van je andere titels doe ik dit weekend wel wat googlewerk….

  Beantwoorden
 5. ‘k Zit me nu trouwens net af te vragen: als Stephen King de remake beschouwt als beste film van 2010, zou de King of Horror dan zélf het origineel al bekeken hebben? Blij dat de brave man naast zijn drukke schrijfschema toch tijd heeft af en toe een filmpje mee te pikken ; )

  Beantwoorden
  • Geen idee, maar zou dat verschil maken? Het origineel is uit 2008, dus voor beste film van 2010 is het origineel geen concurrent. Ik mag overigens wel hopen dat een schrijver als King buitenlandse films niet schuwt. Volgens mij is het voor schrijvers goed om te kijken wat anderen doen.

   Beantwoorden
 6. Van het weekend het orgineel gezien. Zo mooi in elkaar gezet! Subtiel, maar heerlijk bruut!
  Ik hoop dat de remake dit kan vasthouden.

  Binnenkort Next Door (Naboer) ergens bestellen! Zag de trailer en ben nu wel heeeeeeeel erg nieuwsgierig geworden!

  Beantwoorden
  • @Michiel.
   Je kan Naboer met een gerust hart bestellen en gewoon de originele versie. De Noorse dus. Het klinkt misschien overdreven maar wat mij betreft is de regisseur, Pål Sletaune, de nieuwe Hitchcock. Deze film zit geniaal in elkaar met een verrassend plot. Wel zo’n plot dat als je de film een maal hebt gezien daar conitnue aan denkt. Een beetje zoals de the Sixth sense.

   En net zoals Naboer is de originele van Let me in, Let the right one in, een uitstekende film. En het Zweeds gesproken stoort geen enkel moment. Het geeft juist een bijzonder tintje aan een bijzonder film, die niet alleen bruut en goor is.

   Beantwoorden

Plaats een reactie