Maakt ‘The VVitch’ en ‘The Lighthouse’ regisseur Robert Eggers zich klaar voor een ‘Nosferatu’ remake?

Als je de term ‘remake’ of ‘reboot’ rondgooit in combinatie met geliefde films, series of games, dan gaan bij vele mensen (terecht) de rillingen over de rug lopen. Het is altijd spannend als onze favoriete dingen zo over de schop gaan. Gezonde spanning in sommige gevallen, want als de sterren precies op één lijn gaan staan dan zit ons een prachtig project te wachten.

Robert Pattinson en Robert Eggers op de set van The Lighthouse (2019)

Robert Eggers, de regisseur van de fantastische en sfeervolle titels The VVitch: A New-England Folktale (2015) en The Lighthouse (2019) wil na zijn huidige project, The Northman, naar verluid graag vampierfilm Nosferatu remaken. Volgens een interview van de L.A. Times met actrice Anya Taylor Joy (The VVitch) zou Eggers niet alleen zeker bezig zijn met de film, Taylor Joy zou naar verluid zelf ook een rol in de remake vertolken.

The Lighthouse (2019)

Nosferatu, De stomme film uit 1922 over Count Orlok, was een losse verfilming van het befaamde boek Dracula van Bram Stoker. De film kreeg al eens een goed ontvangen remake in 1979 met Werner Herzog’s Nosferatu the Vampyre. In de huidige popcultuur zien we de aparte uiterlijke verschijning van Count Orlok terug als een clan uit populaire roleplaying game Vampire the Masquerade.

Nosferatu (1922)

Of die reboot van Nosferatu er echt gaat komen zal alleen de tijd ons leren. Één ding is in mijn mening zeker, als er iemand is die deze zware en uitdagende taak op zich kan nemen dan zijn er weinig mensen meer geschikt dan Eggers. Wil je meer van zijn werk zien? The Lighthouse en The VVitch zijn te bekijken op Amazon Prime.

The VVitch (2015)

Wat vind jij van het idee van een Nosferatu remake? Laat het ons weten in de comments!

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x