Magic: The Gathering maakt The Walking Dead-kaarten & keert terug naar Innistrad

In een preview voor de komende set van het kaartspel Magic: The Gathering, Zendikar Rising op 25 september, heeft men ook een vooruitblijk gegeven op de plannen voor 2021 met daarin vampiers en weerwolven. Ook werden we geteased met een bijzondere The Walking Dead-kaart.

Innistrad: Vampires & Innistrad: Werewolves

De wereld van Innistrad is in 2011-2012 al eens bezocht met de expansions Innistrad, Dark Ascension en Avacyn Restored. De drie sets zijn geïnspireerd op het horrorgenre; vampiers, weerwolven, zombies, monsters en andere gothic horrorinvloeden.

Tijdens de presentatie werd gisteren duidelijk dat Innistrad in het vierde kwartaal van 2021 opnieuw wordt bezocht. Product Architect Mark Heggen kondigde de aan dat ze zo veel plannen hebben met weerwolven en met vampiers dat ze besloten hebben om tegelijkertijd twee volwaardige sets uit te brengen.

Het is voor het eerst dat op deze manier twee sets tegelijk worden uitgebracht. Wizards of the Coast heeft verder nog niets losgelaten. Gezien het thema en de planning van vorige jaren verwacht ik dat deze sets eind september/begin oktober 2021 zal verschijnen.

En ze kwamen nog met de volgende verrassende aankondiging:

Magic: The Walking Dead

Magic brengt de laatste tijd met regelmaat kaarten opnieuw uit met bijzonder artwork, eerst alleen in Amerika en nu ook in Europa. Binnenkort, dus niet volgend jaar, zal er een set in het teken staan van AMC’s The Walking Dead. De eerste teaser is een token kaart van The Bicycle Girl:

The Secret Lair is wel voor echte liefhebbers, je betaalt flink voor de kaarten met bijzonder artwork. Voorgaande sets gingen voor €25 tot €45 over de toonbank voor 2 tot 5 kaarten. Houdt de Europese Secret Lair hier in de gaten.

Komende Magic: The Gathering-sets

Het is dus nog tot het najaar van 2021 wachten op de Innistrad-kaarten. Deze maand komt Zendiar Rising uit. 2021 begint met Kaldheim, een set geïnspireerd op de vikingen. In het tweede kwartaal verschijnt Strixhaven (“The most elite university in the Multiverse”). In de zomer komt er een samenwerking uit met Dungeons & Dragons in de set Adventures in the Forgotten Realms.

De hele presentatie hieronder duurt 40 minuten, van af een minuut of 30 gaat het over de toekomstplannen.

The Zendikar Adventuring Party

Speel jij Magic: The Gathering? Wat vind jij van de plannen om terug te keren naar Innistrad of de speciale kaarten van The Walking Dead?

Interessant artikel?

1 gedachte over “Magic: The Gathering maakt The Walking Dead-kaarten & keert terug naar Innistrad”

  1. Ben benieuwd wat ze ervan maken. Ik vond de alternative Godzilla art grappig voor een keer, maar niet echt bij Magic passen. The Walking Dead lijkt me nog minder relevant, zeker als ze personages gaan gebruiken. Maar goed, dan heb ik mooi geluk, want kaarten met de normale art zijn goedkoper 😛

    Gaaf dat ze weer terug gaan naar Innistrad. Ben benieuwd wat ze met de weerwolven gaan doen. Vampieren heb je al zat kaarten van om sterke decks mee te bouwen, maar weerwolven kunnen we wat versterking gebruiken.

    Beantwoorden

Plaats een reactie