Meet Your Maker! Genrefestival 10 december Brussel

Schokkend Nieuws en Offscreen Film Festival organiseren op 10 december een genrefestival in Brussel dat geheel gewijd is aan de Vlaamse en Nederlandse genrefilm, onder het macabere motto Meet Your Maker! Met een uitgekiend programma van korte films, workshops en masterclasses laat men zien wat voor moois er broeit, groeit en bloeit in de Nederlandse en Vlaamse low-budget, semiprofessionele en professionele genrefilm. 10 december in Brussel en 19 december in Amsterdam.

Meet your Maker

VEERTIEN KORTE FILMS
Bijna drie uur aan korte films van jonge Vlaamse en Nederlandse talenten. Met uit Vlaanderen onder meer het lekker smerige BRIDE ZOMBIE, de gedurfde DE MYTHISCHE ROOF en DE VIJVER, die qua sfeer de films van Guillermo del Toro evenaart. Uit Nederland valt onder meer te genieten van de geestige zombiekomedie BESTE VRIENDEN en het eigenzinnige en mysterieuze DROEFGEEST. In totaal zijn er veertien films te zien.
De inzenders van de korte films maken kans op drie prijzen: de Vlaamse Publieksprijs, de Nederlandse Publieksprijs én de Meet Your Maker! Juryprijs. De twee eerstgenoemde prijzen worden uiteraard beslist door het publiek. De hoofdprijs wordt toegekend door een jury bestaande uit filmproducent Jan Doense (House of Netherhorror), filmmaakster en Schokkend Nieuws Hollywood-correspondente Yfke van Berckelaer, Kevin Decoster (Kunstencentrum BUDA) en Ils Huygens (Kortfilm.be). De trofeeën zijn gemaakt door de Nederlandse kunstenaar Michiel Poelmann. De juryprijswinnaar ontvangt bovendien nog een extra prijs.

Frankenstein's ArmyBRUSSEL 10 DECEMBER
Cinema RITCS
Antoine Dansaertstraat 70, Brussel

13.00 uur Selectie Vlaamse korte genrefilms.
14.00 uur Panelgesprek over genrefilmproductie met o.a. Jan Doense (House of Netherhorror) en Pieter Van Hees (LINKEROEVER, WASTE LAND).
16.00 uur Masterclass Toon Aerts over zijn bekroonde korte film perfect drug.
18.15 uur Korte films, eerste blok.
20.00 uur Korte films, tweede blok.
21.00 uur Bekendmaking winnaar Vlaamse publieksprijs en de twee eerste finalisten.
21.45 uur Speciale Nederlandse gast: horrorregisseur Richard Raaphorst.
22.30 uur Aansluitend vertoning van zijn internationale festivalsucces FRANKENSTEIN’S ARMY.

 

Toegang:
Korte Filmselectie: €5,- (studenten, CJP en personeelsleden van de Erasmushogeschool Brussel, €2,-)
Frankenstein’s Army: €5,- (studenten, CJP en personeelsleden van de Erasmushogeschool Brussel, €2,-)
Kaarten aan de kassa
www.offscreen.be

Interessant artikel?

Plaats een reactie