Meet Your Maker! Genrefestival 19 december Amsterdam

Meet Your Maker AmsterdamSchokkend Nieuws en Offscreen Film Festival organiseren op 19 december een genrefestival in Amsterdam dat geheel gewijd is aan de Vlaamse en Nederlandse genrefilm, onder het macabere motto Meet Your Maker! Met een uitgekiend programma van korte films, workshops en masterclasses laat men zien wat voor moois er broeit, groeit en bloeit in de Nederlandse en Vlaamse low-budget, semiprofessionele en professionele genrefilm. 10 december in Brussel en 19 december in Amsterdam.

 

VEERTIEN KORTE FILMS

Bijna drie uur aan korte films van jonge Vlaamse en Nederlandse talenten. Met uit Vlaanderen onder meer het lekker smerige BRIDE ZOMBIE, de gedurfde DE MYTHISCHE ROOF en DE VIJVER, die qua sfeer de films van Guillermo del Toro evenaart. Uit Nederland valt onder meer te genieten van de geestige zombiekomedie BESTE VRIENDEN en het eigenzinnige en mysterieuze DROEFGEEST. In totaal zijn er veertien films te zien.
De inzenders van de korte films maken kans op drie prijzen: de Vlaamse Publieksprijs, de Nederlandse Publieksprijs én de Meet Your Maker! Juryprijs. De twee eerstgenoemde prijzen worden uiteraard beslist door het publiek. De hoofdprijs wordt toegekend door een jury bestaande uit filmproducent Jan Doense (House of Netherhorror), filmmaakster en Schokkend Nieuws Hollywood-correspondente Yfke van Berckelaer, Kevin Decoster (Kunstencentrum BUDA) en Ils Huygens (Kortfilm.be). De trofeeën zijn gemaakt door de Nederlandse kunstenaar Michiel Poelmann. De juryprijswinnaar ontvangt bovendien nog een extra prijs.

 

WelpAMSTERDAM 19 DECEMBER
De Brakke Grond
Nes 45, Amsterdam

10.00 uur Pitching Contest.
12.30 uur Masterclass Rob’s Propshop met Rob Hillenbrink
14.15 uur Korte films, eerste blok.
16.30 uur Korte films, tweede blok.
18.45 uur Workshop distributie en promotie met Helmut Ramak.
20.00 uur Bekendmaking van de winnaar van de Amsterdamse Publieksprijs en Meet Your Maker 2015 Award.
20.30 uur Speciale Belgische gast: horrorregisseur Jonas Govaerts.
22.00 uur Aansluitend een vertoning van WELP van Jonas Govaerts.

Aanvang: 10.00 uur
Toegang: Ochtend en middagdeel, online: €14,-
Avond/Welp: online €8,-
meetyourmaker.nl

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie